Голямо сливане на болници в София

Това няма да засегне наличните медицински структури и персонал
4 юли 2022 21:57, Росен Стойчев
6
Голямо сливане на болници в София
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването взе решение за преобразуване чрез вливане на "Многопрофилна болница за активно лечение по белодробни болести "Св. София" ЕАД, гр. София /МБАЛББ "Св. София"/ в "Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Св. Иван Рилски" ЕАД /УМБАЛ "Св. Иван Рилски"/. Двете дружества са лечебни заведения за болнична помощ с едноличен собственик на капитала държавата, чиито права се упражняват от министъра на здравеопазването.

Още по темата

С преобразуването на двете лечебни заведения УМБАЛ "Св. Иван Рилски" ще поеме дейността на МБАЛББ "Св. София". Предвид значимостта и медицинската целесъобразност на осъществявания диагностично-лечебен процес в структурите на МБАЛББ "Св. София", същите ще бъдат съхранени в пълен обем и ще бъдат поети от приемащото дружество - УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Оперативното управление ще се осъществява от изпълнителния директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" - д-р Дечо Дечев.


Преобразуването на двете болници е в отговор на водената политика по оптимизиране на лечебните заведения за болнична помощ на територията на гр. София и търсенето на баланс и ефективно използване на наличните финансови ресурси, което следва да осигури подобряване на предлаганите здравни услуги, достъпно, равнопоставено, качествено и всеобхватно здравеопазване на гражданите, заявиха от МЗ.

С така предприетите действия се цели осигуряване на качествена и достъпна медицинска помощ на пациентите, както и да се постигне в най-пълна степен защита на държавния интерес и в двете лечебни заведения. Вливането няма да засегне наличните медицински структури и персонал, а ще способства за разширяването на дейностите и по-доброто им менажиране.


6
Още по темата: Софиярешениеболници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
9
 
! Отговори
Очаквано преди 1 месец
Сега на прицел са болниците и университетите, както навремето бяха предприятията. Ще ги спаси само по-краткия престой на приватицаторите.
5
2
 
21
 
! Отговори
Тето преди 1 месец
Изключително съм доволен от Белодробната болница.С очите си видях как лекарите и сестрите се бориха за всеки пациент. Няма делник няма празник.Един лев допълнителни не ми е поискан.Дано това сливане е за добро, но надали. В България интереса винаги взима предимство
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България няма здравеопазване. Вижте колко хора си отидоха от ковид. Безотговорно умориха маките ни, бащите ни, бабите и дядовците и много млади хора. Аутопсия незнайно защо не се правеше. Дано Бог им даде заслуженото.
3
1
 
6
 
! Отговори
Доктора преди 1 месец
Страхотна новина тъкмо докторите ще се напиват повече по банкетите с голяма компания преи време ходих до ортопед и чашат с водка беше до него и меришеше на водка в 10ч. сутринта!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Болниците в София са в голямата си част пълна трагедия. Персонала е под всякаква критика щом санитарки в военна болница изнудват пациентите да плащат 10 лв. за п.о.д.лога на хора със сменени стави. Падение и наглост.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано са питали и докторите съгласни ли са, че иначе - още едни протести. Един ги разделя, друг ги обединява, файдата една и съща. Дейност да се отчита......