Фандъкова призова: Държавата да подкрепи обществения транспорт

Това да стане с актуализацията на бюджета, очаква кметът на София
10 май 2022 12:50, Красимир Ангелов
56
Фандъкова призова: Държавата да подкрепи обществения транспорт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че очаква държавата да подкрепи обществения транспорт с актуализацията на бюджета. Тя коментира темата по време на изказването си на деветия конгрес на КНСБ, който се провежда в София.

По думите на столичния градоначалник, в сектора през тази година са пренасочени 170 милиона лева, като 36 процента са от собствените данъчни приходи на общината.

Фандъкова отбеляза, че въпреки усилията, дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева, съобщава БТА.

Като човек, ангажиран в обществената сфера, мога да кажа, че в основата на развитието на всеки сектор стоят хората, подчерта Фандъкова.

Тя благодари на КНСБ за съвместната работа и за усилията за подобряване на работата в различни сектори и даде пример, че благодарение на Синдиката на българските учители през 2017 г., заедно с тогавашното правителство, е приета програма за поетапно увеличаване доходите на учителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая е толко *** накупи селски автобуси,време и е да си подаде оставката,***.
34
0
 
0
 
! Отговори
:D преди 1 година
Те хората се возят в градския транспорт, колко са безплатно вече е друг въпрос...
33
0
 
2
 
! Отговори
Фандък преди 1 година
не съм се изказал още. Да земете да махнете знамето на Украйна от общината стига се излагате. Ние сме в България, не сме украинска община, макар че като гледам дупките все едно сме в украйна. Фандък всеки си коопа в София без разрешение къде му падне и колкото му требва, затварят се улици без разрешение, кога ще спре това. Къде са парите от мобилната група къде дигат коли и слагат скоби. Къде потъват. Къде??? Крадливи сте тва е ама крадете яко.
32
1
 
2
 
! Отговори
Крали Марко преди 1 година
Цар Борис трети ,по петицата. Потресаваща гледка. Да не са ни объркали руснаците с Киев..? Минах там преди час 'два.
31
0
 
7
 
! Отговори
Истина преди 1 година
аз си плащам данъците за да може някой собственик на компания за милиони да си купи ново бентли с пари дадени от държавата, от моите данъци. Ами да вземе държавата да ми плаща по 1000евро за да не правя нищо по същата логика, да фалират и да умират от глад всички стачкуващи, вече не е комунизъм, пазарна икономика е, да фалират когато не издържат!
30
2
 
11
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Дано не спре и транспортаПромяната взе да ми идва в повече
29
3
 
7
 
! Отговори
ufca преди 1 година
в София център за градска мобилност е всичко друго но не и "обществен", а по-скоро м у т р е н с к а г е р б е р а с к а хранилка, престъпна групировка или най-просто казано частна фирма, която работи в нарушение на поне 2 съдебни решения (за зелената зона и за цената на билетите). Парите от там изтичат в неизвестна посока, а столична община отказва да дава отчет за приходите от зоните и къде отиват те! Сиреч Фон-дупкова лобира за да може държавата да налива пари в джобовете на мутрите
28
3
 
4
 
! Отговори
Баце преди 1 година
Фънди разполага с бюджет 2.078 млрд лева!!! Къде са???
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До От страната - израза "софета" говори за баят "с/еляндур" - в лошия смисъл на тая дума. Това няма нищо общо нито с хората живеещи в градовете из страната, нито с тея дето живеят в селата. По скоро говори за типажа ти - какъвто Алеко го е описал толкова отдавна. Между впрочем, някои от тея "софета" са ти градски, нали знаеш? Тук са по собствено желание и не по покана на софианци.
26
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Пари има но много се краде в СО и е пълно с служители използвани само като гласоподатели на заплата това го знаем всички....и сега искат да им дадат още и тях да откраднат
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кърпежи. Докато ни управляват националнипредатели, продаващи българския национален интерес в лична изгода, все по-дълбоко ще се затъва. Там е разковничето, не може до безкрай да се сменя въздухът от един празен чувал в друг.
24
5
 
6
 
! Отговори
Надблюдател преди 1 година
Графът е една от най-красивите улици в София! Да не забравяме, че някои ще минат и ще търсят дали някъде има надигната плочка! Проблемът си е техен! Тази помия е предназначена за тези, които живеят извън София!
23
4
 
11
 
! Отговори
От страната преди 1 година
За клатещата се плочка на Графа две години гледахме по телевизията ремонти!Колко ли милиарда откраднаха наглите софета покрай ремонта на таз прословута софийска плочка не ми се мисли!
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито една стотинка за градския транспрот. Оставка за наглата герберска кардла Юрдана Ал Фандък!
21
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата умре, първо Киро уби инфраструктурата спря всичко проект и замрази ремонтите, след това ще умори транспорта който е кръвта на бизнеса, накрая ще се извърти и ще се скрие в Канада но преди това ще легне за Македония и ще ние працака за газа и петрола.
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвориха й кранчетата. Не може да краде.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безполезна.
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам идея какво да работят украинските бежанци.Ше им дадем по една рикша каквито има в Индия и ще ни возят.Ето ти транспорт...
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка, мумийо! Отивай да бездействаш някъде другаде, по възможност като пенсионер.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го национализира щом не могат да се справят. Иначе отворени граници щом другаде е по евтино горивото може да отидат и да заредят. И данаци в която и да е европейска държава могът да плащат.