Бащата на намушкания младеж: Разследването не се извършва според закона

Според Иво Вълков, семейство Алгафари се меси в случващото се
28 сеп 2022 08:56, Петя Славова
63

Защо е намушкан 16-годишният Кристиян? Инцидентът е от дни, а до него се стига след кавга между две групи младежи.

Бащата на потърпевшия смята, че разследването за нападението не се извършва според закона.

 Иво Вълков твърди, че според него семейството на Ахмад Алгафари се меси в разследването на службите. Името на племенника на Нидал Алгафари беше замесено в случая още в първия ден, след като стана известен.

"И е освободен на сутринта, на сутринта. Вечерта е бил там на Ахмад Алгафари чичо му, Нидал Алгафари, на сутринта е освободен. Интересно е защо е освободен, но по-интересно и шокиращо е това, че изобщо не е разпитван. Той не е разпитван, не са му взети никакви показания и не фигурира изобщо по разпитите. Вчера бях повикан в Районна прокуратура и се запознах със заместник-главния поркурор Борислав Георгиев. Той ме запозна с наблюдаващия прокурор. В разговора разбрах, че те не са разпитвани", твърди пред Bulgaria ON AIR бащата на Кристиян - Иво Вълков.

Още по темата

Чичото на Ахмад - Мажд Алгафари, подчерта, че той и семейството му по никакъв начин не се месят в работата на разследващите органи. Но потвърди, че групата на Кристиян са използвали расистки обиди по адрес на Ахмад и неговия познат.

"Той би трябвало в момента, както той, така и ние, всички да мълчим. Нека органите на реда да си свършат работата като хората. А за твърдението му, че ние се месим, било то аз или брат ми Нидал, въобще който и да е, опасявам се, че информацията, от където я получава, източникът е абсолютно грешен. Дали е бил разпитван, или не, напълно съм убеден, че прокурор такова нещо няма да му каже. Това, дали някой прокурор си е позволил да каже дали племенникът ми е бил разпитван, или не, си е техен проблем. Аз дори не съм го питал моя племенник дали е бил разпитван, или не. Но това, че е бил освободен на другия ден сутринта, защото аз и брат ми Нидал сме се били намесили, ряпа да яде. Племенникът ми беше освободен, да не излъжа точно, късно вечерта", посочи Мажд Алгафари.

Вчера предполагаемият нападател, 17-годишният палестински гражданин Баари Али, беше оставен в ареста за постоянно. А по думи на бащата на Кристиян синът му и неговите приятели са се опитали да защитят тяхна приятелка, която според тях е била ритана и наплюта от тримата нападатели. Кристиян е в стабилно състояние, но продължава да е настанен в реанимацията на "Пирогов".
Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да се очаква от такива бежанци без заетост. Държат се нагло. Все са им длъжни. Вървете в САЩ и там си търсете правата. То такива случки има и в Германия и за съжаление и там полицията е с вързани ръце. Бил без документи, без постоянен адрес. Съмнявам се дали е под 18 години.
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Мисля, че е крайно време сирийци, палестинци, иракчани и всякаква църна па плач да се изринат към родните си пустини, и там да си устройват кланета, курбани, сунети и каквото там ги е учил пророка им." - Ние им окрадохме ресурсите те идват в Европа... Арабите са с АйКю-то на Мишо Шамара дето замина на гурбет в Чикаго и на работещите за takeaway-a в Лондон.
12
0
 
19
 
! Отговори
Цялата... преди 1 година
...работа е в това, че се случват такива случки, нямащи нищо общо със здравия разум-да замахнеш с нож, да караш тротинетка със 100 или кола с 200, да хапеш до кръв невинно бебе, да се друсаш и пр. Безмозъчни действия. Много ме кефи филма "Блиц" с Дж. Стейтъм.
11
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарекли ги еди как си, пък после се сърдят, че ги намушкали с нож. Хахаха. Евроджендърите не разбраха ли че на България още от 90те й се носи славата на расистка държава и че 95% от бежанците си носят ножове за самозащита? Тоя наръгания пак добре, че е случил на цивилизован сириец с дом, а не на някой бездомен дивак, че сега бащата щеше да си погребва идеотчето, а сириеца щеше да е в затвора на наша издръжка и да се кланя по 10 пъти на ден на Алах, че за награда е получил безплатен дом и храна.
10
1
 
42
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Мисля, че е крайно време сирийци, палестинци, иракчани и всякаква църна па плач да се изринат към родните си пустини, и там да си устройват кланета, курбани, сунети и каквото там ги е учил пророка им.
9
1
 
30
 
! Отговори
аз преди 1 година
Алгафари? яснооооооооооо! Потърпевшия си е виновен че не е избенгал ножа.
8
6
 
22
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Самият ГЕРБ е червен тумор, а "лидерът" е комунистически милиционер, доброволно влязъл в байтошовото милиционерско училище. А Алгафари са асадисти и путинисти цялото семейство. Може да се поинтересувате какви са позициите на "журналиста" Мажд (Сажд) Алгафари, които държи да натрапва ежедневно на българската публика.
7
5
 
3
 
! Отговори
Сирия преди 1 година
вече са на мушката. ще бъдат повалени, всички
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малкото сига не Алгафари е активист на ГЕРБ. С него карахме курс за КНО. А чичото Сажд, е путинист и в червата. Който изрине тая па плач от България, ще заслужава паметник.
5
7
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Малкото *** Алгафари е активист на ГЕРБ. С него карахме курс за КНО. А чичото Сажд, е путинист и в червата. Който изрине тая *** от България, ще заслужава паметник.
4
2
 
23
 
! Отговори
Нидал Алгафари преди 1 година
Обикаля от телевизия на телевизия,за да хвали ГЕРБ.Миналата година синът му беше кандидат за депутат от ГЕРБ.Така,че дело няма да има.Радев върна модела ГЕРБ -ДПС и всичко си е както преди.
3
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това Възраждане, защото са различни!
2
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нидал веднъж ми честити рождения ден у фейса, въпреки че не го познавам. готин човек, неспособен на злини.
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само муджихидини ще има след 10 години в тази територия !