До 1000 лв. струват летните занимални за децата в София

Басейните в столицата също са вариант за забавление
22 юли 2022 09:01, Анисия Иванова
16

Между 300 и 1000 лв. струват летните занимални за децата в София. Отделно се плаща за храна и странични забавления като водене до музеи, кина и басейн. Работещите родители на малки деца, без баби в София, нямат друг избор освен да търсят алтернативи за занимания с малчуганите.

Лятната ваканция е време, в което много родители се чудят, особено в София, на кого да поверят децата си и как да им намерят забавни занимания, за да не стоят вкъщи. Алтернатива за децата през лятната ваканция са летните образователни занимални.

В повечето случаи те комбинират образователна програма, спортни дейности, посещения на туристически обекти в столицата и излети сред природата. Сандрела Саад е собственик на образователна академия, която през лятото организира детска занималня. Тя отчита голям интерес към детските занимални, а местата се запълват още преди края на учебната година.

"Интересът е голям, поради това, че през лятото няма кой да гледа децата. Вече бабите, дядовците са работещи хора, може би са по-млади, наблюдаваме такава тенденция, че не ги пращат дечицата за цяло лято при баба и дядо, а по-скоро за седмица-две, седмица-две на почивка и през останалото време търсят място, където децата да се социализират, особено след пандемията", посочи Сандрела Саад.

Цените на летните занимални са различни, в зависимост от услугите, които те предлагат. Месечните такси варират между 350 и 1000 лв.

"Еднодневната такса е 32 лв., като можете да доведете детето в 7:30 и съответно да го вземете вечерта в 19:00 ч., тоест това са едни почти 12 часа, в което вашето дете ще бъде напълно заето със занимания, игри, ще се е изморило в парка", каза Саад.

Летните занимални са подходящи за деца, които трябва да наваксат учебен материал, който не са усвоили вследствие на онлайн обучението и същевременно да се забавляват. Басейните в столицата са друг вариант за забавление на децата, които искат да се разхладят в горещите летни дни. Полина Ванкова е управител на басейни и в тях всяко лято има много деца. Басейните разполагат с екип от спасители, които гарантират безопасността на децата.

"Тази година, предвид ситуацията, в която се намира държавата, решихме, че ще направим ученическо намаление с целодневен вход за децата 8 лв. Всички деца от 1 до 12 клас са на такава цена. Децата под 110 см са безплатно. При сегашното ученическо намаление, което имаме и храната, която предлагаме с 20-25 лв., едно дете може да изкара едни невероятен ден на басейна", изтъкна Полина Ванкова.  

Много родители предпочитат децата им да прекарват слънчевите летни дни до басейна. Интересът на децата към така наречените екшън спортове нараства драстично през последните години. Според Борис Атанасов - председател на Българската скейтборд федерация и управител на Скейт парк София, такива парковете са все по-привлекателно място за младежите, които карат скейтбордове, тротинетки, блейдове, ролери и байкове.

Съоръженията са добре поддържани и разполагат с различни рампи, които да гарантират забавлението на децата през лятната ваканция, а цените са поносими - 5 лева за половин ден, 7 за цял, а каската се дава за 3 лв.

Родителите са доволни, че има подобен парк, където сигурността на децата им да е гарантирана. Сред другите алтернативи за забавления на децата са излети на Витоша, открити курсове по рисуване за малки талантливи художници в парковете, кината и танцовите школи.

Вижте повече в репортажа на Димитър Минчев по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги държавата работи за мафията.
9
1
 
7
 
! Отговори
брокер на имоти преди 1 година
евтино ми се вижда, поне 2000 трябва да е тази услуга! Купувайте апартаменти, не останаха, айдееее!
8
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Каза човека от Павликени , отивайки да вземе детето от бабата във съседното село/
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кълнящ Ти нормален ли си,бе?
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За доходите в София 1000лв. са нищо за едно семейство. Бабите ни са заети- обикалят света, радват се на живота. Изключително рядко помагат с децата, сами си се справяме.
5
3
 
3
 
! Отговори
До Кълнящ преди 1 година
Където ги пращаш, там да ги чакаш и цветята от към корените да гледаш.
4
3
 
3
 
! Отговори
До Евтина демокрация преди 1 година
Поне имаш алтернатива. Иначе просто го оставаш да си се гледа само- както когато не беше демокрация.
3
3
 
8
 
! Отговори
ехаааа преди 1 година
Браво!А някога лятната ми занималня беше безплатна............на село у кукуруза, лозето или бобеца........
2
4
 
16
 
! Отговори
ненормална работа преди 1 година
После защо в България не се раждали деца,и дълбокоумно гадаене кога точно България ще изчезне от картата на света!?
1
2
 
15
 
! Отговори
Евтина демокрация преди 1 година
Че то без пари бе!