Фандъкова: Общината ще извърши цялостен ремонт на 9 ключови булеварда

За ремонт са предвидени и над 10 улици през тази година
153
Фандъкова: Общината ще извърши цялостен ремонт на 9 ключови булеварда
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от миналата година и по още шест големи ключови булеварда и над 10 улици в различни квартали, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на ул. "Кукуш" в район "Илинден".

През тази година ще бъдат ремонтирани важни улици в най-застроените квартали на града като "Манастирски ливади – Запад", "Манастирски ливади – Изток", "Горна Баня", "Витоша ВЕЦ – Симеоново". Продължават ремонтите и реконструкциите на булеварди с трамваен релсов път като вторият етап на ремонта на бул. "Цар Борис Трети".

Предстои цялостната реконструкция на бул. „Стамболийски“ заедно с трамвайния релсов път и участък от бул. "Мария Луиза" също с трамваен релсов път, информира кметът Фандъкова.

Тя подчерта, че Столичната община ще работи с бюджета от 2022 г., който осигурява финансиране за най-ключовите инфраструктурни обекти за града. Това са пробивът на бул. „Тодор Каблешков“, който се очаква да започне през тази година, както и на ул. „Филип Кутев“, съобщи кметът Фандъкова.

По думите й тези два обекта ще осигурят връзката между бул. „България“ до бул. „Симеоновско шосе“ на третия градски ринг. Ключови са Околовръстния път и Северната скоростна тангента в северните и западните части на града, бул. „Рожен“, ул. „Адам Мицкевич“, бул. „Ломско шосе“ – булеварди, които правят връзките с Околовръстния път и заедно с метрото най-важните ни задачи за 2023 година, каза столичният кмет.

По думите й общо 130 млн. лв. са предвидени за ремонт на инфраструктура през годината, отделно е осигурено финансиране и от заемите, които общината е взела като този за изграждане на 700 хил. квадратни метра тротоари.

По повод ремонта на ул. „Кукуш“ в район „Илинден“ Фандъкова каза, че работата продължава, тъй като метеорологичните условия позволяват това. Завършен е първият етап от ремонта, предстои през пролетта да се положи износващият пласт асфалт.

В отговор на въпрос относно новите превозни документи в градския транспорт, които влязоха в сила от 1 януари кметът Фандъкова каза, че Центърът за градска мобилност (ЦГМ) трябва да отговори на всеки един сигнал за проблем.

"Такива има при валидирането, което вече е задължително. Въпреки това до март няма да бъдат налагани глоби на пътниците, които не са валидирали превозните си документи", посочи кметът.

"Поискала съм да се даде гратисен период, докато всички хора свикнат", посочи Фандъкова. Тя подчерта, че на база на информацията от валидирането се правят анализи за броя на превозните средства, натовареността им, разписанията, които да помогнат на градският транспорт да бъде по-удобен за гражданите.

"Трудно се свиква с промяната, но от ЦГМ ще бъдат толерантни", гарантира столичният кмет.

Фандъкова поздрави столичани по повод 145-ата годишнина от Освобождението на София.

(БТА, София Господинова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
До XaxaНе е така - освен асфалта се ремонтира трамвайното трасе, хидроизолацията на тунела и т.н.
116
0
 
0
 
! Отговори
ЩЕ преди 1 година
ИМА ,,РЕМОНТ,, НА ОБЩИНАТА-ТОВА Е НУЖНО
115
0
 
5
 
! Отговори
Stas преди 1 година
Ключовата дума е ЩЕ , Dnes може ли да пуснете статията и преди изборите да видим , какво и колко ЩЕ
114
8
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Всеки selтак, който плюе по Фандъкова, няма и идея каква беше София преди сегашната кметица. Защото по това време е тънел във *** на село. Фандъкова е категорично най-добрият кмет на София след 89-Та, и щеше да е доживот преизбирана, ако не беше решила да се откаже сама. Софиянци оценяваме всичко, направено от нея, и благодарим за вена по-чиста, по-добре организирана и по-красива столица.
113
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой в тази държава може да си позволи да работи некачествено, освен гербаджията!
112
0
 
3
 
! Отговори
Да бе да преди 1 година
Ооо, това е стар номер. Обявяваме, че ще ремонтираме 9, едва започваме 2, които ги влачим 3 години или повече. И за следващата година пак обявяваме, че ще ремонтираме 9, че да си мислят хората че много работим (ама то вече едва ли някой се вързва)
111
5
 
4
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Пак ще има крадене. "Ремонта" в тунела на Люлин, който тече 6-месец е всъщност....просто един асфалт. 6 месеца се асфалтират 1000 м, предполагам че на книга е записано прокопаване на тунел. Дори една маркировка на платната не щат да направят(щото няма далавера), но иначе "ремонти" щели да правят. Не ви ли омръзнаха вечните "ремонти" - разкопава се даден участък и се чака време да мине, без нищо да се прави за да се оправдават кражбите.
110
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Боже,избави ни от тези лЛ.уди а.й.ду.ци.
109
0
 
4
 
! Отговори
Атос преди 1 година
Трябваше т.N5 да върви до депото след околовръстното,а не N4,който минава рядко и създава неудобства на хората,които живеят м-ду ,,Бъкстон" и,,Горнобански път".
108
3
 
17
 
! Отговори
Петров преди 1 година
бат Бойко е готов с фирмите за ремонта, даже комисионната е прибрал и е складирана в шкафчето до мис Бикини
107
3
 
14
 
! Отговори
Рушвета преди 1 година
Да, всичко стана яко бетон до бетона. Нема въздух. Но това никога не е било от значение. Важното е да се краде, останалото - училища, детски градини, тротоари, паркове, паркинги, никой никога не го е интересувало.
106
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По нейно време София стана пълно гето! Презастрои се навсякъде, където беше възможно, направиха се грозни и некачествени ремонти, паркирането стана отвратително заради лоша организация и още много много диващини.
105
1
 
20
 
! Отговори
Цицан преди 1 година
Фънди а защо твоите искат Хартиена бюлетина като е толкова добре с електронни билети
104
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не е направил толкова за София, колкото Фандъкова. Като стане кмет онази педeруга Бонев септември, ще го осъзнаете.....ама късно
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
либералната глобалитка пионка - зомби проговори как ще оправи кочинката хахахахахах
102
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАХАЙ СЕ !
101
7
 
33
 
! Отговори
До Емил преди 1 година
И кво точно направи Фъндъкова бе? Едно нещо кажи, което да не се е разкапало след 6 месеца или да е било успешно? Ако ми цитирах "вечно засадените градинки" ще се пръсна от смях......
100
3
 
28
 
! Отговори
Кольо преди 1 година
Фандък, демек казваш возете се гратис до март месец - ок.Второ да те питам, аз съм на 40 години. От както се помня бул. Климент Охридски не е цялостно преасфалтиран. Булеварда е в състояние от Живково време. Минавайки от там си трошат колите не само хиляди хора, но и автобуси от градския транспорт се амортизират многократно повече, както и чувството вътре е като комфорта на конска каруца. За това време бул. България е цялостно преасфалтиран поне 3 пъти. Защо бе Фъндък?
99
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама верно ли? С колко просрочване (като гледаме последните "ремонти", дето някои бяха просрочени с по 12 месеца)? И кога ще бъде първият ремонт на ремонта, както гледахме с Графа и жълтите павета? И пак ли гражданите ще са виновни, че се спъват в калпавия дизайн (Графа) или че рязко набиват спирачките (и разместват жълтите павета, които едно време и танк не можеше да ги размести), а общината само ще подсмърча и ще разправя как "софиянци заслужават най-доброто" и "ще глобим фирмите"?
98
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за кога е предвидено , и колко пари са отделени за РЕМОНТ НА РЕМОНТА ,... НА РЕМОНТА ?