Стартира преасфалтиране на кръговото около паметника на Левски

То ще продължи около 3 седмици, ще се работи на 2 етапа
Обновена: 9 май 2023 13:00 | 9 май 2023 12:35, Красимир Ангелов
10
Стартира преасфалтиране на кръговото около паметника на Левски
Снимка: БГНЕС

От утре, 10 май, започва преасфалтиране на кръговото кръстовище около паметника на Васил Левски, съобщи зам.-кметът на София по строителството Ангел Джоргов.

Ще се работи на два етапа, без да има цялостно затваряне на движението, посочи Джоргов. Всеки един от етапите ще продължи около 7-8 дни.

От утре ще се работи на западната половина на кръстовището, като движението ще се осъществява от източната страна, информира зам.-кметът. Той каза, че целият ремонт ще продължи не повече от три седмици. Той е част от реконструкцията на централната градска част с изпълнител фирма „Трейс“.

Относно останалите ремонти в столицата Ангел Джоргов информира, че се работи на над 25 локации в София. Продължава вторият етап от ремонта на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III".

Приключи полагането на износващия пласт асфалт по ул. „Кукуш“ в ж.к. "Захарна фабрика", който започна през миналата година. В края на седмицата ще започне работа по третия участък от реконструкцията на ул. „Кукуш“, каза Джоргов.

Предстои до дни да започне изграждането на ул. "Народен герой". Работи се сериозно по пробива на бул. „Филип Кутев“ при Зоологическата градина. През есента булевардът трябва да бъде готов, съобщи зам.-кметът. През лятото трябва да започне и работа по пробива на бул. "Тодор Каблешков".

До месец ще бъде избран изпълнител за ремонта на бул. „Копенхаген“, който се очаква да започне през лятото, информира още зам.-кметът.

Ангел Джоргов апелира гражданите да карат внимателно и да спазват ограниченията за скорост във връзка с катастрофата в района на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“, при която загинаха двама души.  Той напомни, че с изключение на няколко булеварда в града, ограничението на скоростта е 50 км/ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Трябва да се махне незабавно ***, който е обида за нацията и за достойнството ни. А паметникът на Васил Левски е чудесен, размерът е без значение. В архитектурно отношение е оригинален, интересен и съответства на скромността на Апостола.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 2 Абе ти луд ли си? Много си е добре паметника. Не е нужно да се зариваме с някаква бутафорна грандомания.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цели три седмици за едно малко кръгово? На ръка ли ще го асфалтират бре? По-бавно изпълнение сигурно няма в света.
6
1
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 11 месеца
Предният ремонт на Левски не включваше кръговото кръстовище. Забелязва се мрежовидно напукване, но има участъци с далеч по-голяма нужда от ремонт.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А, пак ли ще се преасфалтира? Че не го ли правиха само преди 4-5 години - вярно, с хлъзгав асфалт, ама все пак нов? А паветата по Борис, дето бяха много добре наредени няма ли да се пренаредят пак? Понеже те имат доста по-належаща нужда от ремонт на предишния ремонт.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Големи ремонти, голямо нещо. Едно кръгово няколко седмици. Има две причини - 1) некадърност 2) усвоените пари са повече за по голям период работа. Няколк дни само ще слагат огради и ще спъват движението.В цивилизованите страни за една нощ преасфалтират летището, което е доста по-сложно.
3
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 11 месеца
А Северната "врата" на София кога?
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това недоразумение час по-скоро трябва да се демонтира и да се направи грандиозен проект за нов достоен паметник, какъвто заслужава Левски. Идете в съседна Македония и вижте какви огромни статуи има не техните уж герои....
1
2
 
11
 
! Отговори
Шегобиец преди 11 месеца
Коричка асфалт и ремонт на ремонта? Докато Данчето все още не е паднала от власт?