За пореден път: Паметникът на съветската армия осъмна в червено

Златистите букви на монумента са залети с боя
215

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пореден път Паметникът на съветската армия в София осъмна в червено. Златистите букви на монумента са залети с червена боя.

Последният акт на вандализъм над паметника преди днешния, стана след честването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Тогава той отново беше залят с червена боя, а една от гранитните плочи на паметника беше счупена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
2
 
! Отговори
Вели преди 1 година
Най значимо ще бъде когато този паметник показващ 50год.окупация на България от Съветския съюз ще изчезне за да не плаши децата с комунизъм .Но браво не е кощунство да боядисаш паметник на окупатор а е варварско преклонение да стой в София окупатор.Все някога и той и Пловдивския Альоша ще изчезнат
164
8
 
2
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Краварски изчадия ,изчезвайте за укрия или кравария .
163
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 165 (антигей) Не, просто никой не обича окупаторите, затова. Трябва да съм луд за да ги обичам!!!
162
15
 
4
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
Най гнусния паметник е на американските пилоти загинали при бомбандировката на София. Смърт за сащ и НАТО!
161
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А когато беше "В крак с времето" със супер героите,ми харесваше повече. :)
160
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е ли паметник на Трети УКРАИНСКИ фронт? Какво пише на плочата?
159
15
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
заслужавате да се върнат онези години да ви треперят гащите за да прецените правилно паметника - неграмотници
158
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете ми в коя друга държава в света няма паметник на основателя на държавата и на най-великите и владетели и герои, но за сметка на това във всеки град има паметници на чужда държава-окупаторка?Нещо така, паметник на хан Аспарух, на цар Симеон, на Иван Асен II? Не, за какво са ни, нали си имаме паметници като този! И после, били сме бедни, живели сме зле, е защо ли? Че ние сами не се уважаваме, а как очакваме светът да му пука за нас?!
157
15
 
1
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
Паметниците на Съветската армия са паметници на Светия дух .. След исключително жестоки зверства против народите на РУСь / потомци на древните славяни на които е възложено след чумната пандемия 6 век да охраняват големи региони на ЕВропа вкл Балканите .. Светия дух окупира СССР 1942 година и повежда армията за блокиране на готвения срещу целия обитаем свят черен фашиски терор.НАродите на Русь са Българо православни от 10 век.
156
2
 
24
 
! Отговори
супер преди 1 година
Има паметник има проблем! Бутайте го!
155
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са от "умните и красивите" мамини синчета и лигльовци, надрусани с дрога.............освен да заливат паметници с боя...........не стават за нищо.............малките бок.луци!!!
154
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркомани и бок.луци...............освен да заливат паметниците с боя.............за друго не стават............разглезените мамини синчета............по времето на Тодор Живков милицията щеше да им хвърли един хубав бой.........да знаят,че паметниците се пазят, а не се заливат с боя!!!
153
22
 
6
 
! Отговори
антигей преди 1 година
Доста рано надрусали се софиисксороскигендари се подвизават тука ! Да няма някакъв прайд днес тука
152
6
 
23
 
! Отговори
ФАКТ --НЕОСПОРИМ: преди 1 година
Т н. "Съветцка армия" ---НАВЛИЗА В БЪЛГАРИЯ , КОЯТО Е ОБЯВИЛА "НЕУТРАЛИТЕТ" И Е ИЗЛЯЗЛА ОТ ВСВ!.../.На практика ---това прави Русия в момента и в Украйна!!!!!/ ...ТОВА Е ЧИСТА АГРЕСИЯ И ЗАРОБВАНЕ НА НАРОДИТЕ СЪС СИЛАТА НА ОРЪЖИЕТО!
151
3
 
25
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 година
Кви са тия огромни паметници на т.н."Съвецка армия".....КАТО НИТО ЕДИН ВОЙНИК НЕ Е УБИТ У БЪЛГАРИЯ ...А , ИМА САМО --умрели от препиване с ракия и одеколон и преплюскване с български манджи от дизинтерия!???
150
1
 
16
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ПО ВРЕМЕТО НА Т. ЖИВКОВ И РЕАЛНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ ---ПРЕСТЪПНОСТТА И БЕЗЗАКОНИЕТО БЯХА НА ДЪРЖАВНО НИВО----СЕГА ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ ПОДДЪРЖА САМО ОТ ЧЕРВЕНИ И СЛАБОУМНИ МАРГИНАЛИ...ха,ха,хааа...ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ НЕУТРАЛИЗИРАНИ И ТИКНАТИ ТАМ--КЪДЕТО Е МЯСТОТО ИМ!./...нема да има лабаво.../
149
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете го така да се вижда от далеч и да привлича повече внимание !
148
15
 
6
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Аз мисля че така изглежда по-добре , защото натписа е още по-четлив и привлича още повече внимание , та да го прочетат и тези които инече може и да не го забележат ! Браво на този който го е направил - Българският народ пак си остава ПРИЗНАТЕЛЕН на Русия и това че около него е пълно с деца е още по - голямо доказателство !!!
147
31
 
9
 
! Отговори
Яяя преди 1 година
Украйнците унищожават българската история ,долни нацистки ***
146
25
 
10
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Преди да влезем в НАТО и ЕС се живееше спокойно ,а сега е рай за престъпниците.дори да съборите всички паметници пак си оставате мръсни БОК ЛУЦИ.