"Героите на Украйна" вече официално пред посолството на Русия

Служители на Столичната община са поставили табелките
157

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Площадът пред посолството на Русия вече официално се нарича „Героите на Украйна“. Табелките с новото са факт.
Идеята да се кръсти място в София „Героите на Украйна“ дойде от журналиста Найо Тицин.
Още по темата

Той предложи Столичният общински съвет да смени част от името на бул. „Драган Цанков“, където е сградата на Руското посолство. За да се избегнат негативните последствия и обществената реакция, свързани с пререгистрирането на улицата, предложението беше изменено.

Така „Героите на Украйна“  стана доскоро безименно пространство от двете страни на бул. "Драган Цанков", разположено между паркинга на парк-хотел “Москва” и бул. "Драган Цанков” и от югозападната страна - пространството между бул. "Драган Цанков”, ул. “Никола Мирчев”, ул. "Незабравка" и оградата на посолството на Руската федерация в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А НАИО ЦИЦИН ДАЛИ МОЖЕ ДА ВИСИ НА ТАЗИ ТАБЕЛА
86
4
 
10
 
! Отговори
абв преди 1 година
Така и така сте започнали - Бул. "Витоша" - геройте от "Факултета" а "Цариградско Шосе" - титаните от Татарли!
85
4
 
22
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
А булевард Степан Бандера в центъра на София КОГА?? Да ви е. и слагачите, *** и лицемерите. Колко ви платиха от Америка за България, а? Май трябва Фандъкова да сложи жандармерия наоколо, това безумие няма да оцелее много. А оня тицин ли е, тричко ли е, още ли не е нарамил гранатомета и беж в Укронацистката територия да защитава идеите си.
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тая табела, Русия няма никакъв избор, освен да си вземе цяла Украйна в РФ. Тогава и смисълът на "Героите на Украйна" ще стане съвсем друг, а от посолството ще помолят да кръстят цял булевард "Героите на Украйна".
83
8
 
4
 
! Отговори
КОй преди 1 година
Да я сложат на границата на Русия....Там е войската сега, бяга към запада...."Велика Русия" ха-ха-ха-ха
82
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер, *** е че някой русофил ще я оскверни
81
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво!
80
0
 
10
 
! Отговори
българин преди 1 година
И така както са го написали на английски "алея" е погрешно. Правилното е "alley". Ако напишете "aly" в Уикипедия на английски ще ви излезе някакво село в Русия, в бившата република Якутия. Което на всичкото отгоре е обезлюдено.
79
5
 
30
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
На изборите ще гласувам за ДПС и ще отида с *** в секцията. Ние и по турско не сме били толкова наведени.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че та, самоковската пръчка , като член на БКП и даскалка по руски език, английски не знае."Конкрачулейшън", както казва разводача и!
77
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо полицията ще ги пази? Нали народа обича евро-атлантическите хрантутници.Така пазят и краварският паметник на козяк издигнат в чест на тези, които разрушиха София, избиха стотици мирни българи и убиха Списаревски.И го охраняват на българска земя американски пехотинци. Срам!
76
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може неграмотници за мислят, щото нямат с какво. Могат само простотия след простотия да сътворяват, само защото са решили, че като са на тия постове, могат да правят каквото им скимне. Без да питат народа, ама хубаво използват народната пара да се мазнят ясно на кого.
75
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо -- табелите ще бъдат поука и спомен за държава, която слушаше много САЩ и затова изчезна от историята. Но беше добре да се украсят табелите със свастики и волфсангели за да бъдат по-полезни за бъдещите археолози.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
забранителната табела е зад този кръст.днес ще заведа лайката си да се изходи на него по въпроса.
73
0
 
20
 
! Отговори
БГ Тоалетна преди 1 година
Хубав имидж имаме на България в Европа дето им се мазним само имаше карикатура че цялата ни държава е един турски кенеефф тоалетна. Толкова и ни уважават и от Европа и западняците.
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха, ха, ха, неграмотни общинари, идете в краварника на курсове по английски език.улицата в Москва, където е българското посолство ще я кръстят Ердоган.да видим, колко ще оцелее този паметник на българското слагачество и неграмотност!
71
0
 
19
 
! Отговори
Хасан Дуган преди 1 година
Браво на България не случайно преди беше направена АРТ инсталация в Европа с картата на България осеяна с турски *** и клекала.
70
2
 
20
 
! Отговори
А сега СИКТИР за ГАЗ преди 1 година
Руснаците могат и те пък да отговорят на ГАВРАТА и да ни теглят СИКТИИР за ГАЗТА това си го заслужаваме. Да живеем на тъмно, на студено по европейски.
69
2
 
8
 
! Отговори
Евро-ЛИБЕРАСТ Ганчо преди 1 година
Не само улици, алеи с украински имена ами ТРЕБЕ и ГОЛЕМИ ПАМЕТНИЦИ на Украински вождове да осеят столицата София. Трябва освен турската етническа партия ДПС ТЕРЕБЕ да си направим УКР на УКраинците в България партия в Парламента и ФАНДЪКА да го издуууха и да бъде сменена с Украинска родом Кметица с две убави дълги плитки.
68
1
 
6
 
! Отговори
Да ГАВРА АМА и още преди 1 година
Още и неграмотност алея на английски език се пише ALLEY. Съща така за да е ПЪЛНА ГАВРАТА с Руското посолство трябва да е НАПИСАНО ПОНЕ на 4 езика тоест на Български, на Украински, на Иврит и Английски. Да има също КРЪСТОВЕ и ЗНАМЕТО на УКРАЙНА ето това наистина ще дразни и ще гаври.