Психично болен мъж тормози цял квартал, плаши с ножове

Потърпевшите са подавали многобройни жалби, полза няма
20 яну 2023 21:36, Красимир Ангелов
38

Психично болен мъж тормози жителите на столичния район "Оборище" вече пета година. След многобройни жалби и сигнали до редица институции казусът остава нерешен, а хората живеещи на ул. "Султан тепе" са в постоянен страх.

Някои от тях дори вече обмислят и да напуснат домовете си, ако вербалната агресия, която прераства и във физическа, не спре.

Жена, пожелала анонимност, се е осмелилада разкаже за тормоза в квартала си. Тя иска да скрие самоличността си, защото се страхува за своята безопасност и тази на семейството си. Прибира се вкъщи със свито сърце, носи в чантата си спрей и противошокова палка.

Агресивният мъж е с доказана параноидна шизофрения. Живее сам и напада вербално своите съседи, понякога и физически, както и случайни хора на улицата, предимно жени и деца.

"Много хора е нападал, и мен е заплашвал вербално, крещя ми в лицето. На един човек му разби главата. Две дела се водиха и двете бяха отхвърлени, а човекът беше с тежко комоцио. Понякога излиза гол до кръста с два запасани ножа", разказа съседката, пожелала анонимност.

В блока живеят общо пет деца.

"Към моето дете има само вербални заплахи. Тя стои вкъщи с нож на масата, защото се страхува, че той може да нахлуе в апартамента, докато е сама. Аз не мога да спя, непрекъснато съм с паник атаки", каза още жената.

Деян също е ставал жертва на атаките на съседа си.  "Често отравя заплахи към случайни минувачи, доста е агресивен понякога", коментира мъжът.

Подавани са множество сигнали до полиция, прокуратура, ДАЗД и социалните служби.

"Преди две-три години заведохме дело - цялата кооперация, за да бъде поставен под запрещение, но съдът ни отказа", уточни съседката.

Жителите на квартала продължават да подават сигнали в полицията, бащата на мъжа отказва съдействие. Община Оборище предприема мерки, въпреки че има най-малко правомощия по казуса.

"Говорихме с началника на 5-о РПУ, случаят е от доста време. Имат материали и всички са препратени към Районната прокуратура", заяви заместник-кметът на Община Оборище Арсени Вълчинов.

Всички писма и документи са изпратени към СГП. Сега  гражданите очакват резултат. Дотогава от квартала обмислят формирането на граждански патрул.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
Додо преди 1 година
И когато психото заколи някой или някои, ще има "за новините на Нова - Ивомира Пехливанова", съседката ще бъде казала, че е бил тихо момче и е поздравявал редовно и за секунди ще се мине към следващата новина, а закланите ще гният в гроба! Факт! Абсолютно...всеки...път!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато няма държава, саморазправата е единствено решение.
29
1
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Разбира се, важното е правата на психичноболния да се спазват, а здравите - кучета ги яли! Евро-атлантическите ни ценности!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е важно.Важно е когато има интрига.Нещо свъзано с Джабаски,Костадинов,Борисов и други подобни.Истинските проблеми на хората не са в интерес на никой. Даже и трроооловите не се интересуват.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на комунизма ги лекуваха тия, или я ще го гръмнат, като уж тръгнал да бяга. За това хората изпитват носталгия по ония строи, имаше сигурност за гражданите.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива подбни има на всякъде ,най много по улиците ,има много институции но си траят и когастсне беля започват уж заработят
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От на Възраждане русофилския електорат.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак се чака да стане инцидент и тогава да се размърдат....
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е плешивото божество, наместникът на Господ?
22
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психично болен мъж тормози цял свят , плаши с атом . Кой е той ? Знаещите отговора палец нагоре , незнаещите надолу.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Бащата на мъжа отказва съдействие"... А получава ли някакви облаги заради това, че отглежда психично-болен син? Взима ли пенсията му?
20
0
 
14
 
! Отговори
Софиянеца преди 1 година
Противошокова палка няма още изобретена. Въобще журналистите дали имат понятие от думите?
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има доказана физическа агресия с тежки последствия. Психическият тормоз над съседите, които са предизвикали у тях страхова невроза също са вид посегателство над здравето им и заплаха за техния живот. Недоумявам защо този болен човек е все още на свобода. Той трябва да бъде въдворен в медицинско заведение и да остане там завинаги.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче ако подадете сигнал за семейство отглеждащо пчели и овце . в рамките на 24 часа ще се отзоват не е нормално това :(
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
фремените като извадят крис-ножа, изваян от зъб на пустинен червей, не могат да го приберат докато не пусне кръв
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Институциите мълчат пред такива хора. Защото какво да правят с един психичноболен човек. Имат си достатъчно главоболия, че и с него да се занимават
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че заслужавате тозо тормоз защото си мълчите и мишкивате. Калто са казали хирата, за да ти помогне Бог, първо трябва да си помогнеш ти
14
1
 
25
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Такива болни,лесно се лекуват,като му счупиш ръцете и го,потрошиш от бой....после,нема да смее да се покаже,камо ли да заплашва!!!
13
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами и в Кремъл има един , но той е на друго ниво .
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбрал е, че го е поробил Румен Гадев... какво да прави човекът? Решил е да вземе нещата в свои ръце. Абсолютно прогнила държава.. съсипваща милиони животи!