Жители на блок в "Младост 1" се оплакват от тормоз на съсед

Институциите засега са безсилни
14 фев 2022 11:01, Петя Славова
71
Жители на блок в "Младост 1" се оплакват от тормоз на съсед
Снимка: Кадър, БНТ

Мъж с психични проблеми усложнява всекидневието на жители на блок в "Младост 1". Съседите му се оплакват от неговите действия, но се оказва, че за безсилни да се справят със ситуацията.

По думите им той е наркозависим, изнесъл и продал е цялата си покъщнина, включително и настилките. Няма ток, а в същото време прави непрестанни купони в блока. Жалби са постъпвали както в полицията, така и в социалните служби, но резултат няма.

Пред БНТ домоуправителят на блока каза, че през деня е тишина и спокойствие, но нощем тормозът е постоянен. "Върволица от негови приятели създават проблеми. Пият нощно време", обясни той.

Заместник-кметът на район "Младост" Любомир Миладинов коментира, че лицето е под пълно запрещение от около 20 години. Потърсени са петима негови близки, които трябва да пожелаят да му бъдат настойници. "Ако те откажат, районната администрация има набор от длъжностни лица. Бихме му настанили временно настойник и те ще предприемат действия - настанявене в дом"., поясни той.

Хората се оплакват от неговите приятели, които ги заплашват.

Мъжът, от когото се оплакват, разказа, че има трудности да си плаща електричеството и по думите му, не може да си извади нови лични документи.

"Факт е, че това лице е освидетелствано, а никакви стъпки не са предприети. Целта е да се помогне на един човек и да се осигури елементарно спокойствие на цял блок", коментира друг жител на квартала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: тормозсъседиМладост 1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно къде са ЧСИ то към топлофикация има сметки със сигурност.
52
0
 
10
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Има ли институции или чакат въпросът да се реши по естестен път?
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може ли по съдебен ред да му се вземе апартамента? А полицията няма ли право да развали седянката при положение,че има оплакване?
50
1
 
4
 
! Отговори
Важно уточнение. преди 2 години
До: номер 62 (Бончев) Упадъкът на държавата е започнал още след 09.09.1944 г.! Когато бях още малък ученик, селото на баба ми беше голямо. Имаше здравен пункт, аптека, зъболекарски кабинет, а на 20km от селото имаше болница! Сега някой ще заподозре че хваля комунизма? Нищо подобно! Още тогава от село имах другарчета които се преместиха да живеят в големите градове и София. После и аз се преместих в София. Само през ваканциите ходех на село при баба и дядо. Сега там има само старци.
49
0
 
11
 
! Отговори
Силистра преди 2 години
В града срещу полицията един на първия етаж му спрели тока от 5г.,но си има ток,гледам слуша си уредбата.Питам го как вземаш ток,като си ти дръпнали шалтера.Ами много просто пробил плочата на първия етаж дето живее, пуснал кабел от апартамента си към общата маза и от там черпи ток на аванта.Вечеета се събират всякакви *** в апартамента му да пият и да спат.Голяма мизерия е в апартамента.
48
1
 
10
 
! Отговори
Нервак преди 2 години
То и в моя вход има едно такова недоразумение. Събира разни несретници и пихтунят до сутринта. Викове, крясъци, музика. Жалка история. Толуп, който пречи на нормалните хора да си живеят живота. Ползват го за терен а той ги ползва колкото да не се самоубие. Жената взела детето и дим да я няма а тоя чака цирозата да му *** мамата.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно можете да се справите. Стига да сте единни.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се обърне човек,само анализатори,експерти,корифеи по незнам кво си....Абе един нормален и обикновен човек в тая държава няма ли ?
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51Такъв е закона.В подобни случаи единствено по желание на болния,роднините му или чрез съда може да се предприемат мерки за принудително лечение.Жалби на съседите са без значение. Вместо да се чекнат по цял ден в НС и да се чудят,какви циркове да изнасят,нека да се заемат с подобни дребни на пръв поглед проблеми,които тровят ежедневно живота на нормалните хора! Ама на мискините им през оная работа за нозе,които ги хрантутят!
44
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До АнонименВ София има на кого да се оплачеш - протопрезвитер Кусан Хадавян за разлика от Варна и Бургас, които нямат компетентни служители повече от две години заради конфликта между Епархийски съвет и духовенството.
43
0
 
3
 
! Отговори
GD преди 2 години
"Умните хора инвестират в имоти"От друга статия в сайта! Ами честито на инвеститотите
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С всякакви е пълно по блоковете, но няма на кого да се оплачеш. Или ако се оплачеш, нищо не се предприема. Всичко е от безхаберието на общинските институции. Те ходят на работа само заради заплатите, иначе нещо да свършат... забрави. Несериозно общество сме.
41
0
 
29
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Варна - ж.к. "Чайка" бл.23. През нощта вечно-активният 66-годишен Д.. - с психични отклонения - си "шета" из апартамента. Обикновено мие буркани, които събира от контейнерите. Дрънчене и тропане. През деня - Ц... над него, 77-годишен, след като е събрал паднали дървеса в Морската градина или от изхвърлени мебели ги цепи с брадвата или реже с банциг ..... Идилия ....
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма пари да си плаща тока но купонясва на тъмно до ранни зори.
39
1
 
3
 
! Отговори
морски преди 2 години
Смятам да продам имот и земя на брега и до купя апартаменти у Софето, за отдаване под наем. Обаче нещата са много сериозни и там...
38
0
 
21
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Пълно е с про.стаци и *** в блоковете който тормозят хората.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38 - Еййй ... Голям рязбирач!
36
2
 
15
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Освидетелстваните са над закона. Полицията е безсилна. Общината също. Чакат роднини да го приберат. В България едва ли ще се намерят такива роднини. Най-много да му помогнат да си плати тока.
35
1
 
12
 
! Отговори
Да ама Не преди 2 години
Столичани говорят, че корумпираната полиция им помагала. Чудо е! Вижте колко години го отлагаха закона за шума. И сега, уж сложили шумопрегради на Шмъркало бийч, а поне 20 дни имаше думба-лумба лятото по нощите. Ако някой размъти водата на продавачите на белия прах, ще му се случи случка фатална.
34
2
 
2
 
! Отговори
има начин преди 2 години
До до 30 Единия ми имот е в района на Митьо Очите. Нали се сещаш какво става, ако някой прави проблеми?!