София получава още 4 трамвая с безвъзмездно финансиране

Първите мотриси ще дойдат в началото на 2023 година
8
София получава още 4 трамвая с безвъзмездно финансиране
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подписано е допълнително споразумение между Столичната община, Министерството на околната среда и водите и „Столичен електротранспорт“ ЕАД за доставка на още четири нови трамвайни мотриси за София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Трамваите са климатизирани, нископодови, съчленени и ще бъдат закупени със спестените средства от проведената процедура за доставка на нови 25 трамвая по проект от ОП „Околна среда“ в размер на размер на 16 594 554 лева.

Общо 29-те трамвая, заедно с вече договорените 25 по проекта, ще се движат по линии 4, 5 и 18.

Очаква се първите трамваи да започнат да идват в началото на 2023 година.

Доставянето на превозните средства се извършва по проект "Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за релсов транспорт – трамвайни мотриси" по ОП „Околна среда“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: трамвай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо ми се доплака - *** няма ли как да се вземат някакви високоподови секънд хенд дрънкащи и дрънчащи енергонеефективни мотриси, които да се отчетат като супер дупер успех на общината? Щото в последните 10-15 години само това се правеше. Направо въм в потрес - да не би правителството най-накрая да почна да си върши работата и да почна да настъпва герберастките *** по кратуните?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 - 16.5 милиона лв. за 25 трамвая е приемлива цена. Но ремонт на ремонт на ремонт на ремонт на ремонта на Графа не искам да плащам.
3
4
 
2
 
! Отговори
Николовски преди 1 година
Да пуснат и трамвай до Драгалевци, както и метро. Тука се чувстваме много изолирани от София, от Центъра....Ама поне си живеем в къща, на чист въздух, обаче минават тука туристи, и се протягат през оградата към градината, късат ми черешата, ябълките, цветята....само да ви набарам!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'25 трамвая по проект от ОП Околна среда в размер на размер на 16 594 554 лева' ---- ох, котьо те златни тия трамвай по 600 бона колкото ролс ройс
1
4
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
20% комисиона за Фандука