420 незаконни обекта са премахнати в София

Пространството пред КАТ вече е облагородено
28 авг 2023 11:40, Стела Стоянова
14
420 незаконни обекта са премахнати в София
Снимка БГНЕС

Пространството пред КАТ-София, където преди месец бяха премахнати 11 незаконни павилиони вече е безопасно и облагородено.

Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който провери как изглежда мястото.

„Наскоро с главния архитект Здравко Здравков и директора на Дирекция „Общински строителен контрол" Цветан Тодоров бяхме на терен пред едно от знаковите проблемни места - до КАТ-София, за да премахнем 11 незаконни павилиона. От тях имаше стърчащи кабели с електрическо захранване и създаваха опасност за децата, които си играят в непосредствена близост в красивия парк, който Столичната община изгради. Днес мястото е преобразено - вместо незаконни павилиони със стърчащи опасни кабели осигурихме безопасна среда и изградихме нови тротоари.", коментира Георгиев.

Още по темата

420 незаконни преместваеми обекта са премахнати в София благодарение на новата наредба на общинския съвет, която бе приета преди година.

„Има смисъл от правила. Има смисъл и да ги променяме, за да гарантираме безопасна градска среда за софиянци-резултатите само за последната една година са впечатляващи. На 420 места в целия град вече няма опасност за гражданите - няма ги висящите кабели и незаконно присъединени павилиони", посочи шефът на СОС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 8 месеца
Къде са били до сега държавните служители , дето трябва да следят за незаконни обекти ? Явно ако има някакъв сигнал стават от стола и после пак същото. За какво получават заплати ? И те носят вина.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е мерси, няма къде човек да пие една бира в парка.
11
2
 
1
 
! Отговори
420 Незаконни пре- преди 8 месеца
местваеми обекта - какво по дяволите значи това? :D "Незаконен преместваем" обект?
10
1
 
8
 
! Отговори
баба Пена преди 8 месеца
Кога ще бутнете на Доган вилата до морето или е по лесно да бутате бараките на хората дето и без това нямат 2 лв у джоба си. Бутайте смело на големите къщите, да, ама требе да ви стиска за да не ви го набутат те
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво да го коментирам тоя,а и оная даскалицата дето уж е кмет?!Кой гласува предишната наредба и слагаше ГЕРБаджийски бутки на свои хора?!ГЕРБ!Сега ми се хвали тоя,че били отменили наредбата и гласували нова.Апа оня гладният арххитект от Плевен,дето се прави на франкофон, изобщо няма да го коментирам!И тоя измислен столичен инспекторат,с назначени некадърници,дето и наредбата не са прочели,че и смеят да я коментират,както дявол Евангелие.Който нищо не умее го назначават за инспектор!Гръмко нали?
8
1
 
12
 
! Отговори
А преди 8 месеца
Тоя плешунгер на сяка манджа мерудия
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гербаджии, стига сте бутали разни мазни адвокати. Тази кандидатура ви е сигурна загуба.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
КАТ ОБАЧЕ НЕ Е ОБЛАГОРОДЕН
5
4
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 8 месеца
Вярно подсещаш. Унищожили са бизнеса на 420 дребни търговци, които не са намерили връзки, за да си издействат узаконено място за павилион. Опасни кабели не бива да има. Да не се пренебрегва това, че тези дребни търговци са плащали данъци, ползваният от тях ток е бил отчитан на електромера на онзи, който им е разрешил да се прикачат. Онези пък, за които ти пишеш, никога никакъв данък не са платили, ежедневно ползват електричество и вода, за които не плащат и създават един куп други проблеми.
4
0
 
23
 
! Отговори
питам за един прияте преди 8 месеца
с автокъщата какво стана;)?
3
2
 
24
 
! Отговори
Кире преди 8 месеца
Това не е ли мзньото от Гроб, който с заплатката си като общински съветник, си позволява ракламна кампания по радиото. След като под вещото им 20г. управление се изпозастроиха и последните кътчета зеленина а Артекса си правят каквото поискат, вкл. небостъргачи, загразяващи централната градска част, сега е решил предизборно да се похвали че са преместили незаконни бутки, след като беше убито и дете от една такава!?!?
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На местните избори няма да си толкова усмихнат
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А МАНГА***ЛСКИ***ТЕЕЕ КАТУНИ КОГА ?????????