Фандъкова спокойна: МОЧА ще се премести, 3-4 палатки надали ще попречат

Сезирала съм полицията за палатковия лагер, посочи кметът на София
Обновена: 16 авг 2023 09:54 | 16 авг 2023 09:54, Красимир Ангелов
186
Фандъкова спокойна: МОЧА ще се премести, 3-4 палатки надали ще попречат
Снимка: БГНЕС

Паметникът на Съветската армия трябва да бъде преместен, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Тя припомни, че решението на Столичния общински съвет е взето преди няколко месеца и още тогава го е изпратила на областния управител. Паметникът е държавна собственост, това след дълги години атаки беше прието, защото има документи за това. Областният управител и премиерът вече изразиха своята позиция, че ще изпълнят това решение, каза Фандъкова.

Още по темата
Тя коментира и палатковия лагер пред паметника в знак на протест срещу преместването му. Според Фандъкова няма разрешение и съгласуване за поставяне на палатки. "Сезирала съм полицията, три – четири палатки едва ли могат да попречат на преместването", отбеляза столичният кмет.

Фандъкова съобщи и какво предстои по отношение на строителството на столичното метро. В момента се строят три километра към квартал „Левски“. Очаквам да започнем и шест км през „Слатина“ към "Цариградско шосе" и още един километър в „Обеля“, има и още десетина километра планирани, отбеляза кметът на София.  

За 15 години изградихме 80% от съществуващото метро. Това са огромни проекти и са много трудни, моята задача е да осигуря финансирането и координацията, посочи тя и припомни, че метрото вече е 52 км с три метролинии.

Около 30% от жълтите павета са пренаредени, отбеляза тя по повод пренареждането им в центъра на София. Това е символът на София, не сме платили нито един лев от 206 000, каквато е цената, каза столичният кмет и подчерта, че ако фирмата не се справи, няма и да бъде платен.

Наложих санкция от 100 000 лева за увреждане на жълто паве, припомни тя. Разпоредила съм постоянен, изключително строг контрол, каза Йорданка Фандъкова.

Кметът на София отбеляза, че в началото на септември ще стане ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на столицата.

Самата тя призна, че на този етап няма идея накъде ще продължи, след като слезе от кметския стол през ноември. Имам много работа при последните ми два месеца и половина като кмет. Важен ми е третият градски ринг  - това е важно за облекчаването на трафика и изчистването на въздуха. Оставям важни задачи за вършене на наследника ми, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 месеца
Растът цени , доходи ниски , народа болен и умиращ , а те само им дай да рушат ,това им е болката !
143
4
 
12
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
Не пипайте паметника, нен рмални хора! Малко ли проблеми има населението в страната? Защо трябва с този паметник да се занимавате?
142
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някой може ли обясни, как паметникът ще бъде "преместен" ? Фигурите ще бъдат отрязани от постамента, а той ще бъде взривяван 4-5 пъти (справка мавзолея). Накрая на мястото му ще бъде инсталирана поредната модернистична ЛГБТ "инсталация". И пак да запитам на кой пречи паметник изобразяващ украински войник и българско семейство, които се радват на края на войната и победата над Хитлер.
141
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Махайте тая грозотия на окупаторите!
140
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спиш ли спокойно с открадените милиони !?
139
1
 
16
 
! Отговори
Фашагите изпълзяха преди 8 месеца
Продължавайте в същия дух, после пак ще виете от "лошия" Народен съд
138
1
 
10
 
! Отговори
тя преди 8 месеца
Тая пак не разбрала , че местене на този паметник не може да има ,така че като мавзолея само рушене Тя ще е втори Е Бакърджиев - бомбата , който предаде богу дух , тя ще го последва !
137
2
 
