Фандъкова със заповед за прекратяване на митинг-шествие в София

От ВАП сезираха вътрешния министър
10 дек 2022 15:45, Анисия Иванова
424
Фандъкова със заповед за прекратяване на митинг-шествие в София
Снимка: Столична община

Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинг-шествие под надслов „Мир, неутралитет, суверенитет“, съобщиха от общинския пресцентър. Събитието не беше съгласувано от Столичната община и е прекратено въз основа на информация, получена от Държавна агенция „Национална сигурност“(ДАНС), се казва в съобщението.

В последните дни информацията за събитието, разпространявана в социалните мрежи, беше под надслов „Ние не сме неутрални. Ние сме за Русия! Победата е наша“, което не съответстваше на официално заявеното от организатора гражданско обединение „Национална гражданска инициатива за суверенитет на България и другите държави по света“ мероприятие, съобщават от Столичната община.

По-рано днес Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи по повод получена от кмета на София информация за обявено в социалните мрежи провеждане на масово мероприятие.

Фандъкова е информирала прокуратурата за това, че Столичната община е сезирана с две писма - от общински съветници от групата на „Демократична България” и от представляващи ПП „Код”, за обявено в социалните мрежи провеждане на масово мероприятие на 10 декември, което може да е „насочено към насилствено изменение на конституционния ред и териториалната цялост на страната”, както и че събитието може да е „противоречащо на решенията на ЕС”, съобщиха от ВАП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
1
 
0
 
! Отговори
Чичовци преди 1 година
Ще надминем Унгария по инфлация,корупция и рускоугодничество още до Коледа!Руските и турски дерибеи ни оглозгаха като пирани-безпощадни.ФАКТ!!!
300
2
 
4
 
! Отговори
Аллаху Акбар преди 1 година
Окраината нема да съществува след войната, за да правим това сравнение. Дано нас ни има, да не сме турски вилает, че тогава русофобите ще станете първи фесове....
299
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще се отърве от русофилските окови и след войната ще просперира. А България ще продължава да стърже по дъното на ЕС благодарение на това, че лустрация нямаше и БКП, ДС и русофилите биват толерирани вместо да бъдат платени при идола им в Москва да си живеят там.
298
3
 
16
 
! Отговори
Бг Меси преди 1 година
Сакън,нема да пипате гей парадите!
297
26
 
13
 
! Отговори
Гейовете не ми преди 1 година
Пречат. Всеки русуфил ми пречи
296
18
 
16
 
! Отговори
Нещата в преди 1 година
България ще се оправят когато изфърлим всеки рушуфил от тук
295
4
 
23
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 година
Фъндък, кога ще забраните гей парадите?!?
294
7
 
28
 
! Отговори
ФАКТИ преди 1 година
Страх голям страх тресе днешния политически режим в България да не бъде свален от власт.Скоро всичко ще се промени към по добро .Лавината от хора ще помете всички политически марионетки слугумващи на САЩ
293
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръгнали разгащени кои са лев крак кой с десен. Трябва им строева подготовка на протестиращите че скоро на фронта ще ги пращаме
292
3
 
4
 
! Отговори
Трябва ред железен преди 1 година
Какво е това нещо . Не може митинг -шествие. Или митинг . Или да ходят в шествие.
291
31
 
12
 
! Отговори
Верно няма втора преди 1 година
Кат Русия няма втораТъй престъпна на света,Тя е връщане в коптораТя е нашта тъпотаКато не щеш Просия-що щеш с РусияНападнахте вероломно първи така,както Хитлер е нападал през 39,40 и 1941 г.Лозунга вече е "ВАШЕ ДЕЛО НЕПРАВОЕ!ПОБЕДА НЕ БУДЕТ ЗА ВАМИ"
290
5
 
17
 
! Отговори
Фанндък фюрер преди 1 година
Може шествия . Но предварително да декларират размера и съдържанието на плакатите и имената на протестиращите . И бройката. Ако има и най малко разминаване , по бързата съдебна процедура и митинга се разтуря.
289
1
 
0
 
! Отговори
тъй тъй преди 1 година
До нормално 339 А комунизЪма!?
288
10
 
5
 
! Отговори
как сме преди 1 година
неутрални, па сме за русия? :)))) мяса на онез - патриоти за русия :))))
287
18
 
10
 
! Отговори
Наказание за лъжата преди 1 година
Подали са една заявление към общината, а са събрали коренно различно заявление. Такива лъжи не трябва да бъдат толерирани. Трябва да има силно наказание за организаторите, зареди лъжите която са предоставили към общината.
286
22
 
11
 
! Отговори
Станислав преди 1 година
И тази сутрин ще повторя, защото виждам че се харесва. Всякакви машествия и митинги в подкрепа на Русия трябва да се прелъсват в зародиш със сълзотворен газ, гумени куршуми и водни оръдия. Знам че сигурно не им се занимава за 50 човека да си првят труда, но така действат с инакомислещите в Русия. Всъщност там ги прибират....
285
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
насочено към насилствено изменение на конституционния ред и териториалната цялост на страната, както и че събитието може да е противоречащо на решенията на ЕС, съобщиха от ВАППак ли ще ставаме 16та република?!Нали сме ЕС васална република?! Фандъкова показа комунистическото си минало.
284
4
 
7
 
! Отговори
Соломон преди 1 година
Трябват Соломонови решения забраняват се събиранията щото иде ковид . И никакви митинги за всички се отнася
283
27
 
11
 
! Отговори
Паси преди 1 година
Браво на Фандъкова . Така трябва със здрава ръка да се бранят евроатлантическите ценности.
282
12
 
23
 
! Отговори
Тодор Живков преди 1 година
Русия ще поеме контрола над България.Следва народен съд и почивка за заслужилите господа и госпожи на Слънчев бряг -Ловеч.Или при прасетата на остров Белене.Ние ще помагаме.