Поредно пренареждане на жълтите павета след средата на май

Част от бул. "Цар Освободител" ще бъде затворена
26 апр 2023 09:35, Стела Стоянова
61
Поредно пренареждане на жълтите павета след средата на май
Снимка БГНЕС

Поредното пренареждане на жълтите павета в центъра на София ще започне след средата на май. Това се разбира от позиция на Столичната община, изпратена до БНТ. В нея се посочва, че е необходима дългосрочна прогноза за хубаво време, за да започне пренареждането.

Още в началото на годината се разбра, че жълтите павета в централната част на София, които от 2016 г. са обявени за архитектурно-строителна културна ценност, ще бъдат пренаредени по нова технология, изготвена от Министерството на културата, като целта е опазване на културното наследство.

Паветата се разкривиха след пренареждането им още в началото на септември 2022 г.. Фирмата изпълнител беше глобена със 100 000 лева,  след като се видя, че работник троши с чук няколко павета. Така по-малко от година след края на ремонта ще се наложи той да бъде повторен.

Всичко това доведе и до реакция от Европейската прокуратура, която преди близо месец обяви, че разследва евентуална корупция и злоупотреба със средства на ЕС за възстановяване на историческия център на града, включително пренареждането на жълтите павета.

От общината отчитат, че най-разместени са паветата в активната лента пред Народното събрание. За да започне нов ремонт, ще се наложи да бъде затворен участъкът за движение, което ще затрудни много трафика в центъра на София.

Освен хубавото време друг ключов фактор за започване на пренареждането на паветата е и завършването на ремонта на ул. "Оборище", отбелязват от Столичната община. Улицата ще се използва като обходен маршрут при затварянето на бул. "Цар Освободител".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Тия едни павета не могат да направят ,тръгнали държава да управляват ,МАФИЯ ,БГ е унищожена ,като умиращ кошер .Благодарение на САЩ и алчните депутати 3 години мъчат народа.
49
0
 
1
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Явно ще нареждат паветата "по нова технология", защото са забравили старата. Преди сто години са нямали "новата ни технология" и настилката от керамичен паваж издържа на времето и многобройни ракови паради!!! Вземете се в ръце "умници"! И правете това, което са можели дядовците ни. Това се превръща в комедия на сцената на абсурда.
48
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Тези големи фуги се правят принудително,защото липсват павета.Дали ако се разходим по дворовете на луксозните къщи в Бояна и Драгалевци няма да ги намерим.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15А Фандъкова къде щяха да я сложат във Франция???
46
0
 
8
 
! Отговори
От страната преди 1 година
Яка далавера на гърба на paята!Крадене,крадене и пак крадене!Постоянно жълтите павета у Софето и клатещата се плочка на Графа докато останалата територия е кална,буренясала и забравена от Бога!
45
1
 
2
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Пак да си я преизберете, ceляцu! ;)
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А по Витошка ще има ли пренареждане? Вървиш по центъра и се молиш да не си счупиш краката..!
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Samo minavamкой ти каза че турци са ги редили
42
0
 
4
 
! Отговори
Красимир Петрофф преди 1 година
Кога ще завършат Ломско шосе при Обеля ? Трябваше да е м. Октомври 2022г. Сега сме Май.2023 - и почти нищо не правят от 2-3 седмици там ?!? Защо мъчат всички хора в града с бавни и безсмислени ремонти ?! Буци колко прибира в банкя ?
41
0
 
10
 
! Отговори
Красимир Петрофф преди 1 година
колко пари за пореден път ще плати фандъкова на цветнокожите да редят камъните ? Колко % ще е комисионната за буцата от банкя за този ремонт ?
40
0
 
6
 
! Отговори
Я покажете преди 1 година
Платежното нареждане от 100 бона към общината, другото е прах в очите на данъкоплатеца и нови два месеца затваряне на булеварда, за да ни е гот
39
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Ако герберите ставаха от същия опит от които нареждането на паветата, сега нямаше да има пореден опит за пренареждане от герберски фирми и ОПГ Гроб нямаше да съществува, но за огромно съжаление на България родителите на герберите са успяли по бързо да ги заченат и от по малко опити отколкото ще отнеме на герберите да наредят тези павета. 50 павета немогат да наредят колко години вече и от 20-тия опит, но иначе държавата се напъват да управляват.
38
6
 
5
 
! Отговори
предлагам преди 1 година
Стига с тези павета, асфалтирайте и вапцайте в жълто за носталгиците.
37
1
 
6
 
! Отговори
този площад и преди 1 година
ул. Шишман са май най-често ремонтираните улици в София за близките 15 годинил Шишман я ремонтират на всеки 3-4 години. Като че ли само тази улица е най-важна
36
1
 
13
 
! Отговори
тъй де.... преди 1 година
Хубаво, но КАФЯВ "майстор" ЖЪЛТО паве не може да пререди и нареди......
35
0
 
15
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Някои от това се издържат от пренареждане на жълти павета. Иначе за пенсии пари няма.
34
1
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Старите турци, които са ги редили, си отидоха от тази Земя. Сега, неграмотни павиани се мъчат да правят нещо, нямайки си и понятие , какво е това геометрия. Не трябва да забравяме, че държавата ги развъжда и толерира и си помислете, какво ни чака
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проба грешка, още 4-5 години и ще му Фанат цаката.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След още 2-3 "пренареждания" от фирмите на гробаджии няма да останат жълти павета и Бойко ще ви положи асфалт. Който пак ще се "пренарежда" ежегодно.
31
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тази драма с тия павета. Един асфалт и това е. Чудо голямо тия павета. Няма вечни неща. Не знам защо не се спре движението тогава. От Люлин за Младост и обратно всичко живо минава баш през центъра, за какво е тази лудост. Няма такъв град. Това е абсолютна недомислица, да минава такъв автомобилен поток през центъра на столицата.