Столична община отпуска 3 млн. лева за ремонт на училища и детски градини

Те ще дойдат от Специализирания общински приватизационен фонд
24 май 2023 05:02, Стела Стоянова
5
Столична община отпуска 3 млн. лева за ремонт на училища и детски градини
Снимка БГНЕС

Столичният общински съвет ще разгледа в четвъртък предложение за осигуряване на средства от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) за ремонтни дейности на училища и детски градини през 2023 година.

Докладът е внесен от председателя на бюджетната комисия Стефан Марков и на ресорния зам.-кмет Дончо Барбалов. Общата стойност на необходимите финансови средства за 25 обекта е до 3 141 830 лв.

Те са предназнчени за рехабилитацията на 24 сгради на образователни и детски заведения и дейностите ще бъдат възложени за изпълнение на районните администрации. Ремонтът на 8-мо СУ „Васил Левски“, район "Студентски“ ще бъде възложен за изпълнение на ръководството на училището.

"Очаквам районните кметове да следят както за правилното разходване на пари, така и за качественото изпълнение на всички ремонтни дейности, защото по този начин подобряваме не само визията, но и сигурността на сградите, в които учат децата на София", коментира председателят на СОС Георги Георгиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Госпожата Фънки , ''обеща'' , още през първият си мандат , ДА ПОСТРОИ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ , И ДА ИМА ''МЕСТА'' ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА ... Виждаме И ''резултатите , за над 13 000 деца НЯМА МЕСТА ...
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На фона на 2 мрд. , за СТаЛИЧНАя , им се откъсна от сърцето , няАкви си 3 млн. .
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо , след като се ''ремонтират качествено'' , СЛЕД ТОВА СЕ ОБЯВЯВАТ КАТО ''НОВОПОСТРОЕНИ'' .... Това може да се случи само в една най-изостанала държава по света !
2
0
 
2
 
! Отговори
Хаха ха преди 11 месеца
Кой квото и да прави бяце винаги допьлва шкафчето
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Фандъчката ще пълни шкафчинциту на Банкята. Че бая огладня неукият усвоител (крадливец)