ЦГМ на загуба, ще скочат ли глобите за "паяк" и скоби в София?

В момента за репатриране се плаща 60 лв., а за скоба - 30 лв.
1 фев 2022 10:45, Ния Христова
138
ЦГМ на загуба, ще скочат ли глобите за "паяк" и скоби в София?
Снимка: БГНЕС
София е на загуба от скобите и паяците. Това показа справка с разчетите на Центъра за градска мобилност за общинските съветници, съобщи bTV.
 
Таксите в момента за репатриране на наказателен паркинг са приети от Столичния общински съвет преди 10 години - през 2012 г. 
 
Ръководството на центъра обаче смята, че те вече не отговарят на реалните разходи за дейността. 
 
В момента за неправилно паркиран автомобил се плаща 60 лв., а за поставена скоба - 30 лв.
 
От ЦМГ казват, че разходът за репатриране на един автомобил е 130 лв., а за поставяне на скоба - 40 лв. 
 
"Това е част от цялата система на платено паркиране, така че да говорим, че това е на загуба, не е съвсем коректно, тъй като говорим за една доста по-голяма дейност. Сама по себе си скобата е просто един елемент. При паяците цената не кореспондира с размера на разходите. Огромната част от репатрираните автомобили са такива на нарушителите и според мен едно увеличение на цената на паяка ще доведе до засилване на санкционната дейност и на превенцията, т.е. разчистването на неправилно паркирани автомобили от кръстовища, тротоари, пешеходни пътеки", коментира председателят на транспортната комисия в СОС Карлос Контрера.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
5
 
! Отговори
4444 преди 2 години
Яко се крадне. Ама яко.
116
0
 
8
 
! Отговори
Главния преди 2 години
Що не кажат че трябва да застанат на изходите на София като излизаме и да ни дават по 5 лева щото ще ги освободим от разхода да ни репатрират.Или да направят едно конкурсче за фирма дето ще го прави с по-малко разходи.А?
115
0
 
10
 
! Отговори
Карлос Чакала преди 2 години
Интересно, Нищо не инвестираш, нищо не правиш.Само взимаш.И все ти е малко.Що така бе Контрерас?
114
0
 
6
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 2 години
В България единственото което не скача са заплатите на хората. Така че - да според мен ще скочат глобите.
113
0
 
9
 
! Отговори
555 преди 2 години
Абе тия в ред ли са, 1.60 билет, 60% го увеличиха и бе обявено за незаконно. Като не сте кадърни, не става само с увеличение на цените. ОСТАВКА
112
0
 
11
 
! Отговори
user преди 2 години
След като са на загуба, то означава, че някой не може да ги ръководи. Или някой обича да краде повече отколкото трябва. Ама все пак изборите трябва да се избиват.
111
3
 
5
 
! Отговори
До 114 преди 2 години
Ако искаш връщай се 200 години назад и си карай каруцата с воловете. Аз предпочитам да живея нормален живот, а за нормалния живот са необходими много неща, едно от които е автомобил, станал необходимост след Втората световна война. Градският транспорт не може да замести автомобила. Гаражи в София почти не се строят и за огромната част от колите, единственото възможно място за паркиране е на улицата. Общината разполагаше с огромно множество терени подходящи за строеж на закрити паркинги, но разд
110
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦГМ не е на загуба, а се източва от подставени лица на момчето от първия ред в парламента. То също организира източването на топлофикацията и на, ехе, бедна ви е фантазията. Оня т у луп от Банкя е подчинен на момчето. Майката на момчето е главният ковчежник на ДеПеСето
109
1
 
8
 
! Отговори
i'm преди 2 години
И тия вече са на загуба :) Само тези, които трябва да плащат в тази държава, никога не са и не могат да са на загуба...
108
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я гледай ти!Как по времето на Боко не бяха на загуба,а сега изведнъж започнаха да губят.Да ги приватизират,щом са толкова зле и да се свърши с тая мъка.
107
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
може да са на загуба единствено ако служителите им обикалят по цял ден кафетата или взимат пари на ръка ,за да не вдигат коли ,10 коли на ден да вдигнат, средно по 100 лв ,са 1000 лв на ден,колко разход ще имат за тия 10 коли,могат да го направят за два часа без да се напрягат ,във всяка една точка на София???
106
0
 
4
 
! Отговори
Готин преди 2 години
Истински загуби при дейности в сферата на "обслужването" се формират, когато дейността им е спряла или материалните средства с които извършват "услугата" са извън строя. Демек, няма паяци. Няма скоби. Няма работници (мародери). Тогава е истинска загуба. А, това че парите по второ направление са намалели, не е проблем на потърпевшите от "услугата". Това е проблем за прокуратурата. Г-жо Милова!
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тия май много са крали и много крадат.Какви са им толкова разходите,та да бъдат на загуба?
104
5
 
3
 
! Отговори
Тиквопоклоник преди 2 години
Радев е виновен и служебното правителство и четворната коалиция
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат,че са на загуба!Не им вярвайте!
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 108Когато в София общината направи над 200 хиляди паркоместа в подземни паркинги или в закрити надземни паркинги при това на достъпни цени Оми купувайте си и гапажи. Зощж трябва с моите данъци да решавам вашите проблеми. Като си купил кола да си му мислил как ще я паркираш. Има и градски транспорт.
101
2
 
15
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Фандъка усеща , че това и е последния мандат и яко вдига всичко , за да има за крадене до края
100
1
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
ЛАКОМИЯ - Кога в София общината ще направи паркоместа в подземни паркинги ?Нещо пълно мълчание ....
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Ами ситуацията с паркирането в София е такава, че няма как да се спазват правилата. дори вечер в кварталите с трудно човек да си паркира колата! И не ми обяснявайте, как може без кола - не може за съжаление
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия паяци и скоби са тотално ненужно нещо. Всеки автомобил има собственик, слагаш му глобата и толкова. Кому е нужно това влачене на коли напред назад.