12
 
! Отговори
тя преди 8 месеца
Не си в час -80% са против ,но ти си далеч от народа ,милионерка с парите на софиянци !
136
4
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
И къде ще го премести Фъндъчката?..-В ДВОРА СИ?...ЗА ДА Й НАПОМНЯ С КАКВА ЛЮБОВ Е ИЗУЧАВАЛА РУСКИЯ език..Не е за вярване!..."Какви *** е раждала,раждала и сега българска майка просташка!"..
135
2
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 8 месеца
До Лаврентий БерияКакви деца бленуваш ЛГБТ_Соросоиден_изкълченяк...ще си осиновите с половинката Афро-Европейче ли? Всички Евроатлантици са мекокиТретополовиЕкоЛГБТ-грантаджии, които докато блеят Осраинци и АфроЕвропейци им завзеха държавите! В Европа населението измира а тия само за правиАнални краставици бленуват! Добре, че е Русия та да има малко останали бели нормални хора! Хоси мий краката на БЛМ или слугувай на ПусиРайтс! За това в Оксрайна Путин мачка мекокитковите -сред тях няма мъже!
134
4
 
12
 
! Отговори
Иван преди 8 месеца
Стига с тази ***, вие *** ли сте - паметникът си има име. Dnes.bg - поредната платена медия.
133
9
 
5
 
! Отговори
Правилно преди 8 месеца
Няколко сдухани ватняка едва ли ще попречат. Вместо да опъват палатки, най-добре да идат да бранят Бахмут.
132
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 141 - и като си подхванал тоя филм, на другия ден ти да помолиш "братушките" да дойдат и да раздадат "справедливост". Не разбирам къде в случая е истината - дали наистина чавка ви изпи дементиралия мозък на пенсионерите дето се храните с руска пропаганда, или повече тролствате за да създадете някаква измислена аналогия с Украйна? И в двата случая обаче е долна и много грозна лъжа. Половината време се изкарвате "жертви" а през другото време "бесите". Ае хващай пътя!
131
2
 
8
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 8 месеца
*** ГРОБОКОПАЧКА
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И какво се надява да направи? Каквото още много други кафяви. Да се наеме няколко футболни агитки, за предпочитане когато същата вечер има дерби, за предпочитане когато са останали десетина пенсионера и внуците им, че повечето хора трябва да ходим и на работа, не сме на война (или поне така си мислим) сред запалянковците да има неколцина, които не им дреме особено за футбола, но са професионалисти в такива ексцесии. Да се излеят всички върху възрастните хора. Да ги затворят в сграда и подпалят.
129
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А! Ама ти пак ли триеш, бе? Гугутко, пак ли, бе? Хахахахахахахахах!!! Ама нали съм ти КАЗВАЛ СТО ПЪТИ ДА НЕ МЕ ТРИЕШ? НАЛИ СЕ СЕЩАШ КАКВО ЩЕ СТАНЕ, uзмekяpче нeдоkлатено? А? Ей, б0kлyк д0лeн, ти кога ще се научиш, бе?
128
3
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 8 месеца
До И - скованите ти от артрит старчески ръчички няма да "бесят" никой! Ти и твоите "братушки" заминавате в историята - където ви е мястото. А на това място, ще играят Децата на България, без върху тях да лежи сянката на "солдата с Шпагина" който да им навява страх и преклонение пред Майчица Русия. Вземайте си подаръка дето го направихте за да се подмажете на Бирюзов и заминавайте в музея. И не заплашвай никого, ако обичаш!
127
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да, ще го преместите, но и твоят паметник ще го преместят, помни това, Фандък! С булдозер ще го преместят.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая кога ще я съдят за многомилионните загуби на бюджета на София, които нанесе с ненужните ремонти и ремонтите на ремонтите? Нека падне от власт ОПГ ГРОБ и тази да не е кметица, какви ли изненади ще излязат при една евентуално честна ревизия на дейността и и на цялото управление на София, включително СОС.
125
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
134 точно обратното е. България, за разлика от Германия, не е обвърана с никакъв договор да стопанисва МО ЧА. Ние сме в правото си да правим каквото си искаме с него на наша територия, а Русия няма право на никакви претенции. До сега е стоял единствено благодарение на изкуствено поддържан страх от многобройните си руски агенти.