Пак посегнаха на Паметника на Съветската армия, счупени са плочи

Задържан е 61-годишен мъж
383

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредно посегателство срещу Паметника на Съветската армия в София. Монументът често е заливан с боя, но този път щетите са по-сериозни.

Счупени са две централни плочи на фасадата на паметника.

По случая е задържан 61-годишен мъж. Той е бил с чук в ръка.

По първоначална информация, вандалският акт бил форма на протест заради войната в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
8
 
2
 
! Отговори
Север Македонов преди 1 година
Браво, това доказва че и вие сте макета....чупите и отричате!!!
192
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Хитлер беше спечелил войната и да разгроми Русия, сега България щеше отново да е на 3 морета и да има стандарт като на Германия с развити индустриални производства. А държавата Македония изобщо нямаше да съществува.
191
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е гледал снощи док. филм за актрисата Славка Славова , живяла по времето на дивия комунизъм през 50тте години, тя каза: Влиянието на Сталин беше толкова голямо, че в България ставаше всичко, каквото пожелае той! Той решаваше съдбите на хора, които са обявени за врагове на народа. Т.нар. народен съд е бил сформиран под диктата на руските окупатори и нашите управници са изпълнявали волята им. Като никоя друга държава в Източна Европа! Това говори много.
190
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложете до БНБ един паметник на Васили Българоубиц и на гръцката окупационна армия с критяните които режат главите на пленените бг войници и гръцките фашиски лагери по островите и пленниците ги давят..
189
6
 
17
 
! Отговори
Въпрос? преди 1 година
Въпрос към г-да русофилите. Кой е най-големият геополитически проблем на България в момента ? - Македония. Кой създаде Македония ?!?! Щеше ли да има Македония ако не бяха СССР ? - Не! Можеше ли да си пием кафето сега в Охрид на българска територия ако бяхме помогнали на Хитлер по отчетливо? - Да. Този паметник трябва да бъде разрушен. Това е!
188
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофил е диагноза. Познавам няколко, но ще дам пример с двама от тях. Единият еамерикански гражданин, чудно защо не отиде да живее в Русия, след като не му се стои в България. Другият отиде да живее в Ростов на Дон, ожени се за дъщерята на на руски генерал, има дете, стана руски гражданин, но когато Русия нападна Украйна се прибра тутакси, познайте защо. Иначе и двата са с големи усти - укрите това, укрите онова, Матушка Русь... :D
187
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 215 Прав е човека..след като искат да събарят паметници на УЖ руския окупатор тия кравари, да събарят и джамиите у нас на турския окупатор дето ни владя 500 години.
186
6
 
15
 
! Отговори
Абе, преди 1 година
Каква съветска армия е изнесла войната, бе ?!? Сталин е бил в тотална безизходица преди САЩ да почнат да му наливат техника и пари по програмата "Ленд-лииз". Хиляди кораби с американска техника акустират на съветска територия. Прочетете малко история.А това, че Хитлер губи войната е минус за България. Условията по договора за присъединяване към Тристранния пакт са повече от перфектни. Ако беше спечелил сега шеше да си пиеш кафето в Охрид, Скопие или Кавала без да се молиш на макета и елини. Но.
185
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най много ме дразнят разни лум-***-ни като почнат да ми обясняват как Русия ни била помогнала и как благодарение на тях било построено всичко в България. Това е една гнусна лъжа, една доллнна пороганда. Всичко е построено от българи с робски труд за без пари. А Русия ни ограби! Продавахме им наша продукция за без пари под пазарни цени а те в замяна ни даваха едни железа. Откраднаха ни и златния резерв. 22 тона злато. Още не са ни го върнали! Сега със Лукойл ни ограбват от над 20 години.
184
12
 
6
 
! Отговори
до 209 преди 1 година
Браво! "И нищо българско няма в теб, щом искаш да събаряш руски паметници. Събори и джамиите ве!"
183
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще продължи...,докато не се демонтира и се сложи в Музея на Руската Окупация....
182
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупостта няма край. Паметник не се руши, за да напомня на хората за добро или лошо, особено ако е костница. Ако така се руши, и Шипка и Бузлуджа и СВ Александър Невски и какво ли още не да се разруши! В Бг, ако ги няма тези паметници, няма и какво да гледат туристи и бъдещи поколения да знаят какво е било. Тук няма замъци, дворци и др, които да останат за поколенията, има само паметници. Е трябва ли!
181
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Костя Червената армия е била и с украинци и какво. Това че сега се мразят не значи че трябва да разрушим и гробищата на умрелите преди 80 г. Дай да избием и посланиците на НАТО че са ни бомбили 1944 г. а
180
7
 
5
 
! Отговори
до 170 преди 1 година
Коректоре, съгласен съм да махнем русофилите, но заедно с тях и евро-атлантиците, като ще оставяме само българи.
179
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 187 Коректор, това че сме русофили не отменя факта, че сме истински българи с българско самосъзнание и обичаме само България. А ти след като казваш че не мразиш никого, защо твърдиш че русофилите сме с чуждо самосъзнание? Това не е ли най-малкото обида към нас, ако не е мразене? Такива като теб ги мразя- да казваш че съм с чуждо самосъзнание понеже имам симпатии към даден народ? Болееен мозък си веее! И нищо българско няма в теб, щом искаш да събаряш руски паметници. Събори и джамиите ве!
178
8
 
12
 
! Отговори
Костя преди 1 година
Паметника си има име с което е създаден и то е "Монумент на окупационната Червена армия". Моля отнасяйте се с уважение и не го прекръствайте.
177
5
 
14
 
! Отговори
До 192 преди 1 година
Да, ама тая икономика кой я прави? Всичко си зависи от хората! Чехите се бориха за държавата си и за това да се откъснат от руското влияние. А нашите комунисти точното обратното правиха и продължават да го правят. Продължават да обслужват интересите на Русия. За токова години не си научихме урока. Вижте какво казват нашите големи революционери и писатели за Русия! Левски, Ботев и Вазов..... Още навремето умните хора са разбрали че Русия не ни е приятел! Всичко се прави за влияние и пари.
176
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновен вандал, надъхан от западната пропаганда. То в България другата е забранена,нищо че сме демокрация. Да го осъдят и да плати щетите. За закона не трябва да има разлика дали е счупил паметник или колата на съседа.
175
10
 
6
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Нацистите атакуват доброто име:)))
174
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството е това, което трябва да демонтира тези пазарни паметници на Червената армия. Ама не настоящото правителство на Радев, дето пази гърба на Русия, а за пред алианса играе евроатлантик.... междудругото, импийчмънт е думата....