Шумни заведения в центъра на София тормозят жителите

Хората обясняват, че проблемът е от години
3 юни 2022 10:36, Петя Славова
145
Шумни заведения в центъра на София тормозят жителите
Снимка: Кадър, Нова тв

Жители в центъра на София се оплакват от непрестанен шум от заведенията в района. По наредба единият от баровете има право да работи до 22.00 ч., но по думите на потърпевшите, работното време не се спазвало. Те са подавали многократно сигнали до Столична общината и до район Средец, но твърдят, че засега нямало резултат.

Заведението спирало работа само след намесата на полицията.

"Живеем на 2 етаж на ул. "Гурко". Вечер след  22.00 ч. пред заведенията се събират тълпи, които пият, пушат и крещят до 05.00 ч. Имаме малко дете и се налага да затваряме прозорците въпреки топлото време", разказа жена, живееща в района. Според нея вече четвърта година са подложени на тормоз от клиентите на завединието, които стоят до 4-5 часа сутринта. Чува се и музиката, тъй като разстоянието е изключително малко.

Живеещите там казват, че нямат нищо против хората да се забавляват, но това не може да става до толкова късно.

"Обещах на съседите да шумоизолираме заведението. След 22.00 ч. гостите ще се качват на 2 етаж. Когато си тръгват, хостесите ни ще им викат такси, за да не се събират отпред", обясни пред Нова тв представител на едно от заведенията.

Имало е медиация, в което управители са обещали, че ще шумоизолират пространството и ще прибират клиентите вътре в заведението, но все още няма резултат.

От полицията само констатират, че има шум, музиката се намалява за 15-20 минути, след което отново се увеличава, обясняват още живеещите в района.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София е придобит вкус. Ако ти допада се нагаждаш и живееш добре , ако не: се опитваш да се налагаш и те сдъвква и изплюва.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 98Ма продължавате с комплексите, то буквално черно на бяло сте го написали.
79
3
 
2
 
! Отговори
До 98 преди 1 година
Със сигурност не разсъждавам и злобея като теб. А само ограничен може да се мисли, че е "най". Припозна ли се?
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 97Нищо, важното е че вие не сте крепостен и не сте комплексар в никакъв случай, а сте повече от всички!! :D :D :D
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета коментарите, после чета за някакви цветя по центъра, после пак чета коментарите под тази статия.... Те още крепостните се делят на "кореняци" и "провинциалисти" , сякаш е нещо определящо за личността. Какъв прогрес ще има талава държава, като половината население е наблъскано с комплекси
76
9
 
9
 
! Отговори
Обичам София преди 1 година
От София съм, обичам моя град, колкото и да е мръсен, ръбат и очукан. Такъв си е, това е неговият чар. На теория би било хубаво да е тихо и всичко да е подредено, тихо и спокойно, но така се губи от автентичността на София. Разбирам желанията на някои хора тук да е като някъде другаде, обаче не е, разберете. София си е София и няма да е нещо друго. Живеенето тук не е задължително, стойте само ако ви харесва, иначе пречите главно на себе си.
75
0
 
14
 
! Отговори
Eвала преди 1 година
Същият проблем има в Разсадника. Има едно "ресторантче", което разполага маси на открито, завито ужким с найлон. Няма музика, но работното време е до 23:00 и като приключва е голям шум. Трето полицейско явно са на хранилка, защото не съм ги видял да идва полицейска кола при сигнал.
74
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 1 година
ПОЛОЖЕНИЕТО И ПРИ НАС Е СЪЩОТО, СЛЕД КАТО ПЛОВДИВ ОБРА ВСИЧКАТА ВЪЗМОЖНА СЕЛЕНИЯ И ДИВОТИЯ.
73
1
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Няма контрол в нашата държава, затова е така. Дали си в центъра или в гетата (Люлин, Младост, Надежда) е все тая. Проблемът го има навсякъде.
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименМа кво общо има дядо ви с това как се изразяват хората в София през 2022ра. Къде са тия софиянцки, които казват Нотариата? Всички казват Попа. Всички в софия се селяни значи, дори и родените там щото не говорят като дядо ви? Страшен сноб
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименГосподине, това че някой няма речника на дядо ви, не значи, че не е кореняк. Времената са различни. Казах ви. От София съм, приятелите ми също. Всички заедно говорим за Витошка и за Попа. Пък вие си го мерете с мен ако искате. Фактите са факти.
70
4
 
8
 
! Отговори
ВБЗ преди 1 година
Това е големият + да живееш в центъра.
69
8
 
5
 
! Отговори
до №83 преди 1 година
Имаш къде да отидеш - дори има доста подредени и зелени квартали около центъра. Изток е един хубав пример, ама друго си е да живееш у центъро у неква порутена неподдържана сграда от преди 60-70-80 години, ама си у центъро, ей, центъро. Нищо, че не можеш да си отвориш джамовете от прах, глъч и прочее. Важното е, че си у центъро.
68
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименОт София съм, с висше образование, родители ми са от София, за първи път чувам за изписаните от вас наименования. Нямам представа какво е нотариат, сигурно това нулира дипломата ми и омаловажава документите ми за раждане и пребиваване.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма къде да се махнеш. Живял си цял живот някъде, но сега някоя мутра прави заведение под прозорците ти. На село няма да отида.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНотариата :D :D :D Някой много иска да мине за софиянец. Кажете сега нещо за стъргалото и да приключваме.
65
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От София съм, всичките ми приятели и познати от София казват Витошка. Доколкото знам, техните родители и дядовци също са от София, за първи път чувам, че било селско название. Общувайте с повече софиянци вместо да говорите наизуст.
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селяните много обичат да казват бул. Витоша, ул. АЛАДИН и любимото ми, което чух скоро: улица СЛОНСКА.
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 74Прованса е от София, учил е в 22ро, а после в първа английска и всичките му съученици родствени *провансали* са казвали на бул. Витоша ВИТОШКА и винаги ще казват именно така. Пръскайте вената от злоба, дреме ми на акта за раждане. :)
62
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното изтрескало мамче с големи претенции само щото живее у центъра на софията. Га сте си избирале жилище да си мислила. Още малко ще почнеш да се оплакваш, че коли ти пречат, колоездачи, тротинеткаджии.