Фандъкова: Запазихме финансовата стабилност на София

До средата на септември ще стане ясен кандидатът на ГЕРБ
Обновена: 16 авг 2023 09:38 | 16 авг 2023 09:38, Стела Стоянова
46
Фандъкова: Запазихме финансовата стабилност на София
Снимка БГНЕС

ГЕРБ все още няма утвърден кандидат за кмет на София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.

Тя потвърди, че до средата на септември ще станат ясни имената на кандидатите за кмет и районни кметове, както и общинските листи.

„Този мандат беше белязан от редица кризи, включително невиждани до сега – като COVID пандемията. Само три месеца след началото на мандата тази криза ни принуди да променим цялата си програма, да променим бюджетите си, за да можем да се справим с това голямо предизвикателство“, обясни тя.

Кметът на София посочи още, че е трябвало да се справят с други не по-малки кризи – като енергийната, финансовата и всички, което последва след началото на войната в Украйна. Фандъкова е категорична, че всичко това се е отразило на местната власт. „Най-важното за нас, като най-големият град в страната ,беше да запазим финансовата си стабилност“, посочи още тя.

Йорданка Фандъкова коментира и пренареждането на жълтите павета. „Ясно е, че първият път това се случи по безобразен начин. Затова не исках да бързам с пренареждането им. Исках да съм сигурна, че фирмата има капацитета да го направи по най-добрия начин. Направихме работна група, която предложи допълнение в технологията, за да бъде запазена тази културна ценност“, поясни тя.

Още по темата

Кметът на София посочи още, че около 30% настилката вече е поставена. Това става под непрекъснато наблюдение и строг контрол, посочи Фандъкова и допълни, че самата тя минава оттам инцидентно, за да следи работата.

По отношение на преместването на Паметника на съветската армия, Фандъкова подчерта, че този монумент е собственост на държавата. По тази причина решението трябва да се изпълни от областния управител и правителството. „Имаме решение на СОС за неговото преместване, изпратих го на областния управител. Паметникът е държавна собственост. Областният управител и премиерът вече изразиха своята позиция да изпълнят това решение. Остава да го изпълнят“, заяви Фандъкова.

Тя припомни, че по време на нейния мандат са изградени над 80% от метрото. „Това е огромен проект, който не се вижда от гражданите, защото е под земята. Метрото е 52 км с три линии, хората го харесват и използват. Строят се 3 км към квартал „Левски“. Това е единственият проект по Плана за възстановяване, който се изпълнява“, подчерта Фандъкова.

Тя заяви, че общо са планирани още десет километра от метрото, които са на различни етапи на изпълнение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Учителка а унищожава ПАМЕТТА на държавата . Паметниците са Памет. И отминалата войно е спечелена от обикновените хора - войниците . А е учителка! На какво е учила децата?! Да рушат и да не помнят, да не уважават и да не знаят?! егати учителката.........какво падение и не само за нея а и за всички вас , които желаете премахването на паметника. Като разрушихте мавзолея цъфнахте и вързахте
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винету я направи кметица.Той и е казвал какво да прави и какво не.Голям пай е имало за него и Гроб.Нищо чудно Фандъчето да му е извъртялава и по некоя с----а.В Столич.Община се вливат страшно много пари.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запазила си финансовата стабилност на чекмеджето.Иначе всички виждаме в какво състояние е София.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей земете го изберете оня от ДС, дето е много читав да ви прави промените :)). Там измамите с куфарчета и т.н. са на друго ниво и мащаби. Ама такива са ви евроатлантиците , заслужили сте си ги щом си ги избирате
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре се грижеше и за финансовата стабилност на онзи с чекмеджетата от Банкя и на шайката около него
15
0
 
11
 
! Отговори
Такева Янка преди 1 година
Знаеме че и в личен план другарката Фандъкова си е запазила фин.стабилност .Много Зделки,пари под масата,далавери .Няма как протежето на толупа,вечната кметица да не е доволна.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сметка на останалата част от държавата
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка Фандък. Когато и да я подадеш все ще е късно. София е гето след 16 г твое управление.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКИ СМЕ ХОДИЛИ В ЕВРОПА И ЗНАЕМ КАК ИЗГЛЕЖДАТ ГРАДОВЕТЕ ТАМ- С КАКВО Е ПО РАЗЛИЧНА СОФИЯ- АКО КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ОТ ГЕРБ Е РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ- ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО, А ВНУКЪТ НА СТАНИШ БОНЕВ САМО ДУДНЕ- НЕЩО ДА Е НАПРАВИЛ...С ДУДНИ НЕ СТАВАТ НЕЩАТА.
11
0
 
11
 
! Отговори
жорето преди 1 година
Бая се е спаружила от тия кризи
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вещицата уби родителите ми с мръсен въздух защитавайки роми, а тя самата имаше пари за онколекарства. Толкова да ми е противна, жалко че няма правосъдие за такива като нея ама ше пукне в мъки като я удари втори път ракът
9
0
 
10
 
! Отговори
joreto преди 1 година
Е като е държавна собственост защо бързаш да се лишиш от нея, а, верно, частна държавна собственост, егати глупотевината
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛЕД ГЕРБ СОФИЯ Е ПРЕКРАСЕН ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД- ДОСТАТЪЧНО Е ДА СИ ПРИПОМНИМ КАКЪВ БЕШЕ ПРЕДИ ГЕРБ.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не моге и софиянци добре и Боко добре, няма как
6
1
 
13
 
! Отговори
жорето преди 1 година
Даскалица по руски, пък на укролайна знамето вее
5
0
 
9
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Що за лъжи са това ? Дългът на Столична община е 638 738 688 лв. (шестстотин тридесет и осем милиона лева!!!!).София е един фалирал град. Основния дълг е към Европейска банка, но дължим и на японската банка 82 000 0000 лв.Т.е. дълг от милярд на милин софиянци. Всеки по 1000 лв. трябва да се бръкне за "доброто" управление и "висококачествените" проекти .
4
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 1 година
заслужават си я софиянците
3
0
 
13
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Фандъкова: стабилни сме макар че 90% от бюджета се окраде от ГЕРБ и ДПС!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Файдакова пази финанс.стабилност само на Боцко
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропусна да спомене че освен невижданите кризи имаше и невиждани кражби за които дори и Софиянски завидя в едно телевизионно интервю преди време.