Автомобилисти излязоха на протест

Оспорват решение за лиценз
28 окт 2022 20:40, Росен Стойчев
10
Автомобилисти излязоха на протест

Протест на Българската федерация по автомобилен спорт заради отнетия от Министерството на младежта и спорта лиценз на организацията.
Още по темата
Пред сградата на ММС се събраха десетки недоволни. От федерацията се събраха на 3 сборни пункта в столицата, съобщи Bulgaria ON AIR.

Припомняме ви, че преди няколко служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева отмени заповедта на предшественика си Радостин Василев за издаване на лиценз на Българската федерация по автомобилен спорт и върна лиценза на автомобилната федерация на България.

Преди минути започна и среща между Лечева и представители на федерацията. В началото на срещата тя заяви, че ще защитава интересите само на този спорт и не защитава чужди интереси.

Според председателя на Българската федерация по автомобилен спорт Румен Дунев, действията на министерството са абсолютно незаконни и това означава, че 2 седмици преди края на сезона се провалят състезанията.

"В момента текат дела, по които няма решения. Ние имаме писмо от ММС, че докато не свършат тези дела, Министерството няма да предприеме никакви действия по заличаване на клубове и тяхното добавяне", допълни Дунев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Що са им взели лиценза :)))
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека се състезават, ама със свои ,лични пари!Не да перът крадени ! Направо са за прокурор!
3
1
 
5
 
! Отговори
Кон с татация преди 1 година
Тъкмо се кахарях кога джигите ще протестират?Без тях държавата не може да съществува!Хаййха!Питам се и кога ще излязат на протест състезателите на расови Арабски коне за стотици хиляди долари!Жизнено важно ми е!)))А тоя мошенник Дунев много си повярва като почнаха да го дават през ден по талавизора и го титуловат "експерт"
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За подобно пилеене на бензин и масла, трябва да имат еко данък по 10лв на километър състезание. Повечето хора карат кола, за да свършат някаква работа или да пренесат нещо.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е пък тоя "автомобилен спорт"?