4 мобилни пункта ще събират опасни отпадъци в София през април

Ето къде ще бъдат разположени ти
7
4 мобилни пункта ще събират опасни отпадъци в София през април
Снимка: БГНЕС

През април гражданите на София ще имат възможност да предадат своите опасни отпадъци на четири мобилни пункта, съобщиха от компания „БалБок Инженеринг“ - организатори на инициативата, съвместно със Столичната община и Столичния инспекторат.

Единият пункт ще бъде отворен в началото на април, а другите - по време на кампания в средата на месеца.

Първият мобилен събирателен пункт е в район „Люлин“. Той ще бъде отворен на 7 април, петък, с работно време от 8:30 до 14:30 ч. и обичайното местоположение - на бул. „Захари Стоянов“ №15, пред районната администрация „Люлин“.

От 19-и до 21 април ще се проведе традиционната пролетна тридневна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата, която обхваща районите „Оборище“, „Лозенец“ и „Младост“.

В район „Оборище“ мобилният пункт ще работи на 19 април, сряда, на бул. „Янко Сакъзов“, на входа на парк „Заимов“, срещу ул. „Васил Априлов“.

Мобилният пункт в район „Лозенец“ ще работи на 20 април, четвъртък, на ул. "Йосиф Петров" (от северната страна), в участъка между ул. "Арх. Йордан Миланов" и ул. „Митрополит Кирил Видински“.

В район „Младост“ опасните отпадъци ще се събират на 21 април, петък, на адрес: ж. к. "Младост" 1, бул. „Андрей Сахаров“, на паркинга пред магазин CHINA CITY, между бл. 44 и бл. 45.

Мобилните пунктове ще са с работно време от 8:30 до 14:30 ч. Опасните отпадъци, които се събират от домакинствата, са живак и уреди, съдържащи живак - живачни термометри, прекъсвачи и други подобни, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Подло Ги преди 1 година
Редно е след някоя друга седмица минат през Парламента и през Министерски съвет,но да прескочат и до "Позитано".
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да не може да се връщат в аптеките? Едва ли успяват да продадат всичко, така или иначе изхвърлят количества. Да им се даде облекчение някакво за събрани лекарства. Пък и платено да е, левче, две..
4
1
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Най-добре пред входа ти , ако искаш и 5 човека за тебе да седят там целогодишно да има къде си изхвърлиш аспирина ти...ко ше каиш?
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо няма поне един пункт, който да работи целогодишно ?Що лекарства с изтекъл срок съм изхвърлил ей така...
2
1
 
8
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Браво за инициативата В София вече има нови 240 много опасни отпадъка. Нека се започне от там.
1
1
 
3
 
! Отговори
Един с Една преди 1 година
Ще се напълни с провинциалисти :)