Какъв е случаят с плачещето дете, нареждащо павета в София?

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира
28 авг 2023 20:22, Йоана Цонева
164

Видео на момче, което поставя павета на тротоар в София, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, а полицията ще установява самоличността му.

"Мой приятел е минавал там около 14:30 часа и е заснел въпросния клип, на който се вижда ясно, че има много малко дете, което подрежда плочки и ги зачуква с голям чук. Някъде към 17:30 часа отидох там, не можах да повярвам какво се случва. За съжаление, продължаваше да си работи, да си мъкне плочите. В 17:30 часа на 35 градуса на сянка", коментира Теодор Михайлов.

Детето е на около 10 години, а авторът на клипа недоумява как родителите на детето позволяват то да работи на улицата при тези високи температури, предаде Bulgaria ON AIR.

"ДАЗД трябва да направи пълна проверка кое е това дете, кои са неговите родители, как то е попаднало там и кога е ходило на работа. Защо този, който е надзорник на обекта е допускал това нещо?

Потърсихме и фирмата изпълнител на ремонта за коментар, но не получихме отговор. В позиция до Новините ON AIR от Държавната агенция закрила на детето заявиха, че се самосезирала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
14
 
56
 
! Отговори
Flady преди 8 месеца
Каква е драмата? На детето не му се учело и баща му му е показал как без образование се изкарват пари, за да прецени дали наистина не му се учи или му харесва да полага тежък физически труд.. Това е възпитание, а не престъпление. Аман от ощипани лели подаващи сигнали..
85
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Момчето един ден ще стане страхотен майстор, щом е започнало да се квалифицира от толкова рано.
84
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на това дете.Вместо да краде като сънародниците си, с честен труд си изкарва прехраната. Като порасне ще нареди и жълтите павета, които Фандъкова мъчи 4 мандата.
83
18
 
13
 
! Отговори
Истанбулец преди 8 месеца
Ако е момче, няма проблеми да плаче и да страда и дори да умре! Само момичетата се защитават в Европа, при това със специални привилегии.
82
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Децата на 10 години в България са в лятна ваканция и изпълняват плана по самообъение съставен от класните им ръководители състоящ се в прочитането на определени книги и други образователни задачи коитотрябва да отчетат на 1 септември.Инспектората по образованието проверило ли е това дете в кое училище е ученк и защо работи тежък физиески трудв нарушение на кодекса на труда, кой е работодател, как заплаща този труд,има ли регистриран трудов договор.
81
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Всеки един от нас - Ако е такова кекаво, да не може да изкара, кел файда от него?
80
16
 
13
 
! Отговори
Срам преди 8 месеца
Ако изобщо имаме някаква скапана държава, службите да установят кое е детето и да се публикува сметка, за да помогнем!!!На 10 това детенце трябва да тича на детската площадка !! В каква държава живеем!!!
79
4
 
23
 
! Отговори
Всеки един от нас преди 8 месеца
е започнал да се учи да върши полезна работа още докато е бил дете. Само че родителите ни са се отнасяли щадящо с нас и работа сме вършили само вкъщи - започват най-напред да те учат да си подреждаш стаята, после да бършеш прах по някои мебели, след това да си измиеш чиниите, след като се нахраниш и т.н. На село на 10 г. вече помагат на полето. Така че, проблемът не е, че са го накарали да работи, а че жегата е страшна, то е под жарките лъчи и цял ден върши работа, подходяща за възрастен мъж.
78
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До Дарина - Ами страдайте си. Радвам се.
77
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Детето е на около 10 години, а авторът на клипа недоумява как родителите на детето позволяват то да работи на улицата при тези високи температури, " - Авторът на клипа е вулгарна дума за жески полов орган с пет букви.
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Какъв е случаят с плачещето дете, нареждащо павета в София?"... ========= не знам какъв му е случаят, ама ако го накарат да напише изречението от заглавието, дори то едва ли ще напише "плачещЕто дете".
75
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако наистина е над 10 г. и вече е успял да забремени братовчедка си, нищо чудно близките му да са го изкомандвали: "Хайде сега да идеш сам да изкараш парите за откупа, който трябва да дадем на баща й, за да ви оженим!" Ако случаят е такъв, не виждам защо се възмущават някои. Всеки трябва да носи отговорност за това, което върши и ако не го научат на отговорност докато расте, после вече ще е късно.
74
21
 
8
 
! Отговори
До Дарина преди 8 месеца
Бабче, ходите немили, недраги точно робите които създаде комунизъмъ и чакате робовладелеца да дойде, да раздаде малко пари и надежди за светло бъдеще!Затова и се кефите на детския труд, щото робията ви кефи! Ама заради такива като тебе страдаме всички!Мен не ме мисли, ходя си където искам и да вечно с пълен портфейл!
73
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може да е направило някоя голяма пакост и баща му да го е накарал да поработи един ден и вечерта, като види колко пари ще му платят за свъшената работа, да си направи сметката колко дни ще трябва да работи някой, за да купи онова, което то е повредило.
72
6
 
18
 
! Отговори
До 73 преди 8 месеца
Ти от колко годишен си тръгнал да работиш бе, едновремец мамин! Едно време знаеш ли защо са имали по 7-8 деца?! Та поне някое да остане живо! Превземки били! Оди ти си пускай децата и внуците на по 10 години да блъскат по ***!Едно време са ходили пеш да предадат съобщение, *** ся седиш пред компютъра трът ко!Ходи си живеи в пещерата като едно време бе Маугли!
71
1
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 8 месеца
Хей, другарю, ти какво решил си с ***!С тоя трясък и искриИзкуственият интелект смята "чук" за политически некоректна дума. Това е супер извращение!
70
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Надявам се програмистите в най-скоро време да разработят АИ за редене на тротоарни плочки и да няма слънчасали работници по улиците.
69
9
 
23
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 8 месеца
Няма наяждане българина.Видяхте 10годишно момче да изкарва пари с честен труд и веднага почнахте със схемите как да му ги вземете.
68
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно време при какви условия са работили по полето - на климатик сигурно, и от колко годишни са се включвали в работата, да не би по-големи от това дете?!... Пък - чудно що ли, и как ли - ама са ставали хора. Ай Аман от фалш и превземки. Не виждат зомбираните безмозъчни 10-годишни, които са функционално негодни за нищо, щото са им залепнали задницитте за стола, а мозъкът им е станал на пихтия от екраните, а навирили гражданска съвест да се възмущават за дете, което... аууу, какъв срам - работи!
67
1
 
14
 
! Отговори
Мая преди 8 месеца
Не се знае причината.може да е само с болна баба.А пенсиите заете какви са у нас.