От днес нови мерки срещу COVID-19 в Софийска област

Вижте какви са ограниченията
7 фев 2022 07:00, Ния Христова
14
От днес нови мерки срещу COVID-19 в Софийска област
Снимка: БГНЕС

Софийска област въвежда нови противоепидемични мерки от днес заради повишение на заболелите от коронавирус.

От 7 февруари се въвежда онлайн обучение на ротационен принцип в училищата в Софийска област.

За периода от 7 до 11 февруари дистанционно ще учат всички ученици от V, VI, VIII, IX и XI клас. За периода от 14 до 18 февруари пък онлайн ще бъдат всички ученици от VII, X и XII клас.

Преустановяват се груповите посещенията в центрове - езикови и образователни, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни такива, школи за танцово и музикално изкуство, клубове и други предоставящи организирани групови услуги за деца и ученици.

Преустановява се провеждането на детски лагери и екскурзии с организиран транспорт и груповите посещения на туристически обекти.

Преустановява се провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито, като музикални и други фестивали, събори, панаири, празници, фолклорни инициатива, фермерски пазари и базари и др., без прилагане на подхода „зелен сертификат“.

Въвеждат се ограничения до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и дейностите със значение за общественото здраве и заведенията за хранене и развлечения, въвеждане на работно време до 22:00 часа, при спазване на подхода „Зелен сертификат“.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, отчетно-изборни събрания и др., без прилагане на подхода „зелен сертификат“.

Допуска се провеждане на културни, сценични и други мероприятия, циркови представления, прожекции на филми при използване на до 50% от капацитет/работна площ/брой лица, заемане само на седящи места през едно, осигурена физическа дистанция от най-малко 1.5 метра между посетителите, носене на защитна маска на лице и при спазване на подхода „Зелен сертификат“.

Провеждане на спортни състезания с професионален характер на закрито и на открито се допуска при използване на до 50% от капацитета за публика (брой лица), заемане само на седящи места през едно, осигурена физическа дистанция от най-малко 1.5метра между посетителите, носене на защитна маска на лице и при спазване на подхода „Зелен сертификат“.

Преустановят се посещенията в пенсионерски клубове на територията на Софийска област.

Търговските центрове, магазини и общинските пазари да работят при условие, че е организирана и се спазва еднопосочност на движението на xopaта и е създадена организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не се допускат повече от 1 човек на 8 кв.м и задължително носене на маска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
ЛОКДАУН преди 2 години
ОТ МН *** ХОРА.ОБЯСНЕТЕ МИ КВО ПОМАГА ,ЧЕ ЗАВЕДЕНИЕТО ЩЕ РАБОТИ ТО 22:00??????/ТОВА НЕ ПОМАГА ,ЗАЩОТО ХОРАТА МОГАТ ДА СЕ ЗАРЗЯТ ДОРИ ЗА МИНУТА-САМО ДА СЕ АРЗМИНАТ И ЗАРАЗАТА Е НАЛИЧНА!ВЪОБЩЕ ЗАВЕДЕНИЯ НЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ,ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СЕ ЗАТВОРИ!!!!!!!!ПРОУМЕЙТЕ ГО ВЕЧЕ,КВИ МЕРКИ МИСЛИТЕ КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ ВЪОБЩЕ!
12
0
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Заповед за преустаовяване на повишеито на цените ще има ли
11
2
 
2
 
! Отговори
Това преди 2 години
КОТИЛО от престъпници, мафиоти няма ли най-после някой Тунгуски метеорит да тресне отгоре му, че да се изпари Кутията на Пандора. Горките, щели пак да им затварят "УВЕСЕЛЕНИЯТА"-ресторанти, маникюръджийници, фитнеси, кафенета,мероприятия, събрания, панаири, празници и още ред тарикатски измишльотини.
10
1
 
5
 
! Отговори
Дама Пика преди 2 години
Прайм министершата е вери бизи ф момента. Подготвя нови сладкарски рецепти в стайл "Българска Трагедия" - сиропирана баница с люти чушки.
9
3
 
11
 
! Отговори
еми да преди 2 години
На другарете от ПП им трябва спокойствие за да крадът на воля -дреме им за цената на тока че е висока ,за газта ;там далаверата огромна ,абе изчегъртване на българина като народ продължава от Проклетниците на Промяната ......................
8
2
 
15
 
! Отговори
а спрете се бре преди 2 години
От днес отново глупости под шипковия храст.........и така вече ДВЕ години!
7
1
 
14
 
! Отговори
Канада НаПред преди 2 години
моля българските журналисти да Потърсите Премиершата като Канадски Гражданин да Направи Коментар за Случващото се в Родината й?! това е Нарушаване на Човешките Права и НеЧовешка Диктатура!!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гражданска война и затвор за фашистите!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мерки, мерки, ама КПП и декларацията ги няма.....
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми се вярва сда са останали хора, които още не са карали ковида. На практища всички имаме имунитет. А хора умират, заради безобразното ни здравеопазване, което вече удари дъното и продължава усърдно да копае.
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА НА КИРО МОШЕНИКЪТ ОТ КАНАДА, НАСТОЯЩ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ! СТИГА КОВИД ФАШИЗЪМ! ДОЛУ ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ!
2
0
 
7
 
! Отговори
АСАН преди 2 години
Малиййййййййй
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй, измислиха термин за дискриминационната хартийка-подход! Браво, поклон!