Вдигат коли на столичани, за да мият улиците

После собстениците им не могат да ги намерят
13 юли 2023 23:00, Стела Стоянова
15
Вдигат коли на столичани, за да мият улиците
Снимка БГНЕС

Една от мерките срещу жегите в София днес предизвика множество проблеми за столичани.

Причината - оказва се, че при миенето на столичните улици бяха премествани принудително автомобили, паркирани по пътя на миещите екипи. Собствениците им се оказаха първо изненадани, а след това - разгневени от това, че дори телефонът на Центъра за градска мобилност не е работил през част от деня, съобщава Нова тв.

Милена е продуцент в Нова тв и както обикновено, тръгва към работното си място. Натъква се на неприятна изненада – колата ѝ липсва. Когато започва да обикаля квартала в търсене на автомобила, съграждани я уведомяват за принудителното преместване във връзка с почистването на улиците. Милена опитва да се свърже с Центъра за градска мобилност.

„В рамките на един час никой не вдигаше на този телефон. Така и не ми вдигнаха“, заяви Милена Цветанска, продуцент.

Оказва се, че предупреждение има - бележка, поставена на близък магазин. „Първо- не смятам, че това е добро място за информацията, свързана с това почистване на улиците, което иначе е много хубаво. И второ – ако ти си пострадал и колата ти е вдигната, няма как да разбереш къде е паркирана“, посочва Милена.

Тя успява да открие автомобила си, след като случайно се натъква на служители на Център за градска мобилност, които вдигат друга кола.

„Имаше една информационна кампания. Миенето започна от преди повече от месец. Ние сме го обявили, както на сайта на Център за градска мобилност, така и на сайта на Столична община. Ден по ден са посочени каретата, където ще се случва миенето на тези улици“, заяви Ивайло Симеонов, ръководител сектор „Контрол, паркиране и принудително преместване“, ЦГМ.

Улиците се мият през деня, от 7:30 до.

„На ден се преместват над 200 автомобила. В същото време имаме и десетки други сигнали и може би заради това се е получило това нещо - да не се вдигне телефонът веднага“, казва Симеонов.

Системата за почистването на уличното пространство в София все още е в процес на разработка. Целта е София да се превърне в една по-чиста европейска столица, заявяват от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая в САЩ щяха да я глобят 1400 долара, не само да и вдигнат колата.
14
0
 
1
 
! Отговори
gg преди 9 месеца
Мярка срещу жегите хубаво. А кога миенето на улиците ще стане и мярка срещу мръсотията?
13
1
 
1
 
! Отговори
яаожг преди 9 месеца
Всички, на които са ви вдигнали колата незаконно- осъдете общината и градската мобилност. Не могат да се разпореждат с частната ви собственост, както си поискат- търсете си правата.
12
4
 
2
 
! Отговори
КАТ преди 9 месеца
До има решениеЗащо трявбва да се връща.Трябва да се наложи ГЛОБА - че не е осободил улицата, за благото на всички и един по-приятен и чист квартал, включително и неговото/нейното.Малко повече обществеан отговорност.Аман от тарикати!Същите тези мрънканици - тарикати спазват чинно ограниченията в чужбина и после що сме сме такива, а не е като там.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Егати системата за миене на улици, егати ***! Сложили били бележка на близък магазин, ако сме на село, където има един магазин - ок, но такава тъпотия просто не е истина!!! Пази боже, ако на човек му се наложи спешно да ползва колата си и да обикаля квартала да я търси, щото някой тъпан е измислил нещата да се случват така! Живеем в джунгла, не в държава..
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко в България се прави по най-тьпия и селски начин! Ама то и от кой ли се прави...
9
1
 
9
 
! Отговори
Дзъ преди 9 месеца
Миене силно казано - поливане му се вика и то се случва все по-рядко през последните години. Как да му хрумне на човек, че е възможно да се мият/мокрят улици в София - как??? ми забравихме кво беше това
8
2
 
7
 
! Отговори
Реален случай преди 9 месеца
На 07.07. паркирам на ул."Росица". На вратата на кооперацията има бележка кои улици ще се мият на 09.07. в квартала. Сред тях не е ул."Росица". На 11.07. се налага да откарам жена ми в болница. Колата я няма. Звъня на телефона на Градска мобилност. Те ми казват, че е препаркирана за миене и да се обадя след два часа, защото не знаели къде е. Отивам на място при тях на ул. "Буда Пеща". Вдигам скандал. Операторката набира телефона и ми казва къде е паркирана колата. Значи можело и по-бързо.
7
0
 
5
 
! Отговори
"Снимката" преди 9 месеца
Но така и не разбрах до колко часа се мият улиците. Няма изненада, това са мисирките на днеса.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия от цгм освен да пълнат собствените си джобове и да създават хаус в паркирането друго явно немогат да направят.Източването на цгм става не само през мобилните оператори а с фирми приближени на шефа по паркиране и мобилност Александър Георгиев.Кредит за закупуване на талони за паркиране е само единият факт за липсващи пари в дружеството а защо кредит това си отговорете Вие плащащите синия и зелена зона!Служебните автомобили на цгм са без лимит на гориво и.разходи по ремонти.До кога ....
5
0
 
5
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 9 месеца
Милена която работи в телевизия , на ставане не открива автомобила,????! И започва да обикаля квартала и в суматохата от обикаляне на квартала и казват че са го вдигнали автомобила!!!!!!!! И Милена от телевизията може да спре да обикаля квартала??? Професионалисти братче кво да ги правиш!!!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Име преди 9 месеца
Трябва да мият, това е жега, не е проблем 2-3 дни в годината.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Испания сутрин след 4часа се мият улиците с малки машини, с размери на бусче. До 07 ч се мият улиците, за да не пречат на движението. Това за първи път го видях в Massamagrell през 2006г. Това е испански село, но е със светофари и е с еднопосочно движение. Предните четки пускат пяна, задните изплакват. Чисто и свежо всеки ден.
2
0
 
11
 
! Отговори
има решение преди 9 месеца
След като автомобил не е бил паркиран неправилно, то веднага след измиване на конкретната отсечка се връщат автомобилите на същото място. Със сигурност има как да се организират по-добре подобни акции и мога да предложа въпросния продуцент да организира публични коментари с реални предложения, а не с втръсналите ни пътни експерти Диана и сие.
1
2
 
9
 
! Отговори
Истина преди 9 месеца
Поговорих си с полицаите, не знам Фъндъчката или някой друг е издал заповедта и е направил плана, но който и да е, слабо казано е *** и некадърен! А хората си изпълняваха работата и те бяха доста изнервени