Шествие против войната в София: Не на рашизма

Протестиращите хвърляха червена боя по Руското посолство
Обновена: 9 май 2022 22:34 | 9 май 2022 20:09, Красимир Ангелов
519

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Граждани, носещи европейския, българския и украинския флаг, се включиха в Деня на Европа в поход за свобода и мир "Не на рашизма" по централните улици на София тази вечер.

Шествието тръгна от пл. "Независимост" и се насочи към сградата на Руското посолство.

Първите две редици граждани носят дълги ленти от син и жълт плат, символизиращи украинския флаг. Хората се обявяват срещу "руския фашизъм" и изискват категорична позиция от всички партии в правителството и от президента Румен Радев в подкрепа на Украйна и на цивилизационния избор на европейска България.

Преди началото на похода събралите се скандираха "Оставка" и "Тук не е Москва" пред сградата на Президентството и поискаха отзоваването на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

След като стигнаха до руското посолство, протестиращи срещу войната в Украйна хвърляха червена боя и детски играчки срещу сградата. От посолството пък "отговориха" със съветски шлагери по високоговорителите.

На място има много полиция и жандармерия.

Вижте още от шествието в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Още за шествието вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
3
 
7
 
! Отговори
Естет преди 1 година
Нормално, Орешарски го свалиха заради 1 милиард заем! Само за справка - Бойко изтегли 16 милиарда накуп, а Киро тегли по 1 милиард на всеки две седмици! Ама за каквото плати Сорос, това ще е! На тия "умни и красиви" ако им вземеш смартфоните, не могат да намерят пътя да се приберат до вкъщи!Сега украинците живеят в 4 и 5 звездни хотели на Черноморието на наша издръжка, а тия скачат като гламави по площадите!
355
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така като гледам бая гнусни *** О Р К И са се намърдали тука
354
4
 
5
 
! Отговори
до Ме преди 1 година
Това ли е надеждата за България?! Тия същите свалиха Орешарски преди години и върнаха Бойко на власт! Сега същите подкрепят малоумната политика на Просто Киро!4 лева дизел, 3 лева хляб! Слава Кокаине!
353
4
 
4
 
! Отговори
отвратително преди 1 година
Защо полицията позволява такива вандалщини?Скъпо ще плащаме за тази простотия.Колко трябва да си мерзък за да пращаш чужд посланик на х.й и да хвърляш боя по чуждо посолствоОтвратителни,жалки хорица избиващи комлекси .КОЙ ПОЗВОЛЯВА НА ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ да вандалстват у нас и защо и кому са нужни тези провокации?Като сме избрали друг път да си вървим по него без екцесии и гадости.Поведението на тези е мерило за културата и нивото на един народ,навиращ се все по -дътлбоко в тинята.
352
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще постигнат като хвърлят боя по руското посолство?***!Заражда се див фащизъм.
351
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събра ли са се бая хомо бандити да вандалстват.
350
5
 
6
 
! Отговори
Me преди 1 година
Над 20 хиляди!Над 20 хиляди бяха по улиците за да заявят своята подкрепа. Има надежда за България!
349
9
 
7
 
! Отговори
Тъпня преди 1 година
Кауни , безработна ***!Ние ли ще ги храним тези?
348
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек пак с транспорта в София ще има проблем. Писна ни! Забранете ги тези протести! Да ходят да се бият в Украйна като искат! Всеки може да развява *** по моловете цял ден и подсле да си вземе кафенце и знаменце в ръчичка и да се прави на загрижен. Стига размирици в София! Достатъчни са ни непрекъснато нарастващите цени
347
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Против войната в София...как звучи само, ами това ни чака, за съжаление
346
5
 
9
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Българина за всякакви тъпотии излиза да протестира, но не и за скъпия си живот в най-бедната страна на ЕС. *** народ слаба държава!!!
345
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шествие на продажници, безделници и невежи! Явно НПО-тата на Сорос добре работят, хвала! Украинците си почиват на морето, а тия скачат като маймуни по площадите и викат "Слава Украине!"!
344
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Героите", които хвърляха яйца, домати и риба по сградите, павета и торби с урина по полицаите получаваха по 80-120 лв на ден. Тези колко получават за да веят украинските знамена???
343
13
 
23
 
! Отговори
Докога??? преди 1 година
90% от украинските "бежанци" пристигат в България за ТРИ приятни месеца на българска издръжка! Бях няколко дни в Равда, Слънчев бряг и Несебър по работа, Навсякъде луксозни скъпи украински коли, кръчмите и магазините пълни! Всичките получават по 1200 лв месечно и си живеят живота. Същото е в Банско. Какви са заплатите на "работещите" бедни, а пенсиите???
342
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех че има война в София
341
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко увреден мозък (ако въобще го има) трябва да си ,за да наричаш воювалите против фашизма ( и победили го ) - фашисти ?!?! А лакеите на фашистите през ВСВ и техните днешни потомци (бандеровци , азовци - въобще - укри ) - онеправдани и да вършиш npocmomuu в тяхна защита ?! За съжаление нашенеца е такъв - за 30 сребърника е готов и майка си да продаде , но да остане роб , щото най му е кеф , когато е роб ...
340
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пут_ландия била втората най-голяма военна сила преди войната в Украйна, а сега е вторана най-голяма военна сила във Украйна! :D
339
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме какво направи *** Нинова - тя отдавна трябваше да е в затвора в Сливен-горивата над 3 лв тока, водата , хляба , инфлацията - а нейни приближени са вече навсякъде в общини и предприятия
338
5
 
6
 
! Отговори
RASHISM преди 1 година
NO PASARAN !
337
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така и не се научих да различавам рашистите от путлеристите.Но все пак човек се учи докато е жив.