Мерки има, но не се спазват - ресторантите пълни, клубовете си бачкат

Настояват за отмяна на ограниченията и оставката на Ангел Кунчев
30 яну 2022 15:15, Ния Христова
164
 
За трета поредна вечер ресторанти и нощни барове работиха до късно. Проверките на РЗИ също продължават. 
 
Събота вечер, малко след 22 часа, а заведенията бойкотират мерките. 
 
Освен в заведенията обаче имаше и хора по улицата. Джефри е един от тези хора, който предпочита да не сяда на маса в ресторант, защото е "за" мерките. 
 
"Идеално е, защото трябва да спазваме правилата. Защото ако ги спазваме, можем да преминем към следващото ниво на пандемията - да отслабне. Така че е правилно да следваме правилата. Аз предпочитам да си стоя вкъщи с близки приятели, за които знам, че спазват рестрикциите", коментира пред Bulgaria ON AIR той.
 
И въпреки проверките от РЗИ, от бранша са категорични - бойкотът ще продължи.
 
"Единственото, което няма да спазим и което обявихме, е вечерният час. Тъй като намираме, че в това няма абсолютно никакъв смисъл. Пак казвам - 100% ваксинирани служители, хора със сертификат, абсолютно безопасна среда. Най-безопасната среда що касае бизнес в България. Във всички други бизнес сфери, знаете - на повечето места нито се иска "зелен сертификат", нито има такова изискване и не се иска и служителите да са ваксинирани. Нашите служители не просто имат "зелен сертификат" - повечето от тях са ваксинирани", изтъкна  председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.
 
От бранша са категорични, че няма да спазват и изискването за намаляване на персонала на 50%. Те настояват за отмяна на мерките и оставката на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
1
 
! Отговори
Емил преди 2 години
Невежа нация от *** страхливци, целия културен свят се ваксинира само *** знае за страшната конспирация чепиране и смърт след ваксинация, *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА заслужавате си съдбата скотове!
133
1
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До Роко Скиавоне Разбира се че ще са с фалшиви ваксини иначе ще ги уволнят. Живота ли да си рискуват? Абсурдно е да ни тормозят вече 2г с глупости. *** мерки и закони няма как да спазваме. Вече никой не влиза в магазините с маска в квартала освен изкуфяли бабички. Кауфланд махнаха и охраната като им направихме бойкот, че не ни пускаха заради "бембен коридор" миналата година. Наказваме и всеки, който се осмели да ми иска бембен сертификат - ходим в друг ресторант! (п.п. имам такъв)
132
1
 
6
 
! Отговори
Роко Скиавоне преди 2 години
Невярвам да са 100% ваксинирани къдв фи намериха толкова кадри като в нашата страна има едни 20% с ваксина а да не кажа че една трета са с фалшива
131
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От РЗИ пишат просто протоколи за проверка и се отчитат. И са съвсем прави - те са наясно още от по-миналата година, че всичко е кьор - фишек, безсмислица, тъ п отия, губене на време, и тормоз на собствените им съграждани и сънародници.Малко са пс и хопатите, на които не им пука, че тероризират населението, част от което са и самите те. Повечето хора са нормални и са наясно, че мерките, тестовете и инжекциите са шит ня на фармамафията с цел печалби за наша сметка. Що да им се и помага още?
130
1
 
9
 
! Отговори
До 122, преди 2 години
"Джефри е един от тези хора, който предпочита да не сяда на маса в ресторант, защото е "за" мерките."Днес-ВГЗ вие сериозно ли?" х х х Днес че не са в ред - не са. Пропагандата им е изключително ниско качество. Ама Джефри е тотален от ка чалник. Ако въобще съществува такъв персонаж, а всичко не е поредната авторова измислица. Зле съчинена и още по-зле - изпълнена.
129
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се спазват, защото са безсмислени. А освен това и противоконституционни и античовешки. С геноцида не се съгласяваш, нацистките правила не се спазват. И това е нормално. Нормален човек глупости не прави и не спазва. А, стига толкоз. Две години циркове - стигат ви! Ще ви избесят накрая хората и ще са прави. Подигравката с народа е тотална.
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ваксиниран сервитьор, акъл нечем.
127
1
 
18
 
! Отговори
Така ви се пада преди 2 години
Така ви се пада долни кръчмари! Сами поискахте сертификат и си го получихте! Само че повярвахте в лъжата, че така ще се върне "нормалното"! Е кой ви е виновен че вярвате в лъжи?! Аз ли?!
126
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест на практика, мерки няма, има само ИМИТАЦИЯ на мерки.
125
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Търчим за ваксинаИ какъв е хала на Нова Зеландия? Колко дни имаше мерки там? Колко умрели има?
124
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам какво може да те накара да се редиш на опашка за тест, за да влезеш в чалготеката, където да се на пушиш с трева. Вместо да взривиш будката за тестове. И това са клиентите, които плащат на страдащите кръчмари. Общо взето - Фани едните, удари другите. Светът може да бъде спасен само от не ходещи на заведения некръчмари
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземи тая платена от кром ид хранилката статия.
122
4
 
26
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Българина не обича да спазва *** безсмислени мерки!
121
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде бяха на 12.01?
120
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анонименпреди 15 минути 0 2Само ограничителни мерки за вас, псиxoпaти. ...,............. Психясалите психопати се изпонабодаха като овце. Пожовьом - увидем.....саир......в
119
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирус има. Грипов. Ноооо всичко е в кюпа "Ковид". Няма значение от симптомите . Колежката ми е болна ....от ГРИП . А близки я питали защо не е на антибиотик? За чий бяс бре! Ей това безразборно лечение кой с квото свари ни докара до тук! Слушайте какво се говори, НО МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ!!! Ако можете де!
118
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ограничителни мерки за вас, псиxoпaти.
117
9
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
има лек...заразилите се и болните...ами антибиотици и домашно...място за гробища има...и свещите от нас..."патриотето" от възраждане...те...неадекватни са бре...платени...зависими...като всички преди тях...за хората не им дреме...искат власт да угодят на путин...ама децата ни не искат визи за сибир...за Маями искат...аз ще вървя с децата си...с Народа си!!!
116
12
 
30
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 2 години
Никакви мерки не са това, а фашистка диктатура!
115
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Джефри е един от тези хора, който предпочита да не сяда на маса в ресторант, защото е "за" мерките."Днес-ВГЗ вие сериозно ли?