Пожарът в хотела в София от включено зарядно или от цигара

Загиналата жена е била в съседната на пожара стая, била е в банята
17 сеп 2022 13:07, Елка Василева
20
Пожарът в хотела в София от включено зарядно или от цигара
Снимка: БГНЕС

Пожарът в столичния хотел “Централ” е започнал от включено зарядно за телефон или незагасена цигара. Това каза за БТА градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя посочи, че това са двете основи версии, по които се работи.

Пожарът е нанесъл най-много щети на третия етаж в хотела, откъдето е започнал.

Още по темата
Загиналата колумбийска гражданка е била в съседната на пожара стая и се е намирала в банята, каза Кирилова. Сред пострадалите има граждани на Великобритания, Израел и Белгия. В този час продължават огледи на мястото на инцидента, каза Кирилова.

Медицински екип е оказал помощ на още двама пострадали в пожара в столичния хотел „Централ“, освен тези, които са отведени в болница. Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София. Медиците са оказали помощ на 33-годишен гражданин на Република Северна Македония, както и на 52-годишен гражданин на Казахстан. Двамата не са хоспитализирани.

По данни на ЦСМП-София в болница „Пирогов“ са транспортирани пострадали при пожара чуждестранни граждани - бебе с баща му, 12-годишно момиче, мъж, както и българка, която е от персонала на хотела. Друг българин, който също е бил от персонала на хотела, е отказал хоспитализация.

Във Военномедицинска академия са приети двама чуждестранни граждани, също пострадали в пожара.

Тази сутрин около 6:30 в дежурния център на Столичната пожарна е получен сигнал за пожар в хотел на бул. "Хр. Ботев" 52, пл. "Възраждане". На мястото на инцидента незабавно пристигнали четири пожарни екипа с две автомеханични стълби. Извършена е евакуация. Час по-късно пожарът е погасен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Чичо:Че е забранено да се пуши, забранено е. Но масово не се спазва.
16
0
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
Естествено, че може да е цигара или зарядно. Но може да са още 100 неща! Най-малко може да е това, че нулата и заземяването са свързани. Това компрометира защитата от токов удар и то ако си достатъчно упорит да пипаш фазовия проводник. Да се запали телефон, зарядно или пауърбанк не е нещо невъзможно, въпреки че е рядко. Повечето хора изобщо не спазват елементарни мерки и държат зарядни включени с дни без товар, затискат ги с възглавници, ползват разни ментета и т.н.
15
0
 
4
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Колко звезди е този хотел? Колко струва една нощувка? Алчните хотелиери, дето държавата ги подпомага ще се оръсят с 10-15 кинта за стая за детектори за дим.В Англия във всяка къща има не е много сложно, аз тук си сложих.Може.би има различни видове не знам. Българска работа, само печалба да събират,а нищо не искат да влагат, че и на държавата чакат, т. е. на нашите данъци да им хрантутим бизнеса, че нали осигурявали работни места.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От зарядно е почти невъзможно освен ако е мрежовия кабел, но тогава трябва да сработи предпазителя на мрежата, но като знам как работят електричарите в България - нулата се свързва със земята назаедно, въобще не се чудя, че нещо не е в ред! Интересно, че прокурорката (абсолютно неграмотни по отношение на техника хора) изключва възмож-ността от техническа неизправност, която статистически е много по висока от дефект на зарядно или цигара (след като пише пушенето забранено)! Пълни глупости пишете!
13
0
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Цигара или зарядно, няма значение. Има детектори за дим. Там е заровено кучето.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що пък да не е от батерия на преносимо устройство, понякога се замозапалват, рядко,но то в този интернационален сбюртук. Знае ли човек.
11
0
 
18
 
! Отговори
До Чичо преди 1 година
Често пътувам и спя по хотели и съм пушач. В хотелите не се пуши! Излизаш навън пред хотела, пушиш и се прибираш.
10
4
 
5
 
! Отговори
чичо преди 1 година
Абе пубери,като ви гледам коментарите ,май никой от вас не е бил в хотел !? Реалният живот няма нищо общо с Гугъл бе мушмороци !!!
9
0
 
8
 
! Отговори
vili преди 1 година
същата история като македонския автобус дето изгоря все едно е пълен с ***,но причината била че се е блъснал в мантинелата.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още една, за съжаление трагична причина, да се преосмисли даването на всякакви разрешителни за хотели, мотели и тем подобно места за настаняване.Колко животи си отиват безхаберието на чиновниците....
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Версията по която се работи е че нямат капка представа какво се е случило, но трябва да кажат нещо пред хората.
6
0
 
20
 
! Отговори
абе преди 1 година
не трябва ли да има пръскачки по таваните на стаите и коридорите които се включват автоматично при пожар , все пак е хотел ?!
5
0
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Как цигара, нали има датчици за дим във всяка стая! Или собственците не спазват "добрите практики". Дори да е било зарядно, димът ще ги задейства след 2-3 минути.
4
10
 
6
 
! Отговори
МВР вижте се преди 1 година
Служители МВР Перник и РУ Бобов дол убиват Българи
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В хотелите не се пуши.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам това да е причината. Не вярвам на медиите. Или лъжат, или премълчават.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно е от ония цигари,колумбийските.