"Топлофикация" облекчава схемите за разсрочено плащане

Срокът се удължава от 6 месеца до 3 години
20 юли 2022 08:42, Петя Славова
21
"Топлофикация" облекчава схемите за разсрочено плащане
Снимка: БГНЕС

Схемите за разсрочено плащане ще бъдат облекчени от столичната "Топлофикация". Мярката е насочена към хора в затруднено финансово или здравословно състояние.

Предвижда се срокът за плащане на задълженията да се увеличи от сегашните 6 месеца до 3 години. Няколко ще бъдат основните критерии, по които да се определи кой може да се възползва от облекчението, каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

След като идеята бъде одобрена, желаещите могат да се обърнат към "Топлофикация-София" за конкретните задължения.

"Ниски доходи, тоест минимална работна заплата на длъжника, ако доходът му е под минималната работна заплата или ако има решение на ТЕЛК на него, или на негов близък.

Оттук нататък започват различните вариации, които дават възможност в тези четири варианта да комбинираме най-доброто възможно.

Подготвяме графики и подробни схеми, с които да улесним хората. За миналата година са се сключили над 2 хил. споразумения. Убеден съм, че с новите, по-изгодни условия за заплащане, ще имаме възможност да увеличим поне с 50%, за да се избегнат дела и натрупването на разноски", обясни Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15 кое е най-евтино бе, с увеличението от 40% ще плащаш по 300 лв за парно , аз с климатиците плащам по 200 и си ги ползвам и сега в жегите.
11
2
 
2
 
! Отговори
до Лина и преди 1 година
следващия "анонимен". Никой не ви е виновен ,че живеете в сгради , които са проектирани с централно отопление и вертикална сградна инсталация, т.е. добрите стари соц. панелки.Това са сгради , които нямат нищо общо със семейно жилище , това са бекярски общежития от съветско-хитлеристки тип предназначени за раб.класа!Не ме разбирайте погрешно ,и аз живея в такова жилище!Алтернативата е сменяш жилището,а ако не се краде топлоенергия по "съседски" това е най-ефтиното отопление!
10
0
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 година
До е как : Ти добре ли си? Топлофикация е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, никой не ме пита дали я искам. Чувал ли си за " сградна инсталация"??? Нямам парно, плащам 60 лв.
9
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 1 година
парното ще толкова скъпо,че ще го плащате и през лятото честит в ЕС и антируска политика
8
5
 
0
 
! Отговори
е как преди 1 година
след това топлофикация няма да е на загуба?! Те я обърнаха на служба за социално подпомагане! Не става така , има пазарни принципи - ползваш -плащаш, другото са празни приказки и преливане от пусто в празно!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все повече вървим към това, цял живот да работиш, за да плащаш на Топлофикация. От която няма отърване. Всичко може да загубиш, само заробването към Топлофикация - НЕ.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дълговете на софийската топлофикация са прехвърлени на БЕХ. И така чрез цената на тока на цяла България се субсидира софийската топлофикация. А в другите населени места има хора които отопляват само една стая и то в най-студеното време за да си платят топлото.
5
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
не искам разсрочено плащане, а нормални сметки
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Козлодуй за сега има части и гориво но догодина ситуацията ще е различна защото частите и горивото са руски ако бяхме послушали Брюксел да си махнем и въглищните централи заради зелената, сделка щяхме да, се, върнем в 19 век ще кажете ще купуваме ток от къде само че като Брюксел призовава страните членки да пестят енергия демек газ и ток значи всичко е в криза
3
1
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Никаква аванта за неблагодарните българи,гърч до дупка.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в цивилизования свят данъци и сметки падат, тука само се качват и схемите се менят
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да ги облекчи и с някоя друга лихва.