Над 60 снегорина разчистваха София тази нощ

Очаква се валежите от сняг да продължат
13 дек 2022 07:40, Анисия Иванова
11
Над 60 снегорина разчистваха София тази нощ
Снимка: БГНЕС

Над 60 снегорина разчистваха улиците на София през цялата нощ заради падналия сняг, извършваха се обработки със смеси срещу заледяване, съобщиха от Столичната община.

В момента обработки се изпълняват в районите „Витоша“, „Овча купел“, „Люлин“, „Връбница“, „Банкя“ и др. Фирмите, ангажирани с почистването на града, извършват обработки на улици и булеварди, по които се движи общественият транспорт, стръмни участъци, мостове и общински пътища.

Към момента градският транспорт изпълнява всичките си обичайни маршрути.

Обстановката се следи от екипи на Столичен инспекторат, подпомогнати от дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

От Столичната община напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да шофират внимателно със съобразена скорост.

Очаква се валежите от сняг да продължат и температурите да паднат под 0 градуса. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) през нощта се очаква валежите да продължат – на юг ще са от дъжд, а на север и в планинските райони – от сняг и там ще се образува снежна покривка. След полунощ от северозапад облачността ще се разкъсва, валежите ще спират, най-късно сутринта в югоизточните райони.

Сутринта ще е студено, с минимални температури от минус 6° на места из високите полета на Западна България до 4-5° по Южното Черноморие, в София – около минус 4°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари