Коледа идва! Десет нови коледни базара ще радват софиянци

Леденият парк ще бъде открит на 1 декември
Обновена: 23 ное 2022 14:21 | 23 ное 2022 14:05, Красимир Ангелов
47
Коледа идва! Десет нови коледни базара ще радват софиянци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десет нови коледни базара ще има тази година в София, а леденият парк ще бъде открит на първи декември, съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. Той, заедно с директори на общински пазари, представи програмата и визията за коледните базари в столицата.

Леденият парк е изграден по модел на известната ледена пързалка пред сградата на общината във Виена, обясни Георгиев. Ледената пързалка ще бъде най-голямата на Балканите, като почти цялата площ на Княжеската градина ще се превърне в огромен леден парк, добави той, цитиран от БТА.

Безплатно децата в София ще могат да ползват пързалката от първи януари до края на сезона, в часовете между 9:00 до 11:00 ч., съобщи Георгиев. Той добави, че децата ще могат да използват услугите и на треньори.

Декември е месец на надеждата и вярата в доброто, време, в което всички очакваме едно ново начало, каза заместник-председателят на СОС Николай Стойнев. По думите му за първи път в столицата така масово започва организирането на коледни базари.

Светлините на коледната елха ще бъдат запалени на първи декември, като тази година тя ще бъде пред Народния театър, обяви Биляна Генова – директор на дирекция "Култура" в Столична община.

"Sofia Christmas Fest" ще се проведе от 18 ноември до 25 декември в Южния парк. Коледен парк ще се реализира от четвърти до 30 декември и ще бъде на площад Славейков. Коледният базар „Съборна“ ще се проведе на едноименната улица от първи декември до осми януари. Базари ще има и в „Нови Искър“ (от 20 до 21 декември), "Герена" (от 20 до 23 декември) и "Северен парк" (от 20 до 31 декември). В парк „Възраждане“ също ще има коледен базар, като той ще се проведе от девети декември до втори януари. „Моята Еко Коледа“ ще е на 17 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се почне със селянията, с простотията, с мизерията ... ейййй!
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един път се излъга да седна, пържола и вино 20 лв, втори път няма да има
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По тези базари всяка година е едно и също-космически цени ,зверски надценки,скапана храна и нищо особено на финала .Особено сега с тази инфлация не искам да си представям какви цени ще праснат там ,използват настроенито на хората за да им изпраснят джобовете за едно нищо
14
11
 
8
 
! Отговори
d преди 1 година
Чудесно. Ще посетя поне 2-3, ще купя подаръци за приятели и за себе си, подкрепяйки и български творци, ще изпия чаша вино, ще се насладя на атмосферата и настроението. Повече такива събития трябва да има.
13
8
 
11
 
! Отговори
ЖороИлиевПрякоОтАда преди 1 година
Да бъдат направени базари отделно за провинциалисти и за кореняци. Да се пуска вътре само с разрешително от милицията. Златен пропуск за кореняци и фекално кафяв за останалите.
12
9
 
0
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Туркоробцити разбраа ли безаналоговия член 5ти на ОТАН де са скри след кат Путин запука натуту ф Полца?
11
7
 
9
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Никой! Всички мразят гейовете.
10
6
 
4
 
! Отговори
Млад и женствен преди 1 година
Кой иска да отидем да хапнем по един брецел на коледния пазар и след това да отидем в нас?
9
7
 
14
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Това коледния базар е някаква мега простота на интелекта. Народ с менте дрехи норд фейс яде неприятни, но скъпи наденици, пие бълвоч герно вино и се прави на много умен. Това е моето наблюдение - и аз бях там иаз пих ;)
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерси, скъпотия до шия. Поредните инициативи "ден година храни"
7
0
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Те понеже религиозните са психично здрави, хехе.
6
5
 
11
 
! Отговори
р преди 1 година
Браво на Фандъкова !Догодина като изберете оня от "Смучи София" ще ви пързалят без пързалки.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест вместо да бъде семеен и религиозен празник,Коледа ще се превръща все повече в кич и търговия. Важното е да се унищожат традиционните ценности, така по-лесно психически болните ще станат нормални иняма да имат нужда от летния парад на ***
4
0
 
18
 
! Отговори
малко пари преди 1 година
Вземаш си един патрон пиене и си висиш там без да даваш много пари :)
3
1
 
5
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Тия само по живота. От празник на празник, от кръчма на кръчма.
2
11
 
6
 
! Отговори
Християнка преди 1 година
На Коледа се пуска кръв на младо теленце и се играят ритуални танци на балкона. Яде се печена котка и се гадае по жълтото на гащите.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 1 и 2 Ясно е, че с парите сме зле, но важното е да има светлинки и разнообразие. Дори и само да минава човек покрай тези места, създават така необходимото ни празнично настроение.