Бусът, движещ се по ламарина, минал преглед

Водачът с над 50 нарушения, 10 фиша, лишаван от книжка
5 юли 2022 09:45, Петя Славова
50
Бусът, движещ се по ламарина, минал преглед
Снимка: Кадър, Нова тв

Бял бус, каращ само по ламарини стана хит в социалните мрежи. Возилото бе заснето да се движи в София и минало разстоянието от кв. "Лозенец" до кв. "Овча Купел" без заден мост.

Оказа се, че е бусът е минал годишен технически преглед преди четири месеца. Това потвърди пред Нова тв комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция" към СДВР.

"Успяхме да заловим шофьора, който е управлявал микробуса. Намерихме превозното средство в двора на къщата му. Тече проверка на пункта, където автомобилът е преминал преглед", поясни Тенчо Тенев.

След проверката става ясно, че шофьорът има над 50 нарушения през годините, 40 наказателни постановления, 10  фиша и 7 принудителни административни мерки. Лишаван е от книжка няколко пъти. Водачът се оправдал, че мостът паднал, докато управлявал автомобила.

Тенев допълни, че са прегледани камерите на техничния преглед, на които се виждало, че когато са проверявали спирачните усилия на буса, вратите му са се отваряли и затваряли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че е милан преглед. У нас всичко минава, щот контрол - никакъв. Сега ако бяхме бяла държава щеше да се отнеме лиценза на фирмата, където е минал този преглед и на управляващите да не се позволява да осъществяват такава дейност. ... Редовно виждам по пътищата абсурдни автомобили. И все това си говорим - "И тоя също е минал преглед!". Това само в България минава!
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България всичко е възможно!Ако не става с малко пари,става с МНОГО
14
7
 
2
 
! Отговори
Заможен преди 1 година
Нищо му няма на буса и така може да върви-на сиромах чиляк и половин п.тка му стига!
13
0
 
12
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
баах ***..му, "европейска" държава....
12
1
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
Онзи на ГТП-то не гледат колко е ръждата в някой случай наистина се държи само на боята, но няма изрично изискване за това.
11
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Буса и вчера да е излязъл от завода и му свалиш задния мост ще изглежда така!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 e колко да е бил в ред, като при теста на спирачките вратите се отварят/затварят? Тия всички ръжди не са на 4 месеца, кой знае отдолу каква скрап е ... да ти се откъсне моста на товарен бус :)
9
0
 
21
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Техническите прегледи в България са наужким.Дори без специална техника се вижда, че от 10 коли поне 2 хвърлят кълбета дим.Доста показателно е и като видите на паркингите за какъв теч на масло иде реч.Около половината от автопарка в България е трагедия.Краят остава за нас, защото това го дишаме.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има пунктове за гтп в които се учудват, че си дошъл на гтп с мпс-то което управляваш. Т.е. може и без него...Контрол 0
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конфискация на буса, шОфера без книжка до живот, а пункта за ГТП без лиценз за поне 10 години. Така и останалите ще се научат.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На прегледа може да си е бил в ред на един стар автомобил 4-ри месеца са достатъчно време за да му се вземе здравето с дивашко каране.
5
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деветдесет процента от пунктовете за ГТП са на ченгесаци и даяджии, но по документи се водят на близки техни роднини. Освен да думкат печати,нищо друго не правят. Всичко е опорочено от тази неука банда колибари.
4
2
 
29
 
! Отговори
Лаб. Меринджей преди 1 година
Да не се хваля, но познавам един човек, работещ в пункт за ГТП, където и кола на репатрак да закарам ще мине преглед. Дебело подчертавам, че осъзнавам че това не е правилно и сме на тоя хал, защото подобни изпълнения не са изключение, а ежедневие в БГ. И после тоя излиза на пътя и се хвърля в първата канавка...
3
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно гледаш кабинета на Киро Пробиотика Харвардски Хон Дер Лаян
2
1
 
27
 
! Отговори
Ма майкоооооооо преди 1 година
Как такива грoбници изобщо ги допускат!?!?!??!?!
1
1
 
23
 
! Отговори
Шофера преди 1 година
Евала имам човек и тук и там и в КАТ и в ГТП.