Предлагат връщане на нощния транспорт в София

То ще стане на два етапа
24 юли 2023 12:45, Стела Стоянова
29
Предлагат връщане на нощния транспорт в София
Снимка БГНЕС

Предложение за връщане на нощни линии на градския транспорт ще гледа днес комисията по транспорт към Столичния общински съвет.

Тo е на общинските съветници Зафир Зарков, Карлос Контрера, Симеон Ставрев и Борис Бонев за подобряване на обслужването в наземния транспорт, съобщиха от СО, пише БГНЕС.

Връщането на нощния транспорт ще се случи на два етапа. Първо до края на октомври ще бъдат пуснати двете най-натоварени линии ж.к. „Младост“ – ж.к. „Люлин“ и „Студентски град“ до кв. „Обеля“, а след това най-късно до края на година ще бъдат пуснати и линиите от ж.к. „Овча купел 2“ до кв. „Васил Левски“ и ж.к. „Дружба“ до ж.к. „Гоце Делчев“.

Създава се нова автобусна линия под номер А288, след пускането на новия участък от ул.“Филип Кутев“ до бул. „Симеоновко шосе“. Със завършването на този проект се изпълнява основна част от функцията на улицата като разпределител на транспортните потоци от радиалните направления в южната част на София и високия потенциал за създаването на връзка между кварталите „Кръстова вада“, „Дианабад“, „Студентски град“, „Мусагеница“ и „Гео Милев“.

Следващо предложение, което ще бъде разгледано, е експерименталният проект “Автобуси до училища на територията на Столична община” да бъде част от градския транспорт за цялата учебна 2023/2024 година. Двете линии У1 и У2, работят за втора поредна година и използването им расте.

Още по темата

В доклада са предложени и промени на маршрутите на няколко съществуващи линии:

- Автобусна линия 120 ще се движи по новоизградената отсечка на ул. „Филип Кутев“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“, с което ще се създаде нова връзка на бързо разрастващият се кв. „Кръстова вада“ с метрото и централната градска част.

- Автобусна линия 310, ще промени маршрута си от пл. „Лъвов мост“ през бул. Княгиня Мария Луиза и бул. „Христо Ботев“, с което ще създаде директна връзка на жк. „Люлин“ до Централа гара.

- Автобусна линия 304, ще промени маршрута си в жк. „Дружба“, като ще преминава изцяло през ул. Обиколна от ул. „Димитър Пешев“ до бул. „Цветан Лазаров“. С тази промяна ще се създадат нови транспортни връзки за бързо разширяващата се жилищна част по ул. „Обиколна“.

- Автобусна линия 58, ще удължи маршрута си до гара „Владая“, с което ще създаде алтернатива за живущите с възможността за прекачване на гара „Владая“ като бърза връзка с метростанция „Горна баня“.

- Линия Х50, удължава маршрута си от пл."Орлов мост“ до пл. „Свети Александър Невски“, с което се постига преминаването през допълнителен брой културно исторически забележителности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: СОСнощен транспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 24 : Колко плащам си е моя работа. Ти си Радко, от ДБ, дето пламенно защитава всички умно-красиви каузи, и не си пести обидите. Внимавай, приятелче, знам къде да те намеря, г-н "Мениджър Комуникации"
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Елате в Пловдив - там след 20:00 спира ..
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що за "столица"?
25
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 8 месеца
"Със завършването на този проект се изпълнява основна част от функцията на улицата като разпределител на транспортните потоци от радиалните направления в южната част на София и високия потенциал за създаването на връзка между кварталите Кръстова вада, Дианабад, Студентски град, Мусагеница и Гео Милев.Някой може ли да ми преведе на български какво означава това изречение?
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 13 - Ти да плащаш? Коло плащаш ти? 12 стотинкинна година за това. Ще ти ги метна във фейса. Айде махай се.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кацам нощестка и звъня на моя таксиджия и се НАДЯВАМ, да е на смяна, *** иначемиграя на рулетка. Може да ми вземат 15, може и 75 лева.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Уоууууууу! В София няма нощен? МОЛЯЯЯ?!
21
2
 
5
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 9 месеца
Мислят за нощен транспорт,а за дневния?Линия 75 е на 45 мин.Нашият квартал да страда,за да пътуват без билети и спокойно тези,които са решили да пируват до среднощ.Няма лошо,ама първо помислете за работещите,а после за забавленията.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Баксишите зацфилиша - в тая жега всеки е я на морето, я на балка, я у тех на климатика, а Шиши в колата се поти и псува под статите на днес.бг Жалки сте - нощния транспорт ще ви бръкне директно в джобовете, нека си дойдем на думата, нр някви измислици какви хора живеели там, какви жени били тия в градския.... намерете се на истинска работа, скапаняци...
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ЧичоРаботя на летището и често съм нощна смяна, знаеш ли колко пари за таксита ще си спестя ако пуснат нощен транспорт. Дори и да е до летището, пак ще ми е по-евтино да хвана такси в района. Ама това пенсионерите не го мислите, нали?
18
4
 
3
 
! Отговори
Драго преди 9 месеца
Аз не разбирам защо се занимават с глупости?! Вместо да направят нещо полезно и за обществото (като ще променят конституцията, сега е момента да легализират гей браковете), те ще пускат никому ненужния нощен адски транспорт! Срамота!!
17
2
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 9 месеца
Като се има предвид какъв е контингента на тия квартали (изключвам бачкаторите, живеещи там) и като се има предвид кой пътува нощем, ще си е живо приключение (при това - платено) за нормалните хора, да ползват този транспорт. По-добре да не го пускат!
16
1
 
1
 
! Отговори
dfa преди 9 месеца
искат да привлекат васковците и боневци
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Билета е 15 лева.
14
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Идват избори и на ръце ще ходят за да се харесат,мутрите в СО.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 12 : Страшен лузър съм, щото не ща да ти плащам за нощните похождения в студентски град ли? Я си намери работа по-добре!
12
4
 
5
 
! Отговори
КуромиКафиПиниСи преди 9 месеца
До 10 Страшен лузар си пролетарокомунярски
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че на Ричи мазната косица миячите на чинии да се приберат за 1.60 лв, а не да дават 20 кинта за бакшиш.
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма смисъл. За какво да угаждат на нощните безделници за сметка на данъците на работещите хора? Транспорта и без друго работи на загуба, защо трябва да затъва още?
9
1
 
5
 
! Отговори
Кмета на София преди 9 месеца
До 7 не за улеснение на руските пляски да ходят на адрес