Осъдиха СО да премахне трамвая от бул.“Ген. М. Собелев“

Трасето създава наднормени шум и вибрации в близките жилища
22 авг 2022 16:30, Йоана Цонева
45
Осъдиха СО да премахне трамвая от бул.“Ген. М. Собелев“
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд осъди Столична община в срок от една година от влизане в сила на съдебното решение да преустанови експлоатацията на временното трамвайно трасе от бул. „Витоша" по бул. „Ген. М. Скобелев" до „Петте кьошета". Причината е, че трасето създава наднормен шум и наднормени вибрации в близките жилища.

В решението си съдебният състав с председател Гергана Коюмджиева постановява, че въпросното трасе трябва да бъде преместено.

Още по темата
Конкретният участък е по бул.“Ген. М. Собелев“, в участъка от бул. „Витоша” до бул. „Христо Ботев” („Петте кьошета”), така че да бъде съобразено със законовите изисквания.

Решението подлежи на обжалване пред САС в двуседмичен срок от получаването му от страните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
До АнонименНа Кире Харвардски ли? Ти не струваш колкото малкия му пръст! Гледай си селото- Горно Нанадолнище и недей да плещиш глупости. Нищо общо между трамвая по Скобелев и Киро.А теб ако те е газил трамвай и си увреден сори!
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно трябва да махнат трамвая минаваш под прозорците на сградите, но трябва и да пуснат трамвайното трасе през тунела при НДК в посока Лозенец. Там трамвая върви по средата на булеварда, където му е мястото.
37
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези трамваи трябва да бъдат премахнати изцяло.
36
3
 
6
 
! Отговори
бегай у градО преди 1 година
До ходи на село Уникална ''мисъл'' в едно дъъъъълго изречение, браво!
35
6
 
23
 
! Отговори
ходи на село преди 1 година
вие не разбирате линията на 7 искат да махнат от 5те кьошета до ндк и после върви по България е къде да минава трамвая, изпонакупиха разни селяни и съдии по скобелев до съда жилища и сега трамвая им пречи преди минаваше по витошка и също имаше шум тия като са копали на село и преди дори родителите им да се родят оттам е минавал трамвая
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живея на 50 метра от бул. Витоша, но вече избягвам да минавам по него, ужасен е. Объркаха и движението в квартала.
33
2
 
12
 
! Отговори
Майтапчийси преди 1 година
Ни мож мъ върна на сьело!
32
22
 
8
 
! Отговори
Майтапчийси преди 1 година
Пешеходната зона на Витошка е чудесно място, пълно с млади хора. Не завиждайте, дъртаци и форумни плъхове, на младите. Няма да се върне младостта ни, ако се върне трамвая на булеварда.
31
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно заради кръчмите няма да върнат трамвая по Витошка. На оня Ричард нещо си и останалите мутри, няма да им се разваля оборота и спокойствието. А и Фандъчка ръсна европари за пешеходна зона с некачествени материали, къде ти да я развали, заради гражданите даващи по 1.60 за билетче.
30
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да връщат трамвая по Витошка и да разкарват този бит пазар, който цари там! В момента пешеходната зона е тотална кл04ка! Кръчмарите са превзели 2/3 от улицата, а минаването от там в натоварените часове е ад!
29
15
 
14
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
Отиди на лекар, соц байчо!!! Транспорта в София още от времето на бай ви Тошо е Aдски. Скапани Икаруси, още по скапани Чавдарки до Витоша и околията, скапани български трамваи, като пуснаха чешките по 20-ката и бяха като извънземни с хубаво парно тихи и неклатещи се. Влаковете още по трагични. Имах една мацка в Обеля, от центъра до тях ми костваше 1ч и 20 минути. Добре че последните 10г се взеха в ръце и сега имаме супер метро, нови тролей, климатизирани автобуси, и вече доста по читави трамвай.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "А няма ли да осъдят общината за даването на централни хали на Кауфланд. Къде по света има такъв магазин в сграда с историческа стойност и съвсем друг замисъл. До кога с това чуждопоклоничество." ----- хахахахахах, ти ходил ли си някъде по света въобще?? Италия примерно? Рим? Венеция? Ако беше ходил щеше да видиш, че е пълно с карфур, била, кооп и т.н. в сгради с пъти по-дърти от халите! Отделно, че сградите са в цели райони обявени за културно наследство!
27
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е София транспортът беше добре замислен и структуриран, но дойдоха демократите на власт и малко по-малко започнаха да го развалят, а когато в София през 2005 година на власт дойдоха мутродемократите, транспортът се срина. Хвалят се с метрото, но то не е тяхна заслуга и не е достатъчно.
26
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мястото на трамвая си е на бул. Витоша. Тази пешеходна зона там няма място - прилича на селско стъргало, типично за Фандъкова.
25
11
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Комплексарче погледни в какъв град живееш-турска тоалетна!! Инфраструктура Африканска, траспорт пак такъв и прочие мога да изброявам до утре. Панелен скот!
24
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селяните дойдоха в София и ще казват какво да се прави. Най- лошото е че вече и децата им стават големи и не виждам как ще се оправим. ТрамваяТ е лице на София
23
6
 
13
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Като гледам са те докарали и тебе *** в софето и сега вече си голям софианец хахаха. Халите бяха смрад още от 85г, после Софиянски все пак направи нещо, та заприличаха на нормални хали. Сега вече пак са смрад защото се амортизираха, а пари явно само на Кауфланд им се дават, хората имат добър проект, ще върнат и оригиналния фонтан и т.н. Смрад-та я правите такива стари играчи които сте против всичко, ама едно дърво не сте засадили. То и женския е ужас ама за 20 стинки по малко там ходите
22
6
 
29
 
! Отговори
Какви релси от 50г?? преди 1 година
Какви релси от 50 години те гонят тебе, бе нашия? Там си беше локално платно за автомобили, а трамвая минаваше през подлеза и по витошка! Ти знаеш ли ,че на хората дето вече 20 години живеят на 30см от релсите им се напукаха стените, изпопадаха шкафовете и се разпадат жилищата! Това е безумие, не знам как още някои от живущите не е изрязал през ноща част от релсите!
21
6
 
1
 
! Отговори
Чиста съвест преди 1 година
Защо някои хора казват на други хора за мен НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТОЗИ ЧОВЕК?!Аз за тях не съм човек ли, а иначе разбрали, че съм важен, но не искат да имам хубаво и приятно бъдеще?!
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А коге ще осъдят тиквун и кире харвардски ?