Да нахраниш бездомно куче в София - "Кучемат" дозира вода и храна

Достатъчно е да пуснеш пластмасова или алуминиева опаковка
7 ное 2022 11:05, Анисия Иванова
50
Да нахраниш бездомно куче в София - "Кучемат" дозира вода и храна
Снимка: БГНЕС

“Кучемат“ е уличен автомат, който при пускане на пластмасова или алуминиева опаковка ще дозира храна и вода, необходима да се нахрани бездомно куче.

Идеята за поставянето на такъв автомат в София е на Михаил Нинов. Тя е заимствана от редица европейски градове. Година след поставянето на първата машина граждани от цяла България се свързват с него за съдействие и подкрепа да се монтира “Кучемат“ и в техните населени места.

“Кучемат“ има вече и в Пещера, поставихме в Пловдив, в Общината в Стара Загора, в Бургас и във Варна. Има и доста запитвания за поставяне на нови машини. Има доста голям интерес“, казва Нинов пред БНР.

Той призна, че когато автоматът е поставен в София, не очаквал да има такъв интерес.

"Стана бум, хората събират бутилки и от цяла София идват да ги пускат тук. Едновременно се рециклира, но се и помага на бездомни животни да се хранят“, обясни още Нинов.

В “Кучемат“ средно се пускат около 2000 бутилки на месец. Има и доста хора, които носят и оставят бутилки в торби, обемът е доста голям.

“Събираме пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Първоначално събирахме парите от рециклирането и ги дарявахме за някакви други благотворителни каузи. После, когато имаше акции като “Капачки за бъдеще“ и за събиране на бутилки, ги събирахме и дарявахме на тях. Всички бутилки се рециклират“, допълни Михаил Нинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да туря един такъв пред съседния вход на блока, много скъпо почнаха да дават наемите, я да им спадне малко стандарта! Хората като видят какво смрадливо чудо им е турено пред блока и бягат в по-чисти квартали, не в някакви свърталища на безпризорни песове.
20
1
 
4
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 1 година
До БезсмислициТъй като няма толкова кучемразци и следователно няма толкова бездомни животинки в други европейски, и не само градове.
19
3
 
1
 
! Отговори
Хрисито преди 1 година
Благодаря, да! Дори ти сложих thumb up :)
18
7
 
20
 
! Отговори
Безсмислици преди 1 година
Добре, разбирам, че идеята е да се нахранят бездомните кучета. Но това не решава основния проблем, а именно защо тези кучета са на улицата? Много по-добре ще бъде тези кучета да бъдат прибрани в приют и който иска да им носи храна и вода, или да си ги взима в къщи. И между другото, в кои други европейски градове има толкова много бездомни кучета?
17
2
 
7
 
! Отговори
до 12 хрисито преди 1 година
поне теб да не мислим явно си от задоволените сексуално
16
8
 
20
 
! Отговори
кучешшкка държавицца преди 1 година
където песа е на пиедистал изхождащ се пред блока като кравата в индия. Проблема не е в самите кучета които винаги са живяли с хората, а в стопаните им дето не плащат данък за тях и не чистят. Затова всичко тука е зле
15
4
 
13
 
! Отговори
Предприемач преди 1 година
Слагам кучемат на улицата и няма да имам вече проблеми със съседите. Няма да посмеят да излязат. Около кучемат-а 20 кучета обикалят имат си водач, само да усетят заплаха за кучемат-а и Пирогов ще работи извънредно.
14
11
 
1
 
! Отговори
Божество с разум преди 1 година
Човечеството трябва да ме заобича, защото е такава божията воля ! Аз ще бъда добър,а не лош човек ! В крайна сметка човечеството трябва да разбере какво нещо е живота в истинската му формалност ! БОГ е 1 , а неговата "любовница" е вселената ! Аз съм техен "любимец" !БОГ е нормален, щом като е позволил аз да се родя , значи е нормален !
13
8
 
6
 
! Отговори
Венко преди 1 година
Днес пумиярът, утре ти....и така
12
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само тая простотия недейте да правите. После това куче няма да даде човек да се приближи до мястото. ***.и
11
5
 
4
 
! Отговори
А сИга де преди 1 година
А някакъв такъв .......мат и за загорелите?!
10
11
 
9
 
! Отговори
Христина преди 1 година
До Дааам От такива като теб сме на този хал. Злобата, омразата и комлексите са типични за незадоволените сексуално, интелектуално и морално.Жив/жива и здрав, но с това отношение и нагласа няма да стигнеш далече. И помни, каквото пожелаваш и правиш на другите се връща на теб и семейството ти!
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве вий нахранихте ли укранците днес??????
8
11
 
9
 
! Отговори
куччкаррско мислене преди 1 година
Човека пръв. по добре Да нахраниш и помогнеш с нещо на бездомен човек в БГ въпреки че отчасти си е виновен. Ако не се крадеше толкова в бг можеха да бъдат по малко
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в съседните и не до там съседни нам държави трябва данаправят на същия принцип бантупитекомат :D
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, много вегани се навъдиха.
5
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България е най добре да си куче или украинец :)))))
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия неща трябва да се поддържат. Минавам покрай две такива машини, има кафява гнила вода в паницата, и съхнещи нежелани купчинки храна в другата.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кучемат - уямумат.
2
19
 
19
 
! Отговори
Дааам преди 1 година
Да му мислят децата на живущите около този КУЧЕМАТ като се съберът глутниците за поредната порция.Да ви имам и ценностите.Ако е пред моят дом ще изчезне за една вечер.Отидете вижте в пирогов колко деца има на ден с откъснати атрубити, уши, пръсти от тези хубостници.С-ни либерали докарахте Европа до тотално самодеградиране.