Вандали отрязаха 12 новозасадени дървета

Това е станало в столицата
8 авг 2023 23:00, Стела Стоянова
54
Вандали отрязаха 12 новозасадени дървета
Снимка БГНЕС

Столична община установи изрязването на 12 новозасадени дървета в града.

Сигналът бе подаден от служители на Втора МБАЛ – София, които са видели отрязани новозасадени дървета в двора на лечебното заведение, както и 2 дървета на тротоара от към бул. „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Експерти от дирекция „Зелена система“ на Столична община установиха цялостното изрязване на 12 дървета в основата, като за прикриване на деянието, извършителите са стабилизирали стъблата и са поставили отново торбите около стволовете на дърветата. 12-те дървета в двора и другите 2 на тротоара са били в много добро състояние и са се развивали благоприятно. Дърветата са от вида явор, японска вишна, ликвидамбър, софора и др.

Преглеждат се записи от камерите на лечебното заведение. Сигнал за случая е подаден и към 2-ро РПУ.

Дърветата са засадени през 2022 година по проект на Столична община за развитие на зелената система в града, намаляване на негативното влияние от изменението на климата, като допринасят за подобряване качеството на въздуха, чрез създаване на изолационен пояс от гъсти храстови масиви и от ред дървета с плътни корони към бул. „Сливница“. Засадени са общо 102 броя храста и 13 броя дървета, като всички те се развиваха добре и бяха дали голям прираст. Дърветата са с поставени около стъблата торби, с което се поддържа постоянна почвена влажност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Софиявандалидървета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
ДИВАЦИТЕ,нямат свършване,ако ги хванът да ги осъдят да копаят градинки и да засадят нови
41
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
вгъзpoжденци вероятно, може и чалгари
40
2
 
9
 
! Отговори
Надяват се... преди 8 месеца
...никой да не открие срязаното, а хората да си мислят Колко е Некадърно Сегашното общинско управление, че всичките им дръвчета изсъхват!!! Гнусссно !!!
39
0
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 8 месеца
Съвсем съзнателна мръсссотия!!!
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Луди Наркоси са за мен. Не са Асан и Айше,, защото те берат от гората и НЕ прикриват деянието си. А и биха взели отрязаното, а тук са оставили целия ствол, само са го резнали в основата. Да не се оправдаваме с тях! Това е налудено поведение на психари или тъпо предупреждение за нещо си.
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вандалщина е "чупи, мачка, разбива и НЕ прикрива"! Тук е точно обратното!!! Съвсем съзнателна подлост!!! Такова падение на човешкия дух! Срамота!
36
3
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 8 месеца
Ами спретни ти едно протестче.Или чакаш някой да ти плати?
35
1
 
11
 
! Отговори
М преди 8 месеца
Мнение - НЕ е вандалщина, нито простащина, а СЪВСЕМ УМИШЛЕНА ПРОВОКАЦИЯ. Целта е създаване на отрицателни емоции в обществото и повод за плллюене на народа. Това е много гнусно и подло деяние. Дано получат възмездие Свише! Бог гледа!
34
2
 
7
 
! Отговори
До 42 преди 8 месеца
Точно такива като теб са въпросните ван дали! С това мислене и безмозъчие винаги ще имаме проблеми ! Каква политика дириш в тази откровено хулиганска проява бе мушморок???......Такива не прощават на пейки,градинки,детски площадки,кошчета за отпадъци, автобусни спирки мърляне на стени на къщи и блокове и хвърляне на отпадъци из цялата градска среда!..Всичко се чупи,къса ,мърля,краде и унищожава от подобни умници като теб!.Виждаме го навсякъде и всеки ден!
33
2
 
1
 
! Отговори
Оксиометър преди 8 месеца
Живея на Запад в голям град,не пуша,там оксиометърът винаги ми показва 99% кислород в кръвта,дойдох в България за няколко месеца пак в голям град,майка ми си мереше кислородът и й показа 96% кислород,но тя пуши,премерих моя и беше 97%.Значи 2 процента по-малко от нормалното.Но то се усеща,че не се диша в тоя град,само джипки и мирис на бензин.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Дървари" сър.
31
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ще ги режат и още как - дърветата пречат, нищо че дворът на болницата е прекалено голям и в него може да се постори цял мол. нали боковата сестра работи там, а на него му спряха кюлчетата и сега са материално затруднени, та ще продават двора
30
0
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 8 месеца
Ето това ни пречи. Пpocтащината. Това не зависи от обществената система. Зависи си от народа. И през милиционеросоциализма имаше прояви на пpocтотия. Това вече си идва и от домашното възпитание, което всеки получава като дете. За съжаление всеки ден виждам някакви прояви на ниска култура и вaндaлизъм. Нецензурни рисунки върху стени, кучешки изпpaжнения в центъра на тротоара... Всичко това много ни пречи да вървим напред и да прогресираме. Такива сме си и такива ще си останем за съжаление.
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нито едно дърво повече!
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А тези от общината, които секат големи дървета не са ли още по-големи ваднали?
27
1
 
20
 
! Отговори
Мен преди 8 месеца
Сега като ги хванат наказание глоба и обществено полезен труд 1 год да съдят дървета !!!
26
0
 
19
 
! Отговори
Природознание преди 8 месеца
Екосистема,кръговрат,зависимост на животни и растения,това го учиме и рисувахме в 4ти клас.Но батките инвеститори наливат бетон на всеки свободен метър.В градовете не се диша!
25
1
 
11
 
! Отговори
Бетономания преди 8 месеца
На Запад гробищатата са бетонни дупки на етажи,които побират до 3 нива кочези и пак бетонна плочка.Също като новото строителство в бг това ми напомня.Защо на Запад градини,дървета,дорове, а тука само бетон.
24
1
 
5
 
! Отговори
Фандъчката преди 8 месеца
Като с паветата...като не стане от първия път,ще стане от 3-я...и комисионни ще гушим 3 пъти...
23
16
 
0
 
! Отговори
В.Узунов преди 8 месеца
Що бе. Някой си е пробвал просто ножката. То и аз кат купя нещо ново и кво видя...