Летище София се надява на пътникопоток от преди пандемията

Отчита през 2022 г с 1 млн. пътници по-малко в сравнение с 2019 г.
14
Летище София се надява на пътникопоток от преди пандемията
Снимка: БГНЕС

Умерено беше натоварването на Летище София по празниците - до 1000 пътници на час, което е в капацитета. Посрещнахме пътник 6 000 000 в края на 2022 г. Това обаче е с 1 млн. пътници по-малко в сравнение с 2019 г. Това заяви пред БНТ комуникационният директор на Летище София Росен Бъчваров.

Очакванията са през тази година пътникопотокът да бъде възстановен до нивата отпреди ковид пандемията.

Летището води непрекъснати преговори с компаниите, за да разширява маршрутите, това носи близо 1 млрд. лева преки ползи и за другите бизнеси, изтъкна Бъчваров.

По думите му дори в най-пиковите моменти през лятото средното време до стигането до гейта е 40 минути, спрямо 6 часа по западноевропейските летища.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: летище Софияпътници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надай се булка на рунтав *** ... вдигнаха таксите на авиокомпаниите, самите авиокомпании вдигнаха цените на билетите, успех така да наваксат скучаещите туристи, дето летяха щото нямаха какво друго да правят.. като мен. Преди редовно от скука съм хващал ласт минит 10евров уиз или раян просто на някъде за една-две нощувки. Също и СФ се пълнеше с тийнове, на които им е по-евтино да си вземат билет+airbnb и да се наковат в СФ отколкото да излезат една вечер по заведения при тях.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс "Наистина има европейски летища на които се чака повече,но те са по-големи летища от софийското" ------ абе виж билунд - по-малко от нашето летище, в пъти по-малко полети, в пъти по-малък пътникопоток, ама на проверката се чака над 1 час. По-зле е от проверката за краваристан. За най-малкото те връщат пак в началото на конвейра. Натривки се првят на всеки втори.. гледат ти всеки грам от дезодоранта и пастата за зъби.. даже съм ги виждал да се заяждат за капацитета на пауър банк..
9
0
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Нека се надяват. Преди пандемията пътувах редовно до Белгия, Франция, Германия, Израел, САЩ в командировки. Сега си бачкам от вилата, спя когато искам, ям каквото пожелая и си опъвам краката колкото ми е кеф. Всичко става по мрежата много по-бързо. Вместо нас пътува DHL/UPS ако трябва нещо да се изпрати. Всичко това го имаше и преди пандемията, тя само ускори нещата.
8
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Летището е хубаво и модерно.Наистина има европейски летища на които се чака повече,но те са по-големи летища от софийското.6 часа е малко преувеличено.Не ми се е случвало да чакам толкова.
7
2
 
2
 
! Отговори
Българщина преди 1 година
Може, но едва ли. Със спестените пари и мераци от пандемията, болшинството от туристите избират по-атрактивни и по-скъпи дестинации. Към 2024-25 може би ще се възстанови алкохолния туризъм.
6
3
 
10
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
6 часа средно за стигане до гейта на зап. евр. летище...тоя директор многоо се е объркал, ако наистина го е казал. Явно е поредния парашутист, спуснат на топло местенце.
5
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Пак е по-добре от холандските летища например.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То хубаво се надява, ама организацията им е трагична. Огромни опашки, по едно работещо гише при обявени четири. В петък едва не си изтървахме полета.
3
7
 
0
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Най ме кефи лелчето пред ескалаторите :DНай-редовно я заговарям на шведски, а като почне да ми търси билет и документи я правя сама да си говори. Тя е митнически агент, всъщност, а не граничен кадър на МВР!
2
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Мръсен въздух.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не казва в каква посока?