От Helpbook: Пролет, лято, есен, зима - каруци в София ще има

От миналата година е забранено движението им в столицата
23 май 2023 20:55, Анисия Иванова
25
От Helpbook: Пролет, лято, есен, зима - каруци в София ще има
Снимка: Helpbook

От миналата година е забранено движението на коне с каруци в цяла София, докато преди това не беше разрешено само в центъра на столицата. В случай на нарушения - конят се конфискува и оставя на грижите на Екоравновесие в специален наказателен паркинг, а животното се връща при собственика при поискване, като същия е длъжен да заплати направените разходи заотговорнопазене, отглеждане и лечение на животното, както и глоба.

За съжаление нарушения не липсват както е видно от получените сигнали в платформата на Helpbook.info. Наш потребител ни е изпратил снимка, като твърди, че въпросното ППС е минало поне четири километра, за да бъде заснето на посочената точка.

"В помощ на работещите в инспектората. Единственото място, от което могат да дойдат каруци в квартала, е през тунела на ул. "Ал. Жендов" пред Министерство на външните работи. Пътят на тази каруцае от тунела под "Царирадско шосе" наляво по ул. "Гагарин" срещу забранителния знак и след това надясно по ул. "Ат. Далчев" отново срещу забранителен знак по пътя си към сочната трева на поляната пред блока, за която ще стане дума в следващия сигнал......"

Следва продължение, което нашият потребител изпрати: "Дата 19.05.2023г. -19.20 часа. Екипажът на каруцата доведе коня да се напасе със сочна неокосена трева пред блока. Точно място - поляната на ъгъла на ул Тинтява и улица без име / Срещу сградата на Контракс".

Ясно е, че има засилена нужда от повече проверки, като контролът засега е поверен на три органа - Столичния инспекторат, Общинска полиция и общинска дирекция "Аварийнапомощ и превенция".

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Alex преди 10 месеца
И ко прайм ся! Брачедите и браче дките ша са обидят бе! А ся ша зе мат да тръгнат на чилище бе!
10
1
 
2
 
! Отговори
Издънкова преди 10 месеца
И ЦГМ глобява за сефте, да спира кой където иска бе братле!!!Бележка с глоба слагам ти веднага, да напълня джоба на столична община!!!Не ме интересува кой къде ще спре важно е кожа да се дере!!!Имаш ли пари над закона оставаш ти!!!Нямаш ли пари обикаляш за свободно място ти, защото глоба те грози !!!Има някой са над нещата, защото плащат си в общината!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
конят се конфискува и оставя на грижите на Екоравновесие в специален наказателен паркинг, а животното се връща при собственика при поискване - а с Анисията какво се прави??
8
1
 
3
 
! Отговори
Гринго преди 10 месеца
И аз съм против каруците и за законност! Обаче... Веднъж ме спират от КАТ, а покрай нас преминават едни римляни с каруца... Викам на полицаите: Ама се правите, че не виждате ли?! А те: Ти какво искаш? Да им вземем каруцата и да я закараме пред РПУ-то? Би ли искал тия същите да се качат на голфове и да си карат както си знаят? .... - Викам си: С каруцата май са по-безопасни...
7
0
 
3
 
! Отговори
до ком. 1 преди 10 месеца
До Е какво да........първо се научи да пишеш правилно, а после коментирай, критикувай и лепи етикети.
6
3
 
15
 
! Отговори
ЩО ТРИЕШ БЕ ТУРЧЕ преди 10 месеца
европейци друг път. дюнери на всеки ъгъл. чалга у всяка кола. тарикатлък вместо морал. близкия изток. ориента. тюркско племе.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С каруци се придвижват само индотурките
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
какъв ви е проблемът с каруците, на мен са ми много противни домашните кучета и техните собственици , ама ги търпя, пък да бяхте окосили че да не идват , може и колите да си бяхте паркирали
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Красна поляна се движат колкото си искате каруци! Минават патрулки чат-пат, виждат ги и нищо.
2
1
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
- Да, ама на някое куково лято може да няма...
1
4
 
11
 
! Отговори
Е какво да преди 10 месеца
Има в ориенталския клoзеt София. Няма една нормална улица, нормален тротоар, трамвай особено 20 и 22 пройзводстово от 70 те години на миналия век и тн. Таджикистан пасти да яде