Глоби за търговски обекти в София заради непочистен сняг

Наложени са общо 27 глоби
25 яну 2022 17:52, Ния Христова
8
Глоби за търговски обекти в София заради непочистен сняг
Снимка: БГНЕС
От Столичния инспекторат информират, че се извършват проверки за непочистени площи пред търговски обекти. Наложени са общо 27 глоби.
 
За 24 януари в районите "Изгрев", "Триадица", "Подуяне", "Студентски, "Слатина", "Панчарево, "Нови Искър", "Витоша", "Красно село", "Лозенец" е констатирано, че пред магазини и офиси, не е създадена организация за почистване на тротоарите, площите около сградите от сняг и лед. В район "Изгрев" освен глоби с фиш се е стигнало до съставяне на акт на обект на ул. "Никола Габровски".
 
От инспектората припомнят още, че почистването е задължение на всички собственици, ползватели, лица, които фактически владеят или държат недвижими имоти или части от тях. Те са длъжни да почистват тротоарите пред и около сградите на имотите от сняг и лед, съгласно Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община.
 
Проверяващите екипи на Столичен инспекторат установиха и непочистени прилежащи пространства към 14 спирки на градския транспорт. За неизпълнение на тази дейност са наложени санкции в размер на 28 000 лв. на фирмите, ангажирани с почистването в "Лозенец", "Витоша" и "Студентски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Дългия преди 2 години
А за непочистените пътища какво?
4
1
 
4
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Как е новото правителство? Сертификати, инфлация, режим на тока, международни конфликти на два фронта...ама Боко беше крив, че ви каза да слагате маските и да се прибирате вкъщи. Изиграха ви медийте и сега сте неваксинирани, втората най-висока смъртност в СВЕТА, челници по бедност в ЕС, неуки и инати. Чалгата ви докара до там. Та...как е новото правителство.
3
2
 
8
 
! Отговори
Нямат право преди 2 години
Да налагат глоби за непочистване на общински имот. А тротоарите са общинска собственост и цитираната Наредба е незаконна. Но още никой не се е сетил да я обжалва в съда.
2
2
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
Значи чистенето на прилежащите площи пред обектите от сняг и лед им е вменено, но ако поискат да сложат нещо на същите тези площи ще бъдат глобени?? А май-на-та ви общинска!!!
1
1
 
10
 
! Отговори
555 преди 2 години
Хубаво е като гледахе търговските обекти, преди това да видите и общинските. Щото там не сте цъфнали и вързали. Кой ще ви глоби вас?