Пътуваме в София с е-билет за 1.60 лв., но само 30 минути?

СО предложи нови тарифи за градския транспорт
21 юни 2022 09:01, Анисия Иванова
116
Пътуваме в София с е-билет за 1.60 лв., но само 30 минути?
Снимка: БГНЕС

Столичната община предложи нови тарифи на билетите и картите за градския транспорт в София. Предложението е публикувано за обществено обсъждане в Sofia.bg. До 17 юли всеки може да предлага най-различни решения и поправки на предложението на СО.

След приемането на промените в ресорната наредба, което се очаква да стане след лятната ваканция на Столичния общински съвет, Центърът за градска мобилност ще започне да продава билети за време на електронен носител. Те ще заменят хартиения билет, който ще се продава само в редки случаи.

С новите е-билети ще може да се комбинира пътуване с автобус, трамвай, тролейбус и метро. По-краткосрочният билет ще струва колкото сегашния хартиен талон - 1,60 лв., и ще е с валидност 30 минути. С този билет пътникът ще може да се вози и на друго превозно средство след изтичането на половин час, ако регистрацията в него е направена до 29-ата минута.

Другият билет за време ще е валиден 60 минути и ще струва 2,20 лв. С него също ще може да се пътува повече от веднъж, ако регистрацията е до 59-ата минута.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно общинските лентяи си нямат представа колко "добре" се движи градския транспорт особено в пиков час (с изключение на метрото), тези 30 минути няма да стигнат за нищо.
4
1
 
31
 
! Отговори
azz преди 1 година
Както се движат на 40 мин.повечето от грАдския транспорт,това си е направо кожодерство.За да е актуално и редно това трябва да важи минимум два часа!!!Иначе си е пълнене касички и чекмедженца...
3
1
 
15
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Забравил съм си часовника :)))
2
2
 
28
 
! Отговори
хи-хи-хииии преди 1 година
Пътуваме 30 минути с е-билет и като автобуса закъснее с десет минути......ЧЕСТИТО, е-билетО изгорЕ......
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свещи да си купите с тея 1.60.....Наглост!