Най-мръсен въздух в "Левски Г" и Младост, най-чист - в Бъкстон и Хиподрума

София е на 35-о място по замърсяване
21 фев 2022 10:38, Петя Славова
40
Най-мръсен въздух в "Левски Г" и Младост, най-чист - в Бъкстон и Хиподрума
Снимка: БГНЕС

София е на 35-то място по мръсен въздух тази сутрин в световната ранглиста, в жълтия сектор по замърсяване с фини прахови частици, сочи справка на сайта за качество на въздуха air-quality.

Най-замърсен е въздухът в югоизточните и североизточните райони на столицата – Левски Г, жк Изгрев, Младост 1 А, както и районът на Околовръстния път в посока Герман.

Най-чист е въздухът над "Бъкстон" и Хиподрума. На първо място в света по мръсен въздух е град Красноярск в Русия, втори е Лахор в Пакистан, трети е Дака в Бангладеш.

Първата десятка се допълва от държави в Азия – Индия, Китай, Саудитска арабия, а на десето място е столицата на Босна и Херцеговина Сараево.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1Летището не прави смоГ, правят го тези, които се отопляват на твърдо гориво в кв. Христо Ботев и Сухата река.
31
1
 
0
 
! Отговори
Тъпи преди 2 години
Шопи
30
0
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Ако ти смърди на изгоряло и живееш в Младост, значи миризмата идва от тир паркинга в Горубляне, където почти всеки ден горят гуми.
29
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Ало анонимния, какъв смоК те гони бе, ?
28
4
 
12
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Единственото логично решение е монтирането на правилните места, на огромни вентилатори за изкуствен вятър при безветрие.
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие си пишете квот си искате
26
1
 
8
 
! Отговори
32 преди 2 години
Денонощно смърди на изгоряла нафта и не е от колите това.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, някой има ли представа на какво гориво е в момента ТЕЦ-а на София, че от няколко седмици смърди денонощно на изгоряла? През деня - как да е, камиони, автобуси, коли..., ама то и нощем смърди, а не е като да няма вятър. Да не са минали на дизел, или мазут тея, макар, че мазута не мирише така?
24
1
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Донякъде, донякъде. Обективността изисква признанието, че сбъркаността е факт след 89-та. Противно на всякаквите дитирамби за лошия Соц, от който идели всички беди, именно по негово време имаше концепция за застрояване и градоустройство, с дефинирани височина, етажност, отстояния м/у сградите и ред други вадещи окото на честния частен собственик, внезапно сподобил се с наследствен имот от пра-прадядо си, след ред врътки, процедурни хватки и заменки. Нищо, че въпросниЯ дядо не е и стъпвал в София
23
4
 
13
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
Трудно може да се намери държава в света с по мръсен и запрашен въздух от България. Просто незнаем нищо и как е по света.Нито улиците ни като улици,нито тревните ни площи като хората.Кал и мръсотия повсеместно.Градовете и улиците заринати с опаковки,найлонови торби,опаковки от цигари,използвани салфетки и маски и какво ли не още.Трагедия сме.Важното е,че сме ВЕЛИКИ.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в "Овча купел"по Монтевидео след колите е такъв прахоляк все едно е черен път в полето.Там проблема се знае-бруталното,без никакъв план и контрол строителство и всеки бетоновоз и самосвал изнасят камари кал,като изсъхне и хоп-"кристален планински въздух!А най-забавно е брокерите като убеждават клетите новодомци как в Овча купел има течение от Витоша и е тая!
21
2
 
16
 
! Отговори
Мисля че преди 2 години
Не тъмнобелите българи са виновни, а изчезването на зелените площи в София. Тарикати-мутри плащат на Корумпета-чиновници и в паркове и градини никнат нови кооперации. До нас отцепиха площ от градинка и изникна табела - сграда за административно-стопанско обслужване на населението. Нищо подобно, мутрата се нанесе миналия месец. И ще става по-зле. СГО проспа 15 години за да обезщети реститути в парковете. Гледайте какво следва оттук-насетне. Въздух ли?
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Левски Г като погледнеш към Христо Ботев наделен с платени избиратели на ГЕРБ и само гледаш огромния стълб пушек накъде ще го насочи вятъра. В Младост не може да се диша от миризмата на изгорели гуми откъм Горубляне до Околовръстното
19
6
 
1
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Нещо за тиквата и каскета няма ли да напишете а герберски новини днес бг ,Гърч за гербера и днес трябва да има.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левски Г го замърсяват шведите с кюмбетата, в които горят каквото им падне.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левски Г се замърсява от печките в маалата в Христо Ботев, а Младост се замърсява от тир паркинга в Горубляне до Околовръстното, където почти всеки ден горят гуми от десетки години.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минете вечер от Ботевградско към аерогарата през индийската махала и ще видите къде е проблема, нищо не се вижда ,люти,всичко се гори за отопление
15
1
 
16
 
! Отговори
1-n преди 2 години
Общината да мие улиците никой видел ли е- всичко е в кал и прах, па имало прахови частициИ да не забравяме кюмбетата на едни специфични неданъкоплатци
14
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОТАЛНО ЛЪЖАТ С ДАННИТЕ ЗА ДА КРАДАТ ПАРИ ОТ ОБЩИНАТА ЗА СПРАВЯНЕ С ПРОБЛЕМА!!!! ЕДИНЯ ДЕН СМЕ НА 5-ТА ПОЗИЦИЯ , ДРУГИЯ ДЕН СМЕ НА 50-ТА ПОЗИЦИЯ!!! АБСОЛЮТНИ ЛЪЖЦИ СА ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА КРАДЛИВА!
13
7
 
11
 
! Отговори
Citizen of the world преди 2 години
София е ужасна, но най-смешно е поведението на софиянци, били от другите градове провинциалисти. Загубеняцикато че ли София е модерен, красив и развит град..как ли пък не, София е далеч от много неща и ни най-малко не би ми било повод да се гордея, че съм от тази клоака.