Цените на кубик дърва в София

Транспортът се покрива отделно
16 окт 2022 13:20, Росен Стойчев
43
Цените на кубик дърва в София
Снимка: БГНЕС

Затоплянето на времето в следващите дни е идеално за закъснелите софиянци, които се отопляват на дърва, но не са успели да купят ценната суровина за зимата. Репортерска проверка сочи, че в зависимост от района на столицата, цената на кубик дърва варира между 140 и 200 лв.

Още по темата
Транспортът и нарязването на дървата се плаща отделно, информира БГНЕС.

Дървата за огрев на метър вървят по около 180 лв. за кубик. Продават се клони и остатъци от дървета от разчистване на дворни места, които вървят по около 140 лв. Нарязаните, нацепени и подредени дърва - бук и дъб, вървят точно по 200 лв. в Драгалевци. Толкова са и по дървените складове в най-голямото българско село Лозен.

В друга част на столицата - в района на Нови Искър, кубик нарязани и подредени дърва се търгуват по 190 лв.

В склад в Горубляне кубик бук или дъб за огрев също струва 200 лв., но пък транспортът е включен в цената.

Ако стопаните нямат време или сили да се занимават с цепене на дърва, услугата струва около 20 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: градпоскъпванедърва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
1
 
! Отговори
Коцето Рубльофф преди 1 година
Много Иzрожденски Tpолчета бе. Ще гo пушите бе, русосифилистични предателски мъpши. БеZродници, тея копейки за лекарства да ги давате.
28
25
 
13
 
! Отговори
Цучко преди 1 година
Ще изтърпим тази зима с цената на много ограничения.Ще се справим.Имаме опит от времето на Правешкия феодал и главорезите преди него,когато имаше режим на тока и купонна система.Липсваха храни,стоки и материали.Народа много изтърпя ще преглътне поредната криза,само и само да свърши тази война и Путнер да бъде извикан от двамата Ким,Мао и Джугашвили.Дано изглежда,като жив .Мавзолея е място жлачно,тревисто,хладно,прохладно,където му е мястото в капището.
27
4
 
25
 
! Отговори
ШАЙКА преди 1 година
Б.Б ЦВ.ЦВ.ИСКРА ФИДОСОВА РУМЕН ГЕЧЕВ... НИНОВА КОСТОВ ДОГАН СТАНИШЕВ ПЪРВАНОВ ПИРИНСКИ...ДАЛИ ИМАТ ПРОБЛЕМ С ОТОПЛЕНИЕТО?
26
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин много добре знае, че пролетта Русия няма да има пари за нищо, а Европа ще се оправи. Единствено тая зима ще е тежка, а после за Русия всички години ще са тежки
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин каза: "европейците се запасяват с дърва за огрев като в средновековието".
24
0
 
17
 
! Отговори
Менчо преди 1 година
В складовете за огрев,за дърва,пелети и въглища трябва да влиза полицай ,следовател и прокурор,за да разследват как се извършва търговска дейност без да има касов апарат,без да се издават фактури,касови бележки и документ за произход.Горите се секат поголовно,но властите мълчат и бездействията.Министъра *** син на *** Гечев,лъже като баща си и целата му партия.
23
2
 
22
 
! Отговори
Калош преди 1 година
Къде са ефтините дърва по 45лв.кубик,които обеща комунягата Ниновица.Къде е полицията и НАП?Никъде в складовете не се дават фактури и документи за произход.Дървената мафия жъне златна жътва,като изнудва хората ,които още ги търпят.Министерство на Земеделието и горите са съучастници в престъпленията.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пияница мистик16А поспри се за малко. Като си гушнал някой лев от далавери, или от конинктютрна ситуация, не си хванал ...за шлифера.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Пазарджик започва от 220лв на пале и то по малко от 0.8 от кубика . Не е въпросът за хамалогия, а за възрастните хора на една мизерна пенсия , това е геноцид срещу хората които са изградили тази страна :(
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз само да попитам защо горивата пак тръгнаха нагоре рязко ??
19
0
 
9
 
! Отговори
Кой си мисли че му преди 1 година
продават кубик дърва. В най добрия случай са 80 см и то пространствени. Та кубика е нейде към 240 - 250 лева. Разбира се цената е спекулативна ама яко. Отделно като гледам по контейнерите що мебели се изхвърлят няма нужда от дърва.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше евтино отопление, сега е колкото отопление на ток. Да си им седят дървата по складовете като са тарикати. Тъкмо се спестява хамалогията.
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви хиляди лева заплата в София сънуваш?! Отвори примерно сайтовете на големите вериги супермаркети и виж обявите за работа - малко на 1500 лева. А пенсионерите с по 500-600 лева пенсия, какво да ги правим?
16
11
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Фоли ме бара эа дървета, аэ съм на ядрено гориво
15
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърдото гориво за отопление трябва да бъде ЗАБРАНЕНО в София. Склададжии вече взимат по над 5000, СРЗ мина 3000 в София, барабар със сивия сектор вътре, реално сигурно е двойна. Искам да кажа- в София дори баба ми и дядо ми на 90 в Симеоново са с преработен климатик към термопомпа и отопляват къща за 200лв. месечно.
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав си тая зима като не могат да, си позволят хората, дърва, ще горят каквото намерят най вече автомобилни гуми и каква, зелена зделка като над, София ще се, стелят сажди от гумите
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пияница мистик Като почнеш да плащаш тока на борсови цени, ще гориш и стари гуми сигурно.
12
1
 
17
 
! Отговори
Нима? преди 1 година
И всичко е законна сеч?
11
6
 
25
 
! Отговори
Около София преди 1 година
Тая година махам пелетната горелката и почвам със събраните талашити и стари офис мебели.Гумите на гилотината на четири и вътре пълно е с със стари гуми навсякъде.1100 лева за тон пелети миналата година бяха по 380.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е аз съм у блоку като сите "развити и напреднале" люде, *** си мечтаем некой ден да продам апартаменто и да се изселим у некое село край София... И да заживеем като баровец... Со дворче со градина...