От днес мият улици и булеварди в София

Целта е да се намали запрашаването при по-високите температури
15 фев 2022 14:12, Ния Христова
39
От днес мият улици и булеварди в София
Снимка: БГНЕС
От днес София започна миене на улиците, информират от столичната община, предаде БНР. Целта е да се намали запрашаването при по-високите температури.
 
След почистване на шахтите миенето започна от  район „Надежда“ - ул. „Хан Кубрат“ и в  район „Люлин“ - ул. „Владимир Динчев“, ул. „Търново“, бул. „Джавахарал Неру“.
 
Тази вечер след 22.00 ч. работата ще продължи по бул. „Цар Освободител“, ул. „Раковски“, бул. „Драган Цанков“, бул. „Пейо К. Яворов“ и в район „Възраждане“ - „бул. Константин Величков“, бул. „Тодор Александров“, бул. „Скобелев“, ул. „Опълченска“.
 
В следващите дни при положителни температури миенето ще продължи в останалите райони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По тошово време се е миело всяка нощ, но явно не са крали. Фандъка като селско чедо не е наясно как се поддържа столица. С едно миене на централната част не става, отделно с презастрояването няма движение на въздуха и мърсотията е надвиснала над града.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София преди време всеки ден миеха всички улици.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неведнъж съм виждал миенето при Фандъкова - понапръскват малко и нищо не мият.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мокрят или мият? Понеже миенето в младост няма как да се случи. 90% от дъждоприемните шахти са запушени.
27
1
 
5
 
! Отговори
София преди 2 години
Тръгнали да мият пет улици и седем булеварда. Направо голямото миене, голямото нещо.
26
1
 
9
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Само един *** пример.Живял съм в Южна Кореа и Япониа десетина години.Там ми се налагаше да си мия колата на автомивка 3,максимум 4 пъти в годината.Тук всяка седмица.Направете си изводите що за въздух дишаме тук и колко ни е чиста държавата.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миели Изток всяка седмица през комунизма, ами как няма да го мият като там са си сумати дипломати и елита на комунистическата върхушка, за пред хората всеки ден ще го мият ако трябва.
24
0
 
4
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Х-хи-ха! Коя година сме? Ако съдя по обстановката тамън свършва каменната ера.
23
1
 
6
 
! Отговори
Само за наивници преди 2 години
А, кой го следи, след като в Горубляне дори не метат?
22
0
 
8
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
В Япония всяка решетка за отводняване е със заварен синджир отдолу към рамката на решетката с дължина около 50 см.Подвигаш решетката,почистваш и пак е връщаш на мястото и. Нито може да се открадне,нито да си обърка с друго място.Нашите строители не са ли ходили по света да видят къде са стигнали хората и как се строят пътища и отводняване.
21
0
 
12
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Какво правим сега с това миене.Разнасяме пясъка и калта от тук до там.Ала ,бала. Трябва да се научим как се строят пътища най после.Борбата със следствията никога не е успешна.
20
0
 
9
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Дали *** разбира ,че се бори със следствията,а не с причините. Ако улиците са изградени правилно,както и бордюрите,така и тревните площи и просто естествените дъждове ще мият улиците,а не да създават кал и прахоляк като изсъхне.Улиците трябва да са с естествени наклони към бордюрите където има иградени канали с решетки за отводняване от бетон полоса около 60-80см.Асфалта свършва до тях..Тревните площи са затревени и по ниски от бордюрите.Елементарно.Така е по света
19
1
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 2 години
До: номер 22 Така е, абсолютно вярно казваш! Е, сега да не излезе че "въздишам" по комунизма. Нищо подобно! Едно време миеха улиците с водоноски и да, редовно, а не като сега.Миеха ги и нощно време, да не пречат на движението, макар да беше мижаво в сравнение с днешното. Тогава хората нямаха коли, затова кооперациите и блоковете нямаше гаражи, а бомбоубежища против атомна война. Сега едно семейство има няколко коли и няма къде да ги паркира.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През комунизма миеха в Изток всяка седмица улиците! Едни и същи улици и всяка седмица! Как е ставало това? Невероятно просто!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До рм Късметлии сте! А може да не е такава, като преди! Можеше и да я изровят...
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Колко се краде от това "миене"" - колко, колко, ами сигурно повече от колкото можем да си представим. Те винаги ще ни изненадат! То и аз мислех, че ми е развинтена фантазията, но когато пред жищния блок, в който живея, пред 7 входа сложиха 12 улични знака...ги признах!
15
0
 
8
 
! Отговори
рм преди 2 години
Така я измиха нашата улица миналата година, че заприлича на кална река.Е, водата се изпари, калта си остана, после се превърна в прах и след седмица улицата изглеждаше пак така както и преди.Един път в годината не става, еле пък ако се мие през пръсти, само за отчет.
14
0
 
2
 
! Отговори
Дар за вас от БОГ преди 2 години
България трябва да си изгради лично свое политическо задкулисие !България трябва да има държавни тайни, които да не се знаят от Турция, САЩ и някои други !За да се оправи България, значи първото нещо, което трябва да стан е да се освободи чрез висше от ромското, турското, немското и от американското !След това трябва да се създаде национална институция, която да помага на българската нацяи да си сбъдва мечтите и да живее добре , както никога до сега !Направете ме владетел на България !
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахам, февруари - господ казал на селската даскалица "аз повече сняг няма да пускам. ти си мий улиците". За март - не говорим! Да се хванем ли на бас, че миенето ще е на тройна цена, защото ще "напече слънце", примерно или "популацията на кърлежи е увеличена"...
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
започна миене на улиците - по юрдечка това означава две улици и половина и много пара в свирката, аре нямаме нужда от такива статии. В Чикаго мият ВСИЧКИ улици един пъти в месеца по график който изпращат по мейла на всички живуши да знаят да си махнат колите, че глобите си м тракат