"Спаси София" става партия, готви се за местните избори догодина

Сдружението е готово да решава проблемите в столицата
8 ное 2022 09:30, Петя Славова
78
"Спаси София" става партия, готви се за местните избори догодина
Снимка: БГНЕС

"Спаси София" става партия и ще участва в местните избори следващата есен, съобщават от сдружението и припомнят, че са стартирали преди 14 години като трима съмишленици, които вярват, че и от гражданите зависи в какъв град живеем.

"Днес каузата ни да спасим София увлича хиляди - архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град. Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София", пише още в изявлението.

"Затова обединяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания. В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Партия Спаси София ще е платформата, чрез която гражданите и нашият екип от опитни професионалисти ще работят заедно в полза на града ни.

Нашите съграждани все по-често се обръщат към нас с очакване да създадем зряла и компетентна политическа сила. Формация, която успешно ще се справи с наследството на сегашното управление и ще направи София европейска столица, в която всички живеем добре, и с която истински се гордеем. Така гарантираме, че всеки глас на столичани ще бъде инвестиция в по-добра София, като нашите приоритети остават последователни - отговорно и открито управление, ефективно и прозрачно инвестиране на общите ни пари, подредени и зелени квартали, създаване на конкурентна и свободна от бюрокрация бизнес среда.

Време е да осъществим идеите и решенията за София, които предлагаме вече толкова години. Убедени сме, че динамичния свят не е черно-бял, че решенията за подобряване на живота на хората са отвъд клишетата за "ляво" и "дясно" и доброто управление е баланс между различни политики, към който ние ще се стремим. Партията не променя работата ни - ние оставаме независими, автентични и лоялни на София и на този етап не възнамеряваме да участваме на парламентарни избори.

Доказали сме, че не се сещаме за проблемите на нашите съграждани само преди избори, а сме в постоянен и ефективен диалог с тях. Мненията им вдъхновиха многобройните смели и обмислени експертни решения, залегнали в План за София. С участието на нашата организация в общинския съвет, софиянци получиха силен и автентичен глас в тяхна подкрепа. С десетки доклади за подобряване на живота, с активното осветляване на корупцията, както и с формулирането на цялостна визия за управлението на града ни, Спаси София е принципна и ефективна опозиция, а с подкрепата на столичани ще осигурим модерно управление, каквото София заслужава.

С тази решителна крачка за навлизане в политическия живот ние ще продължим да бъдем водени от автентичната гражданска енергия, залегнала в основата на нашата организация. Местните избори наближават и ние сме готови да поемем отговорност за управлението на нашия град!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: избориспаси софия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
Ицхак си изтреска козовете, време е за нови десно-либерално-социалдемократи. пошибалки за айти та и хипстъри
41
11
 
8
 
! Отговори
Антифашист преди 1 година
Време е някой да спаси София от фашистите от спаси София
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гей фашисти
39
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Ясно е, че Бонев ще получи гласовете на 90% от каймака на софийското общество- образовани, отлично платени млади специалисти. Воят на провинциалиста и на бедняка от крайния квартал изобщо, ама изобщо не ме интересува. Дано ПП и ДБ го подкрепят и нещата стават отлични.
38
5
 
15
 
! Отговори
другари и другарки преди 1 година
Партия на левите резби
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ставаше дума за арх. Гергин Борисов от Спаси софия по -бих го подкрепил. Човек с със строително образование, склонен на компромиси. Бонев обаче е един нов Кирил Петков.
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам в списъкът с професии, които е изброил, бачкаторите като мен ги няма, т. е. директно не мога да съм от тази партия.
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се освободи място за следващите които искат да допълнят още проценти та да може ПП и ДБ да се куролират с някой друг, ама да ви кажа само избирателите на ДБ се радват не този тип и неговите гениални идеи.
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бонев вечно търси скандала. Преди години се оплакавше че метрото към Кянжево ще го правят бъраз железница. Кандърдисаха да е метро - той взе да се оплаква, че е по-добре да е железница. Цял Перник иска метрото да тръгне натам, той иска да ограничава метрото. Не било натоварено. как ще е натоварено като ти искаш за засилиш градския транстпорт. не отчита факта, че в трамваите зиме е студено, нито че в метрото има много по-малко ци---ни и разходите са по-малки. Поредният проект на САЩ.
33
3
 
15
 
! Отговори
Устър преди 1 година
Пеееераси Сър!
32
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният спасител. Видяхме те за последните десет години. Ако общината е зле ти къде беше, нали си общински съветник? Отлюспи гласове от ДБ на последните избори, а не пожела да се яви като партия и така има само двама души, въпреки че има 20 процента. подпомогна Герб. Защо не подкрепи ИГнатов?През цялото време само търси конфротации с фандъкова, веднъж не съм го чул да има конструктивни предложения. Показал жълтите плочки. Да ама ремонта още не бе завършен, какво показваш?
31
7
 
4
 
! Отговори
Факт ! преди 1 година
Май най-добре ще е вече да изберем Копейкин за вожд на България . Само той поставя интересите на БЪлгария над останалите ! Останалите показват очевадна неспособност да бъдат българи !
30
2
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Явно далаверата е голяма, щом всеки тръгна да прави партия.
29
4
 
11
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
София особено в дни като днешният е много хубава, истинско бижу в короната на ГЕРБ. Страхотни тротоари на всякъде. Гладки улици, в които не ти се чупи колата, понеже няма дупки пълни с кал и вода. Прекрасно регулирано движение, с лесно достъпен градски транспорт и най-важното - чист, ароматен планински въздух. Благодарим на ГЕРБ и Фандъкова за тая прелест. Така 100 години се живее!
28
3
 
12
 
! Отговори
Сексолог преди 1 година
Е сега вече София ще се оправи ! Всичкото ЛГПТ и ***.де.рун.гели от София ще упраляват не само София , но и България ! Бегайте за розови г.а.щи и памперси ! Шнорхелите са архаизъм !
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Нов проект на Херо Мустафа финансиран от Америка за България" ............................ Право в десетката.
26
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберастите вият на умрело
25
2
 
6
 
! Отговори
Още златни преди 1 година
пръсти,наколенки и съединители за спойка на евроатланДическата св0л0ч в парламента,щото Тиквуний и Кики не искат да се оженят доброзорно! Херо обаче каза: Сватбата е днес! Без значение дали булката е честна!
24
2
 
6
 
! Отговори
само това преди 1 година
ХАХАХА
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много общи приказки и желание за власт. Кои са тези стартирали преди 14 години трима съмишленици? Пак от небългарския етнос ли?