Една година ремонтират 500 метра от "Шишман"

Това написаха от "Спаси София"
7 авг 2023 12:27, Стела Стоянова
26
Една година ремонтират 500 метра от "Шишман"
Снимка БГНЕС, архив

Вече 235 дни е закъснението след крайния срок за изпълнение на ремонта на ул. "Иван Шишман" в столицата.

Днес се навършва 1 година от започването му. Крайният срок е предвиден в договора на Столична община с изпълнителя "Парсек груп". За това припомня "Спаси София" във "Фейсбук".

"Нашият екип оценява сложността на обекта, затова предлагаме на общината да стъпи поне с единия крак в XXI век и да включи в работата и изкуствен интелект, защото в натуралния явно има остър дефицит. Надеждата ни е, че ChatGPT най-накрая ще намери думите, с които да ги образова как ремонтите в София да се правят качествено и в срок", иронизират от партията на Борис Бонев.

"Управляващите в София прекопават тези 500 метра вече цял мандат, затова смятаме, че трябва да си вземат дълга почивка. Време е за града ни да се грижат хора, които знаят какво правят и могат да го превърнат в модерната европейска столица, която заслужава да бъде!", призовават още от "Спаси София".

Още по темата

Според първоначалните обещания ремонтът на ул. "Цар Шишман" трябваше да се извърши успоредно с този на ул. "Граф Игнатиев", който приключи през май 2019 г. Впоследствие обаче се оказа, че кметството не се е координирало със "Софийска вода" и "Топлофикация", които също трябваше да подменят остарялата си подземна инфраструктура. Затова ремонтът на "Шишман" започна с отсечката от "Графа" до "Юрий Венелин", където и свърши. След това улицата отново бе затворена и разкопана от двете дружества, след което по нея бе положен временен асфалт.

Миналия август Столична община стартира поредния ремонт на "Шишман"- този път от "Юрий Венелин" до пл. "Народно събрание", а също и на съседната улица "6-ти септември". По договор за тези два обекта „Парсек груп“ ще получи 5,4 млн. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ремонтулспаси софия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 8 месеца
С тези 5 милиона какво очаквате? Чудеса ли? Я се замислете колко квадратни метра са тези улици и сметнете колко струва квадрата!!! С толкова малко пари как се поставят павета?
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отсечката на Дондуков между моста Чавдар и Бяло море се ремонтира и изкара около година. И от тогава пак изобщо не личи да е ремонтирано. Асфалтът, който се слага в България прилича повече на пластелин, а не на асфалт.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гарантирано от ГЕРБ. Бай Тикв ун пак ще начумери вежди и ще каже, че комунистите са го саботирали. След 18 години ГЕРБ София се превърна в клоака.
21
0
 
2
 
! Отговори
от 2016 преди 8 месеца
май 3 пъти правят ремонт на тази улица. Излиза, че това е най-важната улица в София. Толкова пари са хвърлени в нея! Срама нямат
20
5
 
5
 
! Отговори
Случайници преди 8 месеца
Спаси София са същите случайници - нямат и един юрист, иначе щяха да знаят, че всеки договор за обществена поръчка има и условия за неустойки. Би трябвало да е по 1% за всеки ден забавяне. Очевидно е, че целта на на това НПО е чист PR и не целят решаването на проблема.
19
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
До 2 Вземи един банан и си го заври отзад !
18
1
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 8 месеца
На Фандъкова и майка й и бащай са АБФК. Самата тя доскоро беше член на БКП/БСП. Както и Вождът й, на когото отчита откраднатото.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Важното е софиянци да си избират Фандъкова.
16
5
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 8 месеца
Защото за разлика от нашите продажни политици, роби на посолството на Козяк, Ердоган е истински държавник и всичко, което прави е за интересите на страната му.
15
0
 
14
 
! Отговори
Сравнение преди 8 месеца
В последните няколко години, докато ние ремонтираме 70 метра от Шишман и половината трамвайно трасе на трамвай номер 5, в Турция, освен всичко друго, построиха: Най-дългият тръбен тунел в света. Най-дългият въжен мост в света. Атомна Електрическа Централа;
14
0
 
4
 
! Отговори
то кат преди 8 месеца
пътищарите - двама се барат насянка . Затова сложиха при жълтите павета от кметството да ги гледат . Ще сложат и на шишман . Такъв е бизнеса .
13
7
 
5
 
! Отговори
Спаси София преди 8 месеца
Ми изглеждат свестни хора за сега
12
2
 
3
 
! Отговори
Царя на глупаците преди 8 месеца
До 11 Що Фънди намен ми служи или и тя на ДС мафията
11
5
 
2
 
! Отговори
Шишман преди 8 месеца
От русо робите имам предвид по дифолт разбира се с евроатлантиците се гордее
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И пак предпочитам Фандъкова пред шайка ДС наследнити и джендери с меки китки като Спаси София.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бързата работа - срам за майстора!!
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво казват от "Спаси ДС" няма никакво значение!
7
0
 
12
 
! Отговори
Ханко Брат преди 8 месеца
За времето през което ремонтираха 70 метра от ул. Самуил в Бургас.... В Турция направиха път между Одрин и Лозенград!
6
4
 
7
 
! Отговори
смях преди 8 месеца
бухахахахахаххахахахахахахаахахаххахахахахахаахахах, обаче фандъка, ако се кандидатира шопите пак ще я изберат. Тя ги плюе, храчи, краде и безчинства, но те я избират и пак и пак и пак и пак и пак и пак ... и така ако живее 300 години пак ще я избират.
5
1
 
8
 
! Отговори
:/ преди 8 месеца
Най-странното е, че временният асфалт беше може би най-равният асфалт, който съм виждал в София последните 10 години. Трябваше него да оставят.