Опит за саботаж от собствениците, махат част от навеса на "Капитолия"

На входа е паркиран бус, отпред са оставени десетки луксозни коли
Обновена: 7 юни 2022 19:04 | 7 юни 2022 17:22, Анисия Иванова
38
Опит за саботаж от собствениците, махат част от навеса на "Капитолия"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Опитите за саботаж на работата на Столичната община по премахване на незаконно строителство придобиха нови размери, заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на страницата си във Facebook.

От Столичната община правят втори опит за премахването на незаконно поставени преместваеми обекти на известна автокъща в Борисовата градина. На място при автокъщата пристигна вишка, за да се премахне част от навес.

До премахването се стигна, след като на 11 май тази година Върховният административен съд София-град отхвърли окончателно жалбите срещу предварителното изпълнение на заповедта за премахване на незаконно поставените обекти срещу „Софитрейд 2003“ ООД. Трябва да бъдат премахнати металната конструкция, както и изградените стоманобетонни фундаменти. Въпреки че има съдебно решение за предварително изпълнение на заповедта за премахването им и прокурорско разпореждане, миналата седмица служителите от автокъщата оказаха съпротива и саботираха изпълнението му.

От автокъща "Капитолия" са съобщили, че излизат в годишен отпуск и са поставили автомобили, за да осуетят опитите по събарянето на съоръженията.

Георгиев съобщава, че на входа на автокъщата е паркиран бус, а пред чадърите, които трябва да се премахнат от екипа на главния архитект, се озоваха десетки луксозни коли.

София е град, в който законът е над всичко и правилата трябва да се спазват. Ние няма да спрем да подреждаме града и чистим визуалното замърсяване от публичните пространства, заявява председателят на СОС.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
0
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Съдебната система начело с милиционера Каскет е корумпирана !
32
0
 
6
 
! Отговори
Картоф преди 1 година
Добре не като са под наем значи земята не е тяхна наши така??? Явно щом и съда е отсъдил в полза на общината договора е изтекъл. Еми тогава като нормален наемател си събират навесчето и наркотиците дето са там и си тръгват.Аз мога ли да помоля някой от Вас със четиристаен в центъра да ме пусне да живея за известно време. Ще му направя ремонт и майната му, че не е мой ще си живея там.
31
0
 
1
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 1 година
Бах колко народ умря на тея поставени колове на трамвая не е истина. Ти с няколко коментара обясни как администрация, всички нива на съд и държава не струват за нищо. Ако си пък толкова умен, кадърен и красив я вземе се кандидатирай за нещо освен за писач в днес-а и ще гласувам за теб, най-накрая да се появи интелигент в администрацията и да взима решения
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перачница на мръсни пари е тази автокъща. Перничанинът с кокаина също имал автокъща. Докарват трошки и уж ги продават на високи цени.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А казаха ли кога ще се върнат от отпуск , че бях тръгнал натам да си купувам кола , защото ако олиото се вдигне ще ми отидат парите за Поршето ?!
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова е просто - Б.Борисов си иска градината !
27
4
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
На същата улица (продължението и) Столична община направи най-невероятната идйодщина в историята - монтира остри препъни-камъци покрай трамвайната линие, та хората да се спъват, да се пребиват или да ги пререже трамваят на две. И същите чиновници твърдяха, че няма никакъв проблем, даже е красиво, а пък че някой можел да се спъне и да се утрепе - гражданите са длъжни да си глеат в краката. Така че аз съм твърдо убеден в неадекватността на общинските еталони за красота и в здравия им разум изобщо
26
2
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Аз примерно за 200к мога да си поръчам сглобяема къща и съм сигурен, че един weekend мога да я направят на входа на НДК и никой нема и да разбере, какво е преди да си я заключа. Това, че съм изсипал 200к прави ли я законна? ----///----- Това, което си написал, е изключително ть по. Недей се опитва да мислиш с тая глава, просто пази равновесие и вегетирай.
25
11
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Вие просто ставате жертва на субективизма и злобата си. Автокъщата ако е незаконна, да я измитат оттам. Но тя явно не е, а плаща наем. Оттам нататък "визуалното замърсяване" е простотия. Няма смисъл и логика да се счупи нещо, само напук на някого. При това тези чадъри далеч не са грозни.
24
1
 
3
 
! Отговори
До Гоши Г. преди 1 година
Альоо Гошии - кога ще назубриш ЗУТ-а да не ставаш пак за смех, както кога беше зелено адвокатче в мастита кантора? Само питам, нищо лично ...
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка Каскет! Спиш! Вече 3 години спиш на поста Гл. Прокурор! А ние плащаме за бездействието ти
22
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Сата НАТО. Автокъща в парка, незаконно поставена? Жестоко. Вярно, "визуалното замърсяване" звучи субективно, но бг институциите не "могат" да затворят шумна кръчма, а децибелите нали се мерят точно и субективизъм няма, или пък такива, които не регистрират касови бележки, както писаха оня ден - и това нарушение е лесно доказуемо. А кой и колко време е толерирал този обект? Явно корупцията добре вирее.
21
0
 
23
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 1 година
Да почнем от там, че те никога не са имали правото да бетонират, слагат шатри и т.н. Това, че нашето правосъдие дава опция да се влачат с 10 години подобни безумни дела е друг въпрос. Какво значение им, колко пари са давани, като е направено незаконно?Аз примерно за 200к мога да си поръчам сглобяема къща и съм сигурен, че един weekend мога да я направят на входа на НДК и никой нема и да разбере, какво е преди да си я заключа. Това, че съм изсипал 200к прави ли я законна?
20
23
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Визуално замърсяване.... чиновникът, който го е измислил, трябва да обясни кой определя визуалното замърсяване и по какви критерии.Не съм фен на мутренските автокъщи, но да разрушил нещо, което струва 80-100 000 лв само защото не ти харесва лично на тебе, ми се струва нелепо. Определено ми прилича на изнудване и в дъното е самоковската прости туд ка от ГЕРБ.
19
1
 
29
 
! Отговори
Охааа преди 1 година
Следваща стъпка - премахване на автокъщата! Аман от мутри, време е да се научат, че това не им е анадола, анадолски
18
3
 
21
 
! Отговори
,Фандъкова, преди 1 година
Десет години не можеш да премахнеш една автокъща.Махай се .Оставка.
17
1
 
35
 
! Отговори
мак преди 1 година
Паяците по-скоро ще премахнат кола на инвалид паркирана неправилно, отколкото да се изправят пред луксозна кола на мутра, министър или подобен индивид. Смехотворна работа, ск..ап..ани безсилни институции. Или по-правилно- не безсилни, а корумпирани.
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паяци нямате ли из София? Да ги вдигне паяка колите. Какво толкова се чудите?
15
1
 
31
 
! Отговори
Закони за всички преди 1 година
Значи на ромите могат да конфискуват каруците и да им ги връщат след като заплатят таксите за наказателния паркинг, а на тези не могат да им вдигнат колите с паяк и да ги репатрират? А как ще постъпят от Столична Община ако аз си паркирам колата някъде в нарушение, дали ще ме чакат да се върна от годишен отпуск?
14
2
 
26
 
! Отговори
д преди 1 година
еми дигайте автомобилите кво? и с ключовете леко да драснете ;)))))