Борис Бонев: Важно е как се управляват парите на софиянци

Той обясни какви ще са приоритетите на "Спаси София"
10 ное 2022 07:40, Петя Славова
47

Фокус за "Спаси София са местните избори през есента. Това обясни основателят на организацията Борис Бонев след като стана ясно, че сдружението става партия. Все пак с уточнението, че няма да участва на национален вот. Според политолозите резултатите на местните избори са в ръцете на демократичните сили, а ГЕРБ може да се окаже в задънена улица, въпреки дългогодишното си управление.

В момента основателят на "Спаси София" Борис Бонев е съветник в Столичния общински съвет, но не крие амбицията си отново да се кандидатира за кмет. На изборите през 2019 година той остана четвърти.

"Следващата стъпка е да бъдем и политическа партия, за да участваме пълноценно на следващите местни избори, тъй като Българското законодателство не позволява на листи за общински съвет, ако не си партия", обясни пред Bulgaria ON AIR Борис Бонев.

С относителна точност обаче може да се прогнозира, че следващият кмет на столицата няма да е от ГЕРБ, смятат анализатори.

Още по темата

"Това са важните избори, които ГЕРБ гледа, защото силата и гръбнака им е в местната власт, а е напълно възможно да загубят София", смята Първан Симеонов.

След 15 години на власт партията на Бойко Борисов е изправена пред сериозно изпитание на изборите наесен. Очаква се в София ГЕРБ да излъчи за кмет Георги Георгиев, който в момента е председател на Общинския съвет, или инфекциониста проф. Тодор Кантарджиев.

Спорно е и друго - дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще намерят пресечни точки със "Спаси София", подкрепяйки Борис Бонев, или ще излъчат собствени кандидати.

"Аз не съм сигурен "Демократична България" колко ще са навити на това, защото те са много сериозна сила в София, а при "Продължаваме промяната" апетитът идва с яденото. Забелязвам една много любопитна кандидатура и това е Любо Георгиев", коментира Първан Симеонов.

Иначе дългосрочните приоритети пред "Спаси София" са няколко.

"Първото е как се управляват парите на софиянци, за да няма ситуация, в която от една и съща страна на улицата лампата да струва пет пъти повече от другата. Второто са инвестицията в кварталите и третият приоритет са ресурсите, с които градът ни разполага", посочи Бонев.

Очаква се новата партия да получи регистрация в началото на следващата година. От формацията заявиха, че са готови на разговори с потенциални бъдещи партньори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Този клоун май беше кандидат за кмет на София от маймунарника ДБ.
31
0
 
4
 
! Отговори
ИЗМЕТ... преди 1 година
КРАТКО И ЯСНО......... ТРЪГНАЛ КМЕТ ДА СТАВА......
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това рут колева от спаси софия горе долу това е нивото
29
0
 
2
 
! Отговори
софия на хората преди 1 година
ейй ... някой трие неудобни коментари ,затова пускам пак, белкем не се забележи:Бонев вероятно ще увлече маса около себе си, въпреки, че лъсна истинското им лице(спести софия) след като се наместиха в СОС, за съжаление българина бързо,а софиянеца още по-бързо забравя ;)хахах Любо Георгиев за кмет на ПП ?!?!че този човек няма 1н работен ден по специалността си, издъни се зловещо с новия ОУП, после някой го побутна за строго съмнителната огранизацийка Софийски имоти ще ставал кмет сега?(пак бу
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да ходи при одупената си разчекната красотница и да не се занимава със сериозни начинания, за които изобщо не става! Емблемата на партийката му да бъде някоя от порноснимките на долцинеята му! Тези извратени резили нямат спиране в стремежа си за далавери!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Бонев е изборът на каймака на обществото в София. ----------- то па един каймак - развява знаменцата с цветовете на дъгата :)
26
0
 
4
 
! Отговори
Бончо Борисов преди 1 година
Не е важно как се управляват парите на софиянци а КОЙ управлява тези пари ........ Ей ги на . Поредните кандидати да "управляват" пари . А софиянци да не спират бачкат и да внасят данъците си и таксите за да не закъсва "управлението" ....... Щото те управляващите и те заплати искат ... и поръчкови джипове ... и командировки в чужбина ... и нови сиси от силикон за секретарките си .... абе , софиянци да се готвят да посрещат новите си "Управители" .... Късмет....
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бонев е резервния гербаджийски вариант бе, не разбрахте ли. В политиката винаги има резерва, фалшива опозиция, която после печели, но дефакто хората отзад са същите.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да спасим България от София.
23
5
 
4
 
! Отговори
23 преди 1 година
АХАХаХАХАХАХААма какво общо има оправянето на София с казармата, бе. Аман от комплексарчета, дето най-голямото им житейско постижение е, че са били в казармата. Ама какъв хирург е тоя, той в казармата бил ли е?! Ама какъв учен е тоя, той в казармата бил ли е??! Ама какъв архитект е тоя, ТОЙ В КАЗАРМАТА БИЛ ЛИ Е. Ахахахахаа, клети, клети, нереализирани, интелектуално кастрирани мъжленца, дето се гордеят с казармата си.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой ще спасява София от "Спаси София"? Прайд, тротинетки, велоалеи, и градинки за махленските кибици, да ги осерат хубаво.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23 : само 120? И с това се хвалиш? Че ти си си бил тотална скатавка. Аз имам над 200 наряда, доста от тях през ден, че и с презастъпване в същият ден. Под. 22880
20
0
 
14
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Този освен да се занимава с прайда , друго знае ли? И да се показват голи снимки на приятелката му! Видяхме корупцията на кметовете на ДБ!
19
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забавно е как разни шкембаци бедняци от дивния прованс седнали да коментират София... Бонев е изборът на каймака на обществото в София. На тия, дето плащаме пенсии, заплати на лекари и държавни служители. Провинциалистът или беднякът от гетото мразят Бонев, защото е млад, успял и амбициозен, а аутсайдерът бачка в склада на Лидл за 3к месечно и мрази всички и всичко. Мрази, ***, мрази, докато другите се развиваме и вървим нагоре.
18
5
 
13
 
! Отговори
Този на снимката преди 1 година
Борко знае ли какво е да си дал над 120 наряда в казармата ? Виждал ли е автомат на живо ? Знае ли какви тротинетки ще му дадат ако е там ? Този дори не е карал кола. Но София щял да спасява !? Само София Прайд му е в главата...
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фандъка разказа играта на София, само се краде, ремонт на ремонта, топлофикация всичко носи приходи за банкя.
16
4
 
18
 
! Отговори
Бончо тротинетката преди 1 година
Да върне парите за тия тротинетки, който никой не ги ползва и седят по улиците. Аз за пръв път като видях изоставена тротинетка, помислих, че някой люд я е забравил. Доста време ми трябваше, докато разбира, че това е проект на общината.
15
7
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Бонев, Бонев, а кой ще спаси провинцията?! София не е България! И представа си нямаш, как живеят 80% от българите, извън столицата! Мизерно, и даже ги пребиват за нищо пари в собствените им домове! Каква партийка си тръгнал да правиш, навярно бутикова?!
14
5
 
21
 
! Отговори
боби турбото преди 1 година
А този колко пари прибира и се прави на спасител.. не е истина. Новия Кирчо
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кои софиянци? А ти апартамент имаш ли? Или живееш в на дядо ти? Тези дето дойдоха от провинцията печелят повече пари в София от теб. А ти не можеш да разбереш как така работодателят/западна компания примерно/ не вземе някой като теб роден и израснал в София, а виждаш ли наема дошлия от провинцията само защото много учил, знаел езици, да програмира и се напъвал много да работи. Най-добре си искай социализъм, не може така.