Подпалиха два автомобила в София: Места за паркиране ли са причината?

Инцидентът е от тази нощ в столичните "Манастирски ливади"
70

Коли бяха подпалени тази нощ в столичния квартал "Манастирски ливади". Изгорели са два автомобила. По информация на съседите в района често стават скандали заради паркоместа.

Сигналът до МВР е подаден около 4:40 тази сутрин. Все още няма информация дали пожарна е идвала на мястото.

Според разкази на съседи двете коли са на един собственик, които е заградил пространството и го използва за собствен паркинг. А оградата пречи на пешеходците да преминават.

"Снощи майсторът ми е бил предупреден, че ако си паркира колата на тротоара, няма да я намери повече. Ние не сме застраховани", казват съседите.

Според съседи е възможно палежът да е заради лични конфликти на собственика.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
23
 
2
 
! Отговори
Красьо стромбата преди 1 година
Аз като се ореместих на ново в манастирските беше 3 блока и поляна. Сега са само блокове и тесни улици. Със съседите сме си сложили, бариера, камери, заградили сме общинска земя и си имаме паркинг. Ако някой посмее да влезе принципно бива пребиван, ако е жена се разминава с потрошени огледала и нарязани гуми, ако пък ли става, може да си изкупи грешката лично при мен с некоя гърленка. Койт не му оттърва, да не живее в манастирски
45
1
 
24
 
! Отговори
жунгла преди 1 година
Така става като никой не купува паркоместа или гараж. Живеех на тиха уличка с къщи, но започнаха да никнат блокове. Новодомците от cусурлево естествено почнаха да спират навсякъде, защото претенции много но паре нема. Изпочупиха тротоарите, разкаляха където имаше зеленина. Лошото е че зарязват някоя щайга и виси по половин година защото била резервната или на сина който завършвал Кембрич и местел скелето на Оксфорд.... Та накрая купих една барака и аз, и сега си седи пред вкъщи и си я места кога
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Защо цялата страна се стича в София?" - защото матриала е лош. В джобса всеки ден има по 30 страници актуални обяви за дистанционна работа, но позициите са вакантни защото народа няма качества и самочувствие. Някои IT фирми като IBM и DXC са толкова закъсали за кадри, че взимат и хора с 0 опит на по 3 бона заплата. Ето ти обява от вчера backup graduate program с начална заплата 2500 нето за студент 20 преглеждания изисквания 0.
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто трябва да се вдигнат данъците и една кола да струва по 2000-3000 хил лв на година данък и нещата ще се оправят. След това хората автоматично ще искат да си ползват безплатния бърз градски транспорт, а не като сега всеки има по 2-3 "коша" паркира където види.... е ми до това водят дългите години безхаберие на държавните инстиитуции. Като държавата няма визия как да се развиват населените места така ще е, който е по-силен той ще паркира, където му е кеф.
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте кметовете и всички дето са давали разрешение за тези строежи, ко прайм ся.
41
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"защо цялата страна се стича в София? *** отговор - умишлена свръхцентрализация с цел грабеж естествено" - пълни глупости. Познавам стотици, ако не и хиляди селинджъри дето работят дистанционно, но живеят в Сф. Куцо са възпитани и си зарязват роднините по селата докато тук никой ги не държи насила. В София идват най-елементарните дето не могат да се котират в собствените си градове /тип Кирчо, Фандъкова и Тиквун/ и работят в държавната администрация, продавач консултанти или шофьори.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друг важен въпрос - защо цялата страна се стича в София? *** отговор - умишлена свръхцентрализация с цел грабеж естествено. Не хората са виновни че се чудят как да свържат двата края, а че България ООД си е фирма за печалба. Ама по-малко държава, нали, той пазара щял да оправи всичко. Е, оправя го.
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кремиковския селянин" - продължение... Основния проблем е всъщност селяните дошли да учат в УНСС от разни села с по 2 улици, които сега работят по държавните служби и не познават кварталите. За 10 години от 2010та насам тия звезди от УНСС и ВТУ дето заляха София не можаха да направят една еднопосочна улица. В Лондон и Ню Йорк градове с десеторна популация 70% от улиците са еднопосочни и тяма 1 паркирал та тротоар или градинка автомобил.
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Силно се надявам подпалвачът да е внимавал за две неща. Да ограничи пожара точно върху двете коли и разбира се да офейка без да го видят и разпознаят.
37
0
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Манастирски ливади е пример за неграмотно/или корумпирано/ проектиране.Няма нормални улици,няма тротоари.Майка с количка няма откъде да мине.Много блокове наблъскани един до друг без място за паркиране.
36
0
 
14
 
! Отговори
Гей Столичанин преди 1 година
Според мен колкото му е по голям ауспуха,толкова повече права да има.
35
2
 
23
 
! Отговори
Митко Павлов преди 1 година
1. На НИКОГО да не се случва!!!2. Президентът Желю Желев е виновен, че премахна Софийското жителство и Архитекта на гр.София, че позволиха, така да се застоява, без никаква инфраструктура, достатъчно широки улици, паркинг места И НАЙ-ВАЖНОТО детски градини и достатъчен брой училища също така!!!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кремиковския селянин" - живея в Младост 334 блок Кремиковски блок и "кремиковския селянин" не е проблема и от тях няма нито един паркирал в тревни площи. Първи в жрадинката започнаха да паркират разни клоуни дошли 2010та в Сф. Единия е кука, другия селинджър е куц военен и жена му също. Имаме и един *** от Враца и след тия всички със селски регистрации да паркират по тях. За справка преди тия тримата да развалят дисциплината всичщи паркираха на платен паркинг на метър до блока.
33
0
 
16
 
! Отговори
Селяндурщините преди 1 година
Живея в едно балканско село.Скоро едни се биха заради паркиране на сянка щото на единия жена му спирала там и то на главна улица където има оформено място за спиране на 4 коли.И това са комшии..единия,тоя с жената, военен дето ходил по мисии другия учител по физическо.
32
0
 
12
 
! Отговори
МоловеПоСелата преди 1 година
По селата трябва да строят и молове, а не само стадиони! Така местните жители няма да се преселват към София, а ще си остават по родните места.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей затова някога имаше жителство. Напълни се с хора със странен манталитет и с дървените им глави не можеш да им обясниш, че само апартамента е негов, а простронството пред входа не е. Тези пък които са под наем са най-нахални, днеска ги има, утре ги няма.
30
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
До Митьо предприемачИ как така местата са твои, плати ли за тях, договор с общината за наем ли имаш. синя зона ли плащаш, ........ако е така защо е необходимо да чупиш, да палиш..........просто докажи че мястото е твое и точка , .... е бах ва в простите софиянци
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой вдига процента на застрояване? Кой точи от данък сгради? Кой печели от разрешения за строеж и нормативни нарушения? А вие се трепете по между си и чакайте печелещите по схемата да ви решат проблема.
28
0
 
9
 
! Отговори
Заралия преди 1 година
Кремиковския селянин който се възпроизвежда и се нарича"софиянец" със самочувствието на нерез в *** си живее по негови си селски нрави.Хубавото е че скоро ромите ще ги претопят както те претопиха градовете с простотияята и селяндурщината си.
27
15
 
3
 
! Отговори
Красьо ММА преди 1 година
Аз съм си сложил табела пред блока. Който ми спира на мястото пид моята тераса може да яде бой. мМа рулззз