Пред детска градина във "Враждебна": Кучета нападнаха баба и внуче

Домашният им любимец бил разкъсан и убит
Обновена: 19 май 2023 08:18 | 19 май 2023 08:08, Анисия Иванова
68
Пред детска градина във "Враждебна": Кучета нападнаха баба и внуче
Снимка: БГНЕС

Брутален инцидент пред детска градина в кв. „Враждебна” в София. Кучета нападнаха баба и внучето й пред входа на забавачницата, докато се качвали в семейния автомобил. При опит да спаси детето,  жената изтървала един от двата йоркширски териера, които държала. За секунди, домашният любимец бил разкъсан и убит от освирепелите животни. Кървавата история се разиграла пред очите на деца и родители пред ДГ „Шарена дъга”.

„Свекърва ми е взела детето от градината, излизайки, тръгват към колата, в краката на свекърва ми са кучетата – йоркширски териери, а детето за ръчичка. Едно куче се спуска, тя хваща детето, за да го спаси. Тогава едното ни куче е захапано и умира веднага”, разказа Гергана.

Кучето, което ги е нападнало, е познато за родителите. Потърпевшата жена казва, че въпросното животно напада учители и деца. Тя настоява за мерки.

И други хора в района разказаха, че са били нападани. А родителите казват, че ги е страх, когато водят децата си на градина.

„Години назад са сезирани институциите, собственикът не е намиран”,  обясни директорката на детската градина пред Нова тв.

„Извършили сме проверка на място. В двора на имота има пуснати свободно четири големи кучета. Установихме, че оградата е с нарушена цялост, откъдето животните напускат имота”, заяви Цветелин Добрев, Столичен инспекторат.

„Тук се касае за домашни кучета. Ако са в двора, нямаме право да ги вземем. Трябва да се обединят силите на Общината, Столичния инспекторат и полицията. Собственикът да се накара да държи кучетата само в двора”, заяви Милена Павлова, директор на Екоравновесие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 месеца
Психопатите дето захранват пом.ярите трябва да бъдат приспивани заедно с тях, няма такава напаст ;) !!!!
49
0
 
9
 
! Отговори
Хм преди 11 месеца
Ако са домашни любимци, трябва да имат отговорен стопанин, паспорт, чипове, ваксини, и тн. Дайте ми точно местоположение и снимки на кучетата за да дойда да ги отстрелян някой ден.
48
0
 
7
 
! Отговори
***** преди 11 месеца
Да кастрациятаОткъдето щат да падат, проблема е налице и трябва да се реши. Кучета нямат място на улицата безпризорни. Това е. Не живеем в Бангладеш да прескачаме с *** по улиците. Щом другите страни са го решили този проблем и ние би трябвало да можем, но не с "Кастрирай, върни и угоявай пред блока"
47
5
 
0
 
! Отговори
кастрация!!!! преди 11 месеца
Бездомните кучета и котки (за кой ли път..) НЕ ПАДАТ ОТ НЕБЕТО! Изхвърля ги *** и после се оплаква от бездомни по улиците. Щял да трови и избива. Ами да почне от себе си? Кастрирайте си животните, за да не хвърляте навъдените им поколения по улиците и няма да имате проблем, а не някой друг да е виновен
46
2
 
15
 
! Отговори
edin преди 11 месеца
Промяна на закона. Куче без наморник и повод куршум в главата. Пет чифта уши, едик кубик дърва, или десет чифта парко место за месец.
45
16
 
4
 
! Отговори
? преди 11 месеца
Това внуче няма ли си родители, че баба му го взима от детската градина?
44
0
 
17
 
! Отговори
Мен преди 11 месеца
Забелязвате ли как отговорните лица вадят всякакви оправдания само и само да не си свършат работата? Истинските виновници са те и те си имат имена. Съответно следва да бъдат подведени под отговорнос. А ако имат желание - 1. Полицията стартира производство по сигнал на инспектората. 2. Прави се разледване. 3. След присъдата се изпълняват кофискация на животните и съответното наказание за собственика. Не може = не искам!
43
0
 
3
 
! Отговори
М. преди 11 месеца
Виновните да си платят от провидението!!!!!!!!
42
2
 
16
 
! Отговори
ПП преди 11 месеца
Да пуснат кучкарката от ергена дето спечели тя да прибере псетата.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АнонименДомашно недомашно мерките са едни и същи като няма институции
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 09226 Със снимка и без снимка, на някой като му писне и сам взима мерки..
39
2
 
17
 
! Отговори
Едно преди 11 месеца
чифте и всичките кучета застреляни. Проблем решен! Който иска да има куче, да го гледа както трябва. Човека е мнооооого по-важен от всяко едно животно.
38
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кога ще изловят всички бездомни кучета и котки в България не мога да разбера. Кога ще има и контрол върху домашните такива. Съжалявам за животните, но не може по улицата да се разкарват маркирани огромни песове, които някой си е решил, че не са агресивни. Към даден момент може да не са, но след живота на улицата и в глутници стават агресивни. Недопустимо е да се връщат голечи кучета на улицата!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ААА бе ...
36
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да обясним на обезумелия беден бачкер без 2лв. в джоба, който изкарва агресията от тоталния си неуспех в живота, на бездомните животни, че кучето, което напада Е ДОМАШНО.
35
7
 
3
 
! Отговори
@ 36 преди 11 месеца
Спаси Софияе единствения изход от стздадената свинщина с подпис Фандък/ГРОБ , други алтернативи няма
34
1
 
15
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Абе, Аниcия... "Забавачница", 'изтървала". Ти от кое село си и кой ти позволи да пишеш в голяма медия с диалектните ти думи?
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само в България!
32
4
 
9
 
! Отговори
Ели преди 11 месеца
Жалко за малкото кученце. Много съжалявам за случилото се.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До :Браточка, ти като гласуваш за Спаси София, проблемите, които оисваш ще се удвоят. Тогава цяла София ще стане само велоалеи и бездомни кучета. Щото така е много куул и много еко.