Шефът на 8 РУ на МВР аут след убийствата в Лозен

МВР започва проверки, друг началник е понижен
31
Шефът на 8 РУ на МВР аут след убийствата в Лозен
Снимка: БГНЕС

В хода на досъдебното производство за двойното убийство на територията на София е установено, че заподозреният за престъплението е извършител и на друго умишлено убийство от миналата година, за причиняване на смърт по непредпазливост.

По настоящото досъдебно производство постъпват доказателства, според които може да се направи обосновано предположение, че с допуснати съществени пропуски във връзка с установяване на фактическата обстановка и набавяне на годни доказателствени средства, касаещи престъпление на същото лице от април 2022 г., съобщиха от МВР.

Във връзка с тези констатации са предприети незабавни мерки от страна на ръководството на МВР.

Началникът на сектор „Престъпления против личността" към отдел „Противодействие на криминалната престъпност" в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска длъжност, а началникът на столичното Осмо РУ напуска системата на МВР.

Ще бъдат назначени проверки, в хода на които ще се изяснява тежестта на установените нарушения от страна на различните служители от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Лозенубийства8 РУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
А който и да махат преди 8 месеца
За последните 20 години, съдебната власт се страстна с политическата и икономическата власт, както и с мафията. Това няма изпегъртване.
27
0
 
1
 
! Отговори
Тези преди 8 месеца
Които плюято по МВР да знаят, прокуратурата превлича като обвиняем по даден член, не МВР. Прокуратурата, следствието и съдът са органите, които осъществяват контрола над полицейското разследване. Знам за случаи, в които до съдебното дирене изчезват страници от делото и материалите. А да кажа ,че в горните 3 институции заплатите и екстрите им са в хиляди левове на месец, може вече и на седмица. Не реформа е нужна а разчистване на хората, свързани със съмнителни доходи.
26
1
 
6
 
! Отговори
Адее преди 8 месеца
Аман от заспали шефове на МВР.
25
1
 
11
 
! Отговори
Истината!!! преди 8 месеца
Шефът на 8 РУ на МВР не само аут, ами да го съдят за бездействие и корупция!!! Какво само замазват очите на народа. Съд и присъди за държавни служители, коото взимат заплати и не работят!
24
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
В мвр не си вършат работата!
23
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Милиционерите работят само,когато се вдигне шум в медиите.Иначе папката с материалите се хвърля в някое чекмедже,пийва се кафенце и се чака следващата заплата.
22
0
 
6
 
! Отговори
хюго капет преди 8 месеца
Как е "извършител и на друго умишлено убийство от миналата година, за причиняване на смърт по непредпазливост"? Или е убийство или е смърт по непредпазливост, не може и двете.
21
0
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 8 месеца
Аут с 20 заплати и голяма пенсия....кой не иска подобно"наказание"
20
1
 
19
 
! Отговори
Асо преди 8 месеца
И тия искат увеличение на заплатите, та те са си живи престъпници. Уволненията са смешни наказания, директно клиенти на прокуратурата и завършване с ефективна присъда и затвор.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Перник какво ги чака някои "полицаи". А пък тези, чиито номера са в трафичните данни на Цацаров, Гешев, Димитър Желязков Очите и други опг ръководители не ми се мисли. Въобще няма да чуете за тях, че са ги арестували, както направиха с престъпните полицаи от Люлин, закрилящи наркотрафика в квартала.
18
2
 
8
 
! Отговори
Славка преди 8 месеца
Голямо и тежко наказание , едва ли ще го преживее горкият!Изписали ми веждите,очите исъдържанието в джоба!Хората стачкуват,ограничават движението и търсят справедливост,а в МВР стари постановки!Да отива в екипа на Румбата,там пожизнено!
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Почти всички от софийските МВР са събрани от областа. Удобството е в това че са навързани по роднински и по комшийски . Друго удобство е , че един ден работиш за два ти се признават. Близко си винаги до градината и животните. Отговорността я размиваш във времето. Качество , гаранция не се изисква.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Затова и нашият ги използва!
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Симеоново се влизаще с 3 по БЕЛ, повечето с коремите са от селата около София, та какво очаквате от тях, те са научени само да крадат и от престъпниците и от нормалните хора.
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сакън,след трима убити започваме да взимаме мерки. И то говорим за убиец дребна риба. Ако е някой по-нагоре по веригата кой знае колко съдии и прокурори ще излезне,че го пазят
13
2
 
25
 
! Отговори
Стига вече преди 8 месеца
"Наказанията" в МВР са подигравка с народа,20 заплати и голяма не заслужена пенсия,това ли е наказание?!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нашият има връзки в това РПУ!
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хората нямат доверие на МВР и с право,тази система е пропита от корупция до дъно и трябва да се реже до кокал,това с тези премествания и наказания е замазване на очите,хора трябва промяна изцяло на държавата ни ,нищо не става от тези
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В нова районно пазят само мафията. В Дружба е пълно с роми, заложни къщи, наркотици и проституция. Свестните хора отдавна ги научиха и се изпариха от това гето.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до кирчо и кокорчо ! не искам мойте данаци да отиват за заплати на хора които не вършат никаква работа ! - съдии и прокурори всичките са за уволнение !!